Nieuwsarchief 4e kwartaal 2014

 


24-12-2014

Volgspot op een vrijwilliger: Emiel Jansen

Emiel is actief bij Jongerencentrum Reload en bij CrossPoint. Over het Reload-diner voor mensen die anders alleen zouden zijn met kerst:

“Deelnemers leggen hier nieuwe contacten, die soms tot vriendschap uitgroeien. Ze zoeken elkaar dan ook op andere momenten op. Op die manier vermindert de eenzaamheid dus echt een klein beetje.”

Lees meer --->

 


15-12-2014

Certificering Taalcoaches

Donderdag 11 december 2014 heeft wethouder Ko Scheele in de bibliotheek in Ommen, bij de afsluiting van hun training een certificaat overhandigd aan 9 nieuwe taalcoaches. Zij gaan laaggeletterde autochtonen en allochtonen begeleiden en worden op hun beurt begeleid door Janet Enoch, coördinator van het Taalpunt in Ommen.

 

 


15-12-2014

Kerstvakantie

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is gesloten van 22 december 2014 t/m 4 januari 2015. Op 5 januari 2015 ben je op maandag- en donderdagochtend weer van harte welkom op ons inloopspreekuur. Wij wensen iedereen mooie kerstdagen en een sprankelend begin van een voorspoedig 2015.

 


15-12-2014

Vacature van deze week: Chauffeur op een personenbusje

De Baalderborggroep zoekt vrijwilligers (m!) om toertochtjes te maken met cliënten van de locatie Hei en Dennen, in de aanwezige Fiat Doblo bus. Kijk voor meer informatie in de vacature

 

 


12-11-2014

Volgspot op een vrijwilliger: Henny Sollie, 'Wereldwinkelier' in Ommen

“Het was niet toevallig dat ik bij de Wereldwinkel aan de slag ging. Ik kocht er al regelmatig. Bovendien was ik altijd al geïnteresseerd in activiteiten die een steun in de rug zijn voor de medemens ver weg en in initiatieven op het gebied van eerlijke handel en het tegengaan van uitbuiting.”

Lees meer --->

 

 


08-12-2014

Vacature van deze week: Voorlezer (m/v) bij VoorleesExpress Ommen

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in gezinnen. Als voorlezer lees je wekelijks een uur bij een gezin thuis voor aan de kinderen (2-8 jaar). Je betrekt de ouders erbij en geeft hen handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen. Het project blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Heb je hebt affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over (voor)lezen en boeken, kijk dan voor meer informatie in de vacature.

 


03-11-2014

NL DOET 2015

Op 20 en 21 maart 2015 is het weer NL Doet. Organisaties kunnen hun klussen alweer op de speciale website plaatsen. Ook is het weer mogelijk een bijdrage (€ 400,== dit keer) aan te vragen. Uiteraard gelden daarvoor een aantal voorwaarden, waaronder 'wie het eerst komt, het eerst maalt' en 'op is op'.

 

 


01-12-2014

Vacature van de week: Medewerker kledingruil

Das Nouveau Vod organiseert kledingruilevenementen, met als doel hergebruik te stimuleren en mensen met een kleine beurs van goede kleding te voorzien. Voor deze evenementen is de organisatie op zoek naar vrijwilligers voor het  sorteren van kleding, het inrichten van de locatie en het begeleiden van deelnemers. Spreekt dit je aan, neem dan contact op met Das Nouveau Vod via de vacature.

 

 


24-11-2014

Vacature van de week: (mede) Organiseren Week voor de Amateurkunst

De werkgroep die de jaarlijkse Week van de Amateurkunst in Ommen organiseert zoekt versterking. Heb je affiniteit met het onderwerp en lijkt het je leuk je kwaliteiten als ambassadeur, organisator en/of coördinator voor dit onderwerp in te zetten, neem dan contact op met de werkgroep via de vacature.

 

 


10-11-2014

Vacature van de week: Kok bij het Sociaal Eetcafé 

Iedere woensdagmiddag koken drie of vier vrijwilligers van de Stichting Sociaal Eetcafé in 't Vlierhuis een lekkere maaltijd voor mensen die vaak alleen eten. Samen stellen ze het menu samen, doen ze de boodschappen, dekken ze de tafels en bereiden ze het eten. Ook opruimen is een gezamenlijke activiteit. 

De vrijwilligers beginnen om 14.00 uur, om 17.00 uur komen de gasten, om 17.30 uur start de maaltijd en meestal worden de werkzaamheden rond 19.30 uur afgerond. 
Het Sociaal Eetcafé kan nog heel goed nieuwe koks gebruiken! Kijk voor meer informatie bij de vacature

 


29-10-2014

Wethouder lanceert nieuwe Vrijwilligers Vacaturebank

Tijdens het Vrijwilligerscafé op woensdagavond 29 oktober j.l. lanceerde wethouder Ko Scheele de nieuwe Vrijwilligers Vacaturebank (VVB) van het Vrijwilligerssteunpunt Ommen.

Voortaan kunnen vrijwilligers uitgebreider zoeken in de beschikbare klussen en vacatures, is direct duidelijk welke organisatie vacaturehouder is en kan eenvoudig doorgeklikt worden naar meer informatie over die organisatie. Ook kan een vrijwilliger een profiel aanmaken en beheren. Met een enkele muisklik kunnen de gegevens daaruit doorgestuurd worden naar de organisatie(s) waarmee de vrijwilliger in contact wil komen.

Oganisaties krijgen meer mogelijkheden om algemene informatie en vacatures zelf te beheren.

Tegelijk met het opzetten van de nieuwe VVB heeft de website een facelift gekregen.

De nieuwe mogelijkheden werden tijdens het Vrijwilligerscafé gepresenteerd en na de lancering gedemonstreerd. De aanwezigen gaven de bijeenkomst in de evaluatie het rapportcijfer 7,7.

Organisaties die op het moment van overstappen naar de nieuwe VVB actieve vacatures in de oude Vacaturebank hadden staan, kregen via e-mail een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee ze toegang hebben tot hun algemene profiel en de daaraan gekoppelde vacature(s). En het verzoek om op korte termijn die gegevens na te lopen en waar nodig aan te vullen en te wijzigen. Alle ons bekende organisaties hebben een Extra Nieuwsbrief ontvangen met de nodige informatie over de nieuwe werkwijze.

Het zal best even wennen zijn, maar waarschijnlijk is iedereen snel gewend aan de nieuwe manier van werken. Voor vragen en opmerkingen kun je altijd bij het Vrijwilligerssteunpunt terecht.


Vacature van de week: Wijkmedewerker bij Landstede Welzijn

Een wijkmedewerker zorgt ervoor, door middel van een huisbezoek, dat mensen in een aangestelde wijk twee keer per jaar een Blik Opener thuis krijgen. Dit is een informatiebulletin van Landstede Welzijn Ommen.
Kijk voor meer informatie bij de vacature

 


Volgspot op een vrijwilliger: Garda Vroom

Garda is onder andere vrijwilliger bij de Stichting Terminale Thuiszorg Ommen en gastvrouw in het Vechtgenotenhuis.

“Vooral door de gesprekken rond het bed en in het Vechtgenotenhuis besef ik steeds opnieuw hoe rijk een mens is als zij of hij gezond is, actief kan zijn en iets wezenlijks voor een ander kan betekenen."

 Lees meer --->


 

Nieuwste vacatures

Taalcoach voor laaggeletterde
Ondersteuning bij het beter leren lezen en schrijven. Vind je het leuk om op een in... lees verder>>

Dierenambulance medewerker
Voor deze functie is de Stichting Dierenhulp Noord-Overijssel op zoek naar enthousias... lees verder>>

Schoonmaken
Het gaat om het schoonmaken van een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijk... lees verder>>

Schuur opruimen
Een schuur van een ouder echtpaar dient opgeruimd te worden. De schuurt staat vol met... lees verder>>

Taalmaatje voor nieuwkomer
Ondersteuning bij het leren van Nederlands. Vind je het leuk om op een informele ma... lees verder>>

Begeleider van een Vriendenkring.
Vriendenkring is een maandelijkse bijeenkomst van mensen met een beperking of met wei... lees verder>>

Creatieve vrijwilligers met voorkeur voor houtbewerking
Dagbesteding de Stekkenkamp is op zoek naar een creatieve vrijwilliger met een techni... lees verder>>

Home-Start vrijwillger
Home-Start is een opvoed-ondersteuningsprogramma dat zich richt op ouders van kindere... lees verder>>

Fietsen maker kringloop Noggus&Noggus
Binnen gekomen fietsen nakijken, repareren voor winkelverkoop. lees verder>>

Inname goederen kringloop Noggus&Noggus
Je bent een handige aanpakker en klantvriendelijk? Dan hebben wij een interessante ... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon