Nieuwsarchief 3e kwartaal 2015

 


30-09-2015

Volgspot op een vrijwilliger: Alice van Dieren,

steunpilaar van OZC en penningmeester SKV en Husselmus

Alice is al jaren actief bij OZC en sind kort ook penningmeester bij De Husselmus en bij de Stichting Kunstzinnige Vorming. 

“Ik vind het leuk als me gevraagd wordt een nieuwe taak op me te nemen, zeker als ik er weer iets van kan leren. Dan kijk ik niet eerst of het wel in mijn functiebeschrijving staat.”\

Lees verder --->  


28-09-2015

Vacature van deze week: Allround winkelmedewerker

Noggus & Noggus richt zich op het verminderen van de afvalberg door herbruikbare goederen in te zamelen en te verkopen. Men is op zoek naar een allround medewerk(st)er ter versterking van het winkelteam. In deze functie ga je onder andere klanten helpen en adviseren, producten prijzen, kassawerkzaamheden verrichten, decoreren. Ook help je de winkel netjes te houden.

Kijk verder bij vacature 403.  


21-09-2015

Vooraankondiging: Vrijwilligerspluim 2015

Op 7 december 2015, de Dag van de Vrijwilliger, zal wethouder Ko Scheele weer de Vrijwilligerspluim van de gemeente Ommen uitreiken aan een vrijwilliger of een groep vrijwilligers die in het recente verleden op onderscheidende en inspirerende wijze een bijdrage geleverd heeft aan de Ommer samenleving.

Binnenkort komt op deze website een aanmeldingsformulier beschikbaar waarop je iemand kunt voordragen voor de pluim, maar je kunt nu natuurlijk al gaan nadenken over wie je dan wilt aanmelden.

  


16-09-2015

Vacatures van deze week: Schouders onder de kinderboerderij!!!

Van stadsboerderij De Mars aan de Van Reeuwijkstraat naar Kinderboerderij Ommen bij Het Laer. Als je het in één zinnetje samenvat, klinkt het heel simpel. Maar er verandert nogal wat en dat gaat niet vanzelf. Ondertussen moet er natuurlijk ook goed voor de dieren en de bezoekers gezorgd worden.

Wat dus niet verandert is dat nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn. Op deze website vind je op dit moment drie vacatures van de kinderboerderij (405169, en 167) en een mogelijkheid voor Maatschappelijke Stage, maar op de eigen website, stadsboerderijdemars.nl  vind je er negen. En voor twee vacatures worden zelfs meer mensen gevraagd.

Binnenkort worden de nog ontbrekende vacaturebeschrijvingen toegevoegd en zullen alle vacatures ook op deze website beschikbaar komen. Maar daar hoef je natuurlijk niet op te wachten. Voel je er wel wat voor om je schouders onder de kinderboerderij, aarzel dan niet en neem contact op met Gé Hoogma, 06-22788914 of ge.hoogma@stadsboerderijdemars.nl.   

Tot slot: alle vacatures zijn belangrijk, maar op dit moment zit men nog het meest te springen om de zelfstandige en inspirerende vrijwilligerscoördinator.


06-07-2015 (aangepast 07-09-2015)

26 september Burendag. Doe mee! 

Al 10 jaar viert Nederland Burendag. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een fenomeen dat inmiddels door bijna 1 miljoen mensen wordt gevierd. De activiteiten variëren van het aanleggen van een buurtmoestuin tot een spelletjesmiddag, en van een buurtquiz tot het samen opruimen van zwerfvuil.

Bedenk samen met jouw buurt een leuke activiteit die je voor en met de buren organiseert en uitvoert. Aanvragen van een financiële bijdrage van het Oranje Fonds is niet meer mogelijk, maar ook zonder die bijdrage is het natuurlijk mogelijk om iets leuks te organiseren. 

Kijk voor meer informatie over Burendag op de speciale Burendag-website


07-09-2015

Uitgaansmarkt verslagen door wind en regen

Op vrijdag 4 september aan het begin van de middag begonnen vertegenwoordigers van een veertigtal maatschappelijke organisaties enthousiast met het inrichten van hun kraam op de uitgaansmarkt. Zo nu en dan wierpen zij een angstige blik op de naderende donkere wolkenluchten, maar niemand liet zich daar op voorhand door uit het veld slaan. 

Dat werd anders toen van diverse kramen de folders over het marktplein werden geblazen en helemaal toen een rij kramen omver ging. Het was niet meer veilig op de markt.

Het bestuur van de Stichting Festijn nam toen snel de enig juiste beslissing: de markt werd afgeblazen. Zonde van het vele voorbereidende werk van zowel de Stichting Festijn als alle deelnemers aan de markt, maar tegen deze omstandigheden was geen kruid gewassen.

Laten we nu vast gaan duimen voor zonnig en windstil weer op vrijdag 2 september 2016!


07-09-2015 

Vacature(s) van deze week: Handen uit de mouwen bij 't Olde Manegepeerd

Bij 't Olde Manegepeerd krijgen uitgewerkte manegepaarden de kans om te genieten van een rustige en comfortabele oude dag. Om dit mogelijk te maken besteedt een flinke groep vrijwilligers veel tijd aan de verzorging van de dieren.

Desondanks is het lastig al het werk gedaan te krijgen en 't Olde Manegepeerd is dan ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dierenverzorgers en mensen die koffie en thee schenken op de kijk- en doedagen zijn meer dan welkom. En je kunt er ook terecht voor je Maatschappelijke Stage.


31-08-2015

Vacatures van deze week: Aan de slag bij Vrijwillige Thuiszorg

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel (Vrijwillige Thuiszorg) biedt vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. Deze organisatie verbindt vraag en aanbod. Er wordt gekeken wat de klant nodig heeft aan zorg en ondersteuning, waarna gezocht wordt naar een vrijwilliger die deze zorg kan bieden.

Door de preventieve steun die de vrijwilligers van Vrijwillige Thuiszorg  bieden kunnen zorgvragers vaak langer in de eigen omgeving blijven wonen, wordt er minder snel een beroep gedaan op de formele zorg en worden mantelzorgers enigszins ontlast.

Vrijwillige Thuiszorg is eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment heeft men zelfs vijf vacatures in onze Vacaturebank staan:

Klik op een vacature voor meer informatie of om op deze vacature te reageren.


26-08-2015

Nieuwsbrief Vrijwilligerssteunpunt

De augustus-editie is verzonden aan de vrijwilligersorganisaties, maar natuurlijk ook te raadplegen op deze website. 

 


24-08-2015

Vacature van deze week: Penningmeester bij de Stichting Kunstzinnige Vorming

De Stichting Kunstzinnige Vorming Ommen (SKV) heeft ten doel jaarlijks een aanbod kunstzinnige vorming te realiseren ten behoeve van het onderwijs in de gemeente Ommen.

De penningmeester voert de financiële administratie, doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteiten en stelt de facturen samen. Verder: deelnemen aan de  bestuursvergaderingen en meedenken met het strategisch beleid van de SKV.

Kijk verder bij vacature 380.


17-08-2015

Overijsselse Vrijwilligersprijs 2015

Bijna een op de drie inwoners van Overijssel is actief als vrijwilliger. Gezamenlijk zetten ze zich voor ongeveer anderhalf miljoen uur per week vrijwillig in.

De provincie Overijssel heeft de goede gewoonte deze vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten door jaarlijks de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit te reiken. Dit jaar al voor de zeventiende keer.
Voor deze prijs kan iedereen zowel individuele vrijwilligers als vrijwilligersorganisaties nomineren. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Ken je iemand of een organisatie die zich onmisbaar heeft getoond voor onze samenleving, die volgens jou daarmee deze prijs dik verdiend heeft? Maak dan een nominatie aan op www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl. Dit kan tot 18 september 2015.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op vrijdag 6 november 2015 in het provinciehuis in Zwolle.


17-08-2015

Uitgaansmarkt 2015

De jaarlijkse Uitgaansmarkt, georganiseerd door de Stichting Festijn, vindt ook dit jaar weer plaats op de eerste vrijdag in september, aan het begin van het verenigingsseizoen. Op vrijdag 4 september 2015 dus, van 15.00 tot 21.00 uur, op de Varkensmarkt!

Veel verenigingen en maatschappelijke organisaties die actief zijn in Ommen presenteren zich op deze markt, in hun kraam en/of op het podium. Voor bezoekers dus een unieke gelegenheid om zich te oriënteren op wat voor het komende seizoen bij deze organisaties op het programma staat. En op welke rol zij daar zelf wellicht zelf in kunnen spelen. 

Noteer dit evenement dus vast in je agenda!


17-08-2015

Vacatures van deze week: Wijkhoofd huis-aan-huis-collecte

In september wordt zowel door KWF Kankerbestrijding (van 6 tot 12) als door het Prinses Beatrix Spierfonds (van 13 tot 19) huis-aan-huis gecollecteerd. Beide organisaties zijn nog op zoek naar wijkhoofden, die de collecte coördineren met de collectanten van hun wijk.

KWF zoekt een wijkhoofd voor Lemele en voor Ommen-Centrum (vacature 354), het Spierfonds voor de wijk Alteveer-West (vacature 381). 

Het gaat om korte klussen, maar wel op korte termijn. Meld je dus snel aan!


13-07-2015

Uitgaansmarkt 2015

De jaarlijkse Uitgaansmarkt vindt ook dit jaar plaats op de eerste vrijdag in september, aan het begin van het verenigingsseizoen. Dit zal dus zijn op vrijdag 4 september 2015 van 15.00 tot 21.00 uur op De Varkensmarkt!

Voor verenigingen een unieke gelegenheid om zich te presenteren, contacten te leggen en nieuwe leden en vrijwilligers te werven! Tevens kun je je vereniging promoten in de kraam of op het podium.

Voor vragen en aanmeldingen: mevrouw A. Rolvink, telefoon 0529-453841 of 06-53152198 en email festijnommen@live.nl  


13-07-2015

Vacatures voor de vakantieweken: aan de slag bij Vechtdal Leeft!

Vechtdal Leeft brengt lokaal nieuws op een positieve en interactieve manier, via tv en internet. Vechtdal Leeft wil daarmee laten zien dat het in en rond Ommen bruist en leeft, en tegelijkertijd meer betrokkenheid stimuleren bij de zaken die spelen! Om dit voor elkaar te krijgen is men op zoek naar een scala aan vrijwilligers, maar vooral naar een cameraman/-vrouw (vacature 346) en een redactielid (vacature 314).

Lijkt het je leuk om je voor Vechtdal Leeft in te zetten, maar zie je jezelf niet als redacteur of cameraman/-vrouw, kijk dan eens bij de vijf andere vacatures van deze organisatie. Klik rechts op de knop 'Vacatures' en vul op het zoekscherm bij organisatie Vechtdal Leeft in. 


06-07-2015

26 september Burendag. Doe mee!

Al 10 jaar viert Nederland Burendag. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een fenomeen dat inmiddels door bijna 1 miljoen mensen wordt gevierd. De activiteiten variëren van het aanleggen van een buurtmoestuin tot een spelletjesmiddag, en van een buurtquiz tot het samen opruimen van zwerfvuil.

Bedenk samen met jouw buurt een leuke activiteit die je voor en met de buren organiseert en uitvoert. Het Oranje Fonds biedt buurten met goede ideeën een financiële bijdrage (max. € 450,-) om de plannen uit te voeren. Aanvragen daarvoor kun je tot uiterlijk 1 september indienen, maar wees er snel bij, want op=op!

Kijk voor meer informatie over Burendag en de voorwaarden en het aanvraagformulier voor de financiële bijdrage op de speciale Burendag-website.


06-07-2015

Vacature van deze week: Sociaal raadsvrouw/-man bij Raad & Recht

De Stuw is een organisatie voor welzijnswerk die een breed scala aan diensten en activiteiten aanbiedt, zoals jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, opbouwwerk en kortdurende projecten. Eén van de activiteiten is Raad & Recht, hét loket voor vragen op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsrecht en ontslag, juridische en maatschappelijke zaken en gezondheidszorg.

Raad & Recht is onafhankelijk en toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, nationaliteit, politieke overtuiging of levensbeschouwing en biedt op de hiervoor genoemde gebieden kosteloos advies, bemiddeling, dienstverlening, informatie en verwijzing naar de juiste instantie.

Voor de kantoren in Ommen, Hardenberg en Dedemsvaart zoekt Raad & Recht vrijwilligers die cliënten verder willen helpen. Je hoeft daarvoor geen specialist te zijn. Samen met de collega die je inwerkt houd je spreekuur en samen bedenk je een passende oplossing of verwijs je de cliënt door.

Kijk voor meer details bij vacature 371 en op de website van De Stuw/Raad & Recht.


 

 

Nieuwste vacatures

Gezelschap, samen naar buiten
Voor een meneer van 85 jaar zoeken we een vrijwilliger die samen met meneer naar buit... lees verder>>

Maatje meisje die naar voortgezet onderwijs gaat
Een meisje in Ommen gaat in september naar de middelbare school. Ze vindt het moeilij... lees verder>>

De bibliotheek zoekt voorlezers
Bibliotheek Ommen zoekt mensen die graag voorlezen BoekstartcafĂ©: Ongeveer 1 kee... lees verder>>

Bestuurslid Vrijwilligersmanagement & Opleidingen dsitrict IJsselland
Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Tot voor kort werkte Anne-Mieke als vrijwilli... lees verder>>

Vrijwilliger voor hulp bij computer/tablet/smartphone
Hulp/uitleg geven bij vragen omtrent computer/smartphone en tablet gebruik. lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Tuin opknappen
Voor meerdere plekken in Ommen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen onderst... lees verder>>

Samen met een meneer van 98 jaar naar de visvijver
Van de vrijwilliger wordt gevraagd mee te gaan naar een visvijver 1 x per week. Menee... lees verder>>

Maatje voor jongen uit Iritrea
Voor een 25 jarige jongen zoeken we een maatje om hem af en toe te helpen bij praktis... lees verder>>

Mevrouw 91 jaar zoekt maatje om samen leuk dingen te doen
Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. Ook een museum b... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon