Nieuwsarchief 1e kwartaal 2015

 


30-03-2015

Vacatures van deze week: Breng het nieuws bij Vechtdal Leeft

Het doel van Vechtdal Leeft is het creëren van een wij-gevoel binnen de gemeenschap en het stimuleren van meer betrokkenheid bij zaken die spelen in en rondom Ommen. Laten zien dat Ommen, én haar omgeving, bruist en leeft!

Vechtdal Leeft doet dit door lokaal nieuws op een positieve en interactieve manier via tv en internet te verspreiden.

Al het werk wordt door vrijwilligers gedaan en men kan nog heel goed uitbreiding van de crew gebruiken. Over de volle breedte, fotografencameramensenredactieledeninterviewers, een penningmeester en algemeen bestuursleden.

Past één van deze titels bij jou? Ga er op af!  


23-03-2015

Vacature van deze week: Ontwikkelaar/begeleider activiteiten met jongeren

Op kijk- doe- en zorgboerderij Aan ’t Zandeinde in Lemele is steeds meer vraag naar dagbesteding op de zaterdag(morgen) voor jongeren met een beperking. Op dit moment is er een klein, gezellig groepje.

Naast de boerderijwerkzaamheden hebben de jongeren ook behoefte aan het ontwikkelen van activiteiten in de techniek, zoals elektronica, houtbewerking en onderhoudsklussen van eenvoudige machines (zitmaaiers e.d.).

Hiervoor zoekt men een enthousiaste vrijwilliger (vacature) die eerst gaat kijken welke activiteiten opgepikt kunnen worden om daar vervolgens direct mee aan de slag te gaan.

Op de boerderij is een grote activiteitenruimte aanwezig met diverse gereedschappen. Ga gerust eens langs om kennis te maken, maar bel alsjeblieft eerst even voor een afspraak.

Kijk voor meer informatie naar vacature 339.  


09-03-2015

20/21 maart: NL Doet 2015, Ommen doet mee! Meld je aan voor een klus!

NL Doet 2015 nadert met rasse schreden. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het zover. De hoogste tijd dus om je in te schrijven voor één van de leuke klussen die je op de website van NL Doet kunt vinden. Organisaties in en rond Ommen hebben maar liefst 28 van die klussen op de website geplaatst en bijna allemaal kunnen ze nog extra vrijwilligers gebruiken. Dus zoek hier de klussen in je omgeving, maak je keuze en meld je aan. 

Voor een korte impressie van wat er zoal gebeurt tijdens NL Doet klik je hier.


09-03-2015

Vacature van deze week: Zet je in voor de Vrijwillige Thuiszorg

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel (Vrijwillige Thuiszorg) is er voor mantelzorgers en voor vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. De Vrijwillige Thuiszorg wil vraag en aanbod verbinden. 

Er wordt gekeken wat de klant nodig heeft aan preventieve zorg en ondersteuning zodat zorgvragers zolang mogelijk in de eigen woonomgeving kunnen blijven. Zo wordt minder snel een beroep gedaan op de formele zorg en worden mantelzorgers ontlast.

Als gevolg van deze doelstelling is de Vrijwillige thuiszorg altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en biedt zij heel diverse vrijwilligersvacatures aan. Op dit moment vind je er 8 in onze VrijwilligersVacatureBank, variërend van het begeleiden van mensen met niet aangeboren hersenletsel tot het ondersteunen van een oudere bij heel praktische zaken als boodschappen doen en doktersbezoek.


15-12-2014 (aangepast 12-01-2015 / 02-02-2015)

20/21 maart: NL Doet 2015, Ommen doet mee! Meld je aan voor een klus!

Op 20 en 21 maart 2015 is het weer NL Doet. Verschillende organisaties hebben samen al 28 leuke klussen in en rondom Ommen op de speciale website van NL Doet geplaatst. Daar kun je je ook inschrijven voor één van die activiteiten. Individueel of als groep. Zoek hier de klussen in je omgeving, maak een keuze en meld je aan.

Organisaties in en rond Ommen hebben onze Extra Nieuwsbrief over NL Doet ontvangen en kunnen nog steeds nieuwe klussen plaatsen.


02-03-2015

Vacature van deze week: Coördinator bij het Tinnen Figuren Museum

 In het voormalig stadhuis van Ommen aan de Markt is een bijzonder museum gevestigd: het Nationaal Tinnen Figuren Museum.  

Het museum, gerund door een dertigtal vrijwilligers, bezit een unieke en omvangrijke collectie tinnen figuren,  opgesteld in bijzondere diorama’s. Daarnaast is er aandacht voor de fijnschilderkunst, verzorgt men demonstraties tingieten, zijn er tijdelijke exposities en worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Kortom, het museum is Leuk, Leerzaam en Levendig!

Nieuwe vrijwilligers zijn eigenlijk altijd van harte welkom, maar op dit moment is het museum specifiek op zoek naar een vrijwilliger die de dagelijkse leiding van het museum op zich wil nemen, wat vooral bestaat uit het coördineren van de vrijwilligersinzet, het uitvoeren van administratieve werkzaamheden en het organiseren van activiteiten in het museum.

Kijk voor meer informatie bij vacature 329 en op de website van het museum.

Lijkt het je leuk bij het museum aan de slag te gaan, maar niet als coördinator, er zijn ook vacatures voor rondleider en kassamedewerker


19-01-2015 (aangepast 19-02-2015)

Vrijwilligersevenement 2015

In Ommen zijn veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Zij leveren een grote en belangrijke bijdrage aan de samenleving en houden zo een omgeving in stand waarin mensen iets voor elkaar willen betekenen. Een leefbare omgeving! Vrijwilligers maken dus het verschil en verdienen daarvoor een groot compliment. Daarom wil de gemeente Ommen ook dit jaar alle vrijwilligers in de gemeente Ommen een feestelijke avond aanbieden, als dank voor hun inzet.

De werkgroep Vrijwilligersevenement heeft hiervoor een aantrekkelijk programma samengesteld, met popkoren uit Ommen, Kampen en Zwolle, onder leiding van dirigente Margriet Bruggemans, gevolgd door een voorstelling van theatergroep De Firma. Het Vrijwilligersevenement vindt plaats in theater De Carrousel op maandag 9, dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 maart 2015, de aanvang is 19.30 uur.

Organisaties ontvingen onlangs een uitnodiging en konden tot en met 18 februari 2015 ‘hun’ vrijwilligers aanmelden voor een gratis toegangskaart voor één van de avonden. De organisatie is inmiddels aan de slag met het toewijzen van de kaartjes en probeert daarbij natuurlijk zoveel mogelijk aan de wensen op de aanvraagformulieren te voldoen.

Niet vergeten: de kaarten kunnen/moeten opgehaald worden door een vertegenwoordiger van de organisatie op woensdag 4 maart 2015 tussen 15.00 en 19.00, in de hal van het gemeentehuis, Chevalleraustraat 2.  


16-02-2015 (aangepast 19-02-2015)

Opleiding tot gecertificeerd Taalcoach

Binnenkort start weer een training voor mensen die aan de slag willen als vrijwillige, gecertificeerde Taalcoach bij de Stichting Taal voor het Leven. Je kunt je daar nu voor aanmelden!

De training omvat vier dagdelen en wordt gegeven op donderdag 5, 12, 19 en 26 maart van 13.30 tot 16.30 uur bij Larcom, Vermeerstraat 1 in Ommen. Tijdens de training krijg je handvatten aangereikt voor het adequaat begeleiden van mensen met een taalvraag. Er is aandacht voor leerstijlen, taalniveaus en gespreksvaardigheden. Daarnaast komt het begeleiden bij spreken, luisteren, lezen en schrijven aan de orde. Er is aandacht voor het coachen van laaggeletterde autochtonen en van mensen op (weg naar) niveau NT2 (allochtonen).

De Taalcoaches worden begeleid door Jannet Enoch, coördinator van het Taalpunt in Ommen. Ben je geïnteresseerd? Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Vrijwilligerssteunpunt.


04-02-2015

Volgspot op een vrijwilliger: Hans Werlich

Hans Werlich is voorzitter van de Stichting BoodschappenBus Vechtdal. 

Het staat er met grote letters op, maar het is helemaal geen boodschappenbus meer. We bezoeken weleens een tuincentrum of een modehuis in Duitsland, maar dat is wat anders dan boodschappen doen, toch? Wij verzorgen voor wel 90% uitstapjes voor ouderen!”

 Lees meer ---> 

 


19-02-2015

Vacature van deze week: Persoonlijke assistent voor muzikale cliënt

Onder de cliënten van de Baalderborg Groep bevindt zich iemand met een groot muzikaal talent. Hij treedt regelmatig op met een bekende band, her en der in Nederland en zelfs daarbuiten. Omdat hij zeer slechtziend is en een verstandelijke beperking heeft, is optreden niet mogelijk zonder een persoonlijk assistent die zijn steun en toeverlaat is tijdens de optredens en die zorgt voor zijn vervoer.

Meer informatie vind je in vacature 234.  


09-02-2015

Vacatures deze week: 'Speelothecaris' en bestuurslid bij 't Boemeltreintje

Zoals je naar een bibliotheek gaat om boeken te lenen, zo ga je naar een speel-o-theek om speelgoed te lenen. De speelotheek is voor iedereen die van spelen/spelletjes houdt. Het grootste gedeelte van het assortiment is geschikt voor kinderen tot en met 9 jaar. Daarnaast bezit de speelotheek ook spellen voor alle leeftijden.

't Boemeltreintje is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor de uitleen (vacature 308) en naar een nieuw bestuurslid (vacature 309).


02-02-2015

Nieuwsbrief februari 2015

Lees hier de eerste nieuwsbrief van 2015. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over Vrijwilligersevenement 2015, resultaten 2014, Maatschappelijke Stage, meldpunt WW en vrijwilligerswerk, tegenprestatie, lokale samenwerking en regeling gratis VOG.

 


27-01-2015

SPOED! Help het COA met het onderwijs op de Besthmenerberg SPOED!

Het opzetten van onderwijs voor de kinderen en jongeren in het asielzoekerscentrum op de Besthmenerberg ging niet vanzelf. Maar inmiddels kunnen alle leeftijdsgroepen een deel van de week naar school. Daar is nog wel dringend hulp bij nodig. Vooral (maar niet alleen!) voor de groep van 12-17 jaar. Kun je hierin iets betekenen, meld je dan snel, want de lessen zijn inmiddels gestart en de jongeren zijn nog maar tot 1 april in Ommen. Kijk voor meer details in de vacature.

 


19-01-2015

Vacatures van deze week: aan de slag bij ’t Olde Manegepeerd

Bij ’t Olde Manegepeerd in Dalmsholte is eigenlijk voor iedereen wel wat te doen. Natuurlijk kun je er de paarden en hun stallen verzorgen (vacature 261), maar koffie-, thee- en limonadeschenkers tijdens de maandelijkse rommelmarkten zijn ook broodnodig (vacature 263).
En als je op zoek bent naar een leuke omgeving voor je maatschappelijke stage, dan kun je er ook prima terecht (vacature 262). 


12-01-2015

Willem Habers ontvangt koninklijke onderscheiding

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer in gebouw DOEK speldde burgemeester Marc-Jan Ahne bij Willem Habers het lintje op dat hoort bij diens benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding niet alleen omdat hij na meer dan 30 jaar zijn vrijwillige inzet bij de brandweer beëindigde, maar ook omdat hij in die vele jaren op bijzondere wijze aan de weg timmerde. Hij ontwikkelde zich in een aantal stappen van brandwacht tot commandant en hoofdofficier. Daarnaast voerde hij een nieuwe kijk op de hulpverlening in bij het korps Ommen en in de regio IJssel-Vecht, ontwikkelde hij een wijze van oefenen die tot aanpassingen in de landelijke richtlijnen leidde en was hij bouwbegeleider bij de bouw van DOEK.


12-01-2015

Vacature van deze week: Vrijwilliger telefooncirkel bij Rode Kruis afdeling Ommen

Binnen de telefooncirkel van het Rode Kruis houden mensen met weinig andere contacten dagelijks in de gaten of het goed gaat met de andere deelnemers aan de cirkel. De vrijwilliger van het Rode Kruis start de cirkel en is ook weer het eindpunt. Kijk voor meer informatie bij de vacature.

De afdelling Ommen van het Rode Kruis is daarnaast altijd op zoek naar mensen die de EHBO-taken bij evenementen op zich willen nemen. Het is fijn als je al een EHBO-diploma hebt, maar je kunt dat ook via het Rode Kuis behalen. Klik hier voor meer informatie.


05-01-2015

Vacatures van deze week: aan de slag bij Honden- en kattenopvang De Crull

Bij De Crull is altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Op dit moment is men vooral op zoek naar hondenwandelaarsschoonmakers voor de kattenverblijven en mensen die met de dierenambulance op pad gaan. Klik op de onderstreepte woorden voor de bijbehorende vacature. Is je interesse gewekt, neem dan contact op met De Crull

 


 

Nieuwste vacatures

Gezelschap, samen naar buiten
Voor een meneer van 85 jaar zoeken we een vrijwilliger die samen met meneer naar buit... lees verder>>

Maatje meisje die naar voortgezet onderwijs gaat
Een meisje in Ommen gaat in september naar de middelbare school. Ze vindt het moeilij... lees verder>>

De bibliotheek zoekt voorlezers
Bibliotheek Ommen zoekt mensen die graag voorlezen BoekstartcafĂ©: Ongeveer 1 kee... lees verder>>

Bestuurslid Vrijwilligersmanagement & Opleidingen dsitrict IJsselland
Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Tot voor kort werkte Anne-Mieke als vrijwilli... lees verder>>

Vrijwilliger voor hulp bij computer/tablet/smartphone
Hulp/uitleg geven bij vragen omtrent computer/smartphone en tablet gebruik. lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Tuin opknappen
Voor meerdere plekken in Ommen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen onderst... lees verder>>

Samen met een meneer van 98 jaar naar de visvijver
Van de vrijwilliger wordt gevraagd mee te gaan naar een visvijver 1 x per week. Menee... lees verder>>

Maatje voor jongen uit Iritrea
Voor een 25 jarige jongen zoeken we een maatje om hem af en toe te helpen bij praktis... lees verder>>

Mevrouw 91 jaar zoekt maatje om samen leuk dingen te doen
Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. Ook een museum b... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon