Nieuwsarchief 4e kwartaal 2015


23-12-2015

Volgspot op een vrijwilliger: Gerrit Rijnders, doener bij de Voedselbank

Gerrit (links op de foto):

We zijn allemaal doeners bij de Voedselbank. Mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Zaken goed organiseren, pakketten inpakken, kratten weer schoonmaken, dat is wat de meeste mensen bij ons beweegt. Bovenal zijn we betrokken bij de mensen om wie het gaat.

Lees meer ----> 


14-12-2015

Vacature van deze week: Koken bij eetcafé De Paraplu

Dit eetcafe van RIBW Groep Overijssel bevindt zich aan de Strangeweg in Ommen. Bij het eetcafe is iedereen welkom die het prettig vindt om samen te eten en andere mensen te ontmoeten.

RIBW zoekt met spoed vrijwilligers met affiniteit voor koken om rondom de bereiding van de gezamenlijke maaltijd te ondersteunen. Je kookt samen met de deelnemers. 

Het eetcafe en inloop worden op maandag en vrijdag georganiseerd. RIBW zoekt een vrijwilliger voor beide dagen of 1 dag per week. Meestal komen 10 - 16 personen eten.

Kijk verder bij de vacature.


08-12-2015 (gewijzigd 14-12-2015)

Vrijwilligerspluim 2015 voor Kinderboerderij Ommen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 7 december, de dag van de vrijwilliger, is de Vrijwilligerspluim 2015 uitgereikt. Uit de in totaal 13 geldige aanmeldingen heeft de jury drie genomineerden gekozen, die allen kans maakten op de vrijwilligerspluim 2015. De pluim is dit jaar gegaan naar de vrijwilligers en het bestuur van Kinderboerderij Ommen.

Zij krijgen de pluim voor hun zoektocht naar extra acties en sponsors voor de benodigde 50.000 euro voor de inrichting van de nieuwe boerderij. Door een actieve zoektocht naar de samenwerking met andere organisaties, hebben zij het bestaansrecht van de kinderboerderij versterkt en een bezoek eraan (nog) aantrekkelijker gemaakt.

Lees meer op de pagina 'Pluim 2015 - de uitreiking'. Daar ook de presentatie met een korte schets van alle aangemelde kandidaten, een fotoverslag en een link naar de video-opnames die Vechtdalleeft maakte. 


08-12-2015 (aangepast 14-12-2015)

Buurthuis Ommerkanaal genomineerd voor Appeltje van Oranje

Het Oranje Fonds kent sinds 2003 zijn jaarlijkse prijs, de Appeltjes van Oranje, toe aan drie organisaties op hun werkterrein. Een Appeltje van Oranje is in de eerste plaats een waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten.

Deze buitengewoon eervolle prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, vervaardigd door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,=. De Appeltjes van Oranje worden in mei uitgereikt op Paleis Noordeinde door Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds.

Buurthuis Ommerkanaal is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2016. Lees hier meer over het thema van dit jaar. De stemweek is inmiddels voorbij, dus nu is het in spanning afwachten voor de actieve vrijwilligers die het buurthuis met elkaar draaiend houden.  


07-12-2015

Vacature van deze week: Vrijwilliger op Zorgboerderij De Meulenhorst

Als vrijwilliger bij De Meulenhorst bied je extra aandacht aan een klein groepje volwassenen met een beperking, die dagbesteding doen op de zorgboerderij. Je zorgt voor een goede sfeer, werkt zoveel mogelijk mee en biedt een luisterend oor.

De Meulenhorst is op zoek naar verscheidene vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, die stevig in hun schoenen staan en enige levenservaring kunnen delen. Vooral buitenmensen die bekendheid hebben met een deel van het werk dat op de boerderij verzet wordt, zoals dieren verzorgen, (moes)tuinwerk, klussen, snoeien ed.

Ben je een hele dag (9.00 tot 16.15) per week beschikbaar zijn, neem dan contact op met De Meulenhorst via de vacature


30-11-2015

Vacature van deze week: Vrijwilliger telefooncirkel bij Rode Kruis afdeling Ommen

Binnen de telefooncirkel van het Rode Kruis houden mensen met weinig andere contacten dagelijks in de gaten of het goed gaat met de overige deelnemers aan de cirkel. De vrijwilliger van het Rode Kruis start de cirkel en is ook weer het eindpunt. Kijk voor meer informatie bij de vacature.

De afdelling Ommen van het Rode Kruis is daarnaast altijd op zoek naar mensen die de EHBO-taken bij evenementen op zich willen nemen. Het is fijn als je al een EHBO-diploma hebt, maar je kunt dat ook via het Rode Kuis behalen. Klik hier voor meer informatie.  


26-11-2015

Uitreiking Vrijwilligerspluim 2015 op 7 december. Kom ook!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater De Carrousel, op maandag 7 december, de dag van de vrijwilliger, wordt de Vrijwilligerspluim 2015 van de gemeente Ommen uitgereikt door wethouder Ko Scheele.

Het Vrijwilligerssteunpunt heeft negentien aanmeldingen ontvangen van personen die zich recent op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. De jury beoordeelde alle aanmeldingen en heeft drie genomineerden geselecteerd:

- de heer en mevrouw Zandman uit Beerze
- de vrijwilligers en het bestuur van de kinderboerderij Ommen
- de vrijwilligers van openluchtzwembad Olde Vechte

Lees meer --->

Wie van deze drie genomineerden de Vrijwilligerspluim 2015 krijgt uitgereikt, wordt tijdens de bijeenkomst op 7 december bekendgemaakt. Iedereen is van harte welkom (lees de uitnodiging). 


 23-11-2015

Vacature van deze week: Bestuurslid bij Humanitas Hardenberg-Ommen

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van de meer dan 700 activiteiten, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking.

De afdeling Hardenberg-Ommen is dringend op zoek naar bestuursleden. In het bijzonder een Algemeen bestuurslid PR en meer (vacature 307) en een Algemeen Bestuurslid Ondersteuning en begeleiding van de coördinator (vacature 323).

Meer informatie over de activiteiten van Humanitas Hardenberg-Ommen vind je hier --->


16-11-2015

Vacatures van deze week: Duik in de Wolfskuil!

De Wolfskuil, aanbieder van groepsaccomodaties, is onderdeel van de Hopman Repelaer Stichting. Deze stichting stelt zich ten doel recreatieve verblijfsmogelijkheden aan te bieden aan jongeren in achterstandssituaties binnen Nederland.

Deze jongeren behoeven zorg in de vorm van opvang, opvoeding, hulpverlening en/of behandeling.

Naast beroepskrachten is op De Wolfskuil een team enthousiaste vrijwilligers actief. Dit team heeft aanvulling nodig.

Er wordt gezocht naar een bestuurslid met aandachtsgebied fondsenwerving, mensen met groene handen voor het terreinonderhoud en iemand die op kantoor hand-en-spandiensten kan verrichten.  


11-11-2015

Volgspot op een vrijwilliger: Andries Martens

Andries Martens is bijna 65 jaar en woont al zijn hele leven in Ommen. Hij was regelmatig in het nieuws als contactpersoon van de Interkerkelijke Werkgroep Vluchtelingen Ommen.

“Verveling is één van de belangrijkste struikelblokken voor de vluchtelingen in Ommen. Ze hebben eten en een dak boven hun hoofd. Maar iets wat in onze ogen fundamenteel is voor ieder mens, namelijk contact maken en samen iets doen, ontbreekt. 

We hebben de meeste behoefte aan nieuwe vrijwilligers die daarmee willen helpen. Dat kan van alles zijn, we denken na over een workshop vliegeren, we zoeken mensen die willen helpen met zaalvoetbal, of knutselen met de kinderen.”

Lees meer ---> 


09-11-2015

Vrijwilligerscafé over de VNG Vrijwilligerpolis

Woensdag 4 november j.l. verzamelden zo'n 30 vertegenwoordigers van organisaties die met vrijwilligers werken zich aan het begin van de avond in de foyer van de Carrousel voor de najaarseditie van het Vrijwilligerscafé. Albert Meijer, accountmanager bij Centraal Beheer/Achmea verzorgde een heldere en uitgebreide presentatie over de collectieve verzekeringen die de gemeente Ommen rond het vrijwilligerswerk heeft afgesloten. 

Het werd een geanimeerde avond waarop veel vragen door Albert Meijer van een duidelijk antwoord werden voorzien. Dat de avond in een behoefte voorzag mag blijken uit het feit dat de aanwezigen de avond gemiddeld met het rapportcijfer 8 waardeerden. 

De presentatie is inmmiddels toegestuurd een de deelnemers en is ook beschikbaar op deze website op de pagina Informatie/Verzekering.


09-11-2015

Vacature van de week: Penningmeester bij Vrouwen van nu

Vrouwen van Nu is een organisatie van vrouwen met hart voor de leefomgeving in plattelands- en stedelijke gebieden, die elkaar willen ontmoeten, hun creativiteit ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling werken en met krachtige stem participeren in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen. 

De afdeling Ommen is naarstig op zoek naar een penningmeester. Kijk bij vacature 427 voor meer informatie.


02-11-2015

Natuurwerkdag 2015

Op zaterdag 7 november organiseren de Provincial Landschappen voor de 15e keer de landelijke Natuurwerkdag. In Overijssel werken op die dag meer dan duizend vrijwilligers op maar liefst 54 locaties aan natuur&landschap. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Iedereen kan meedoen; jong of oud, ervaring of niet. Je kunt - onder veel meer - bijvoorbeeld wilgen knotten, poelen opschonen of bosjes snoeien.

Meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je leert plekken kennen waar je anders niet snel zou komen en je helpt mee om onze natuur mooi te houden. Geef je op via de website www.natuurwerkdag.nl.  


02-11-2015

Vacature van deze week: Koken bij eetcafé De Paraplu

Houd jij van koken en gezelligheid? Ga dan aan de slag als kok bij eetcafé De Paraplu! Het inloop- en eetcafé de Paraplu is een gezellige plek waar mensen uit Ommen komen om samen te genieten van een bakje koffie, een spelletje te spelen of om een gezonde en lekkere maaltijd te eten. Het inloop- en eetcafé is elke maandag en vrijdag geopend. Iedereen die op zoek is naar gezelligheid en niet alleen wil eten is welkom bij het eetcafé. 

RIBW zoekt vrijwilligers met affiniteit voor koken en mensen. Je gaat ondersteunen rondom de bereiding van de gezamenlijke maaltijd, maar je hebt ook een begeleidende functie in de koffiekamer. Het is belangrijk dat je een sociale instelling hebt en goed met mensen kunt omgaan. Luisteren is het sleutelwoord. Je gaat in nauw teamverband samenwerken met de andere vrijwilligers. 


26-10-2015

NL DOET 2016

Ook in 2016 organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het hele land weer een editie van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. En wel op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart.

Klussen kunnen alweer aangemeld worden op de website van NL DOET en het is ook dit keer weer mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen van maximaal € 400,-. Uiteraard moet je klus dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en je aanvraag moet uiterlijk 25 januari binnekomen bij het Oranje Fonds. 


26-10-2015

Nieuwsbrief oktober 2015

Afgelopen week verscheen de Nieuwsbrief oktober 2015. Daarin informatie over het Maatschappelijk Innovatiefonds, het Vrijwilligerscafé van 4 november 2015, de Mantelzorgavond met Wibo Westra op 13 november 2015 en de Vrijwilligerspluim 2015, die op 7 december 2015 uitgereikt zal worden. 


19-10-2015

Vacatures van deze week: Ondersteun de bewoners van AZC Besthmenerberg

Het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) is op zoek naar een breed scala aan vrijwilligers om de tijdelijk (tot 1 april 2016) op de Besthmenerberg verblijvende asielzoekers te ondersteunen. HuiswerkbegeleidingNederlandse lesgidsen in Ommenvrouwenactiviteiten of thema-feesten organiseren, de bij de kringloopwinkel aangeleverde artikelen beheren. Er is voor iedereen wel iets te doen. 

Klik op de verschillende activiteiten voor meer informatie. Je kunt je dan ook gelijk als vrijwilliger aanmelden bij het COA.


12-10-2015

Vacature van deze week: Maatschappelijk Begeleider Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Vluchtelingenwerk Ommen stelt zich ten doel: het begeleiden van nieuwkomers met een verblijfsvergunning naar zelfredzaamheid en het leiden van een eigen leven in de nieuwe omgeving. Voor het realiseren van dit doel is Vluchtelingenwerk Ommen op zoek naar Maatschappelijk Begeleiders. Zij maken de nieuwkomers die in Ommen komen wonen wegwijs in de gemeente, gaan mee naar arts, school en winkels, helpen met de thuisadministratie en ondersteunen bij het bekend raken met de Nederlandse normen en waarden.

Heb je interesse in andere culturen, kun je omgaan met mensen die in heel nieuwe omstandigheden verkeren en moeite hebben met de Nederlandse taal, ben je bekend met met huishoudelijke administratie en financiën en kun je goed overweg met een computer? Neem dan contact op met Vluchtelingenwerk Ommen. Meer informatie vind je in vacature 392.

Vluchtelingenwerk Ommen is overigens ook nog op zoek naar een Medewerker Juridische Begeleiding (vacature 391) en een Administratief Medewerker (vacature 393)


05-10-2015

Vrijwilligerscafé over de VNG Vrijwilligersverzekering 

 Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert op woensdag 4 november 2015 om 19.30u wederom een Vrijwilligerscafé voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ommen. Het thema is dit keer: Vrijwilligersverzekering. De bijeenkomst vindt plaats in de foyer van de Carrousel.  

De gemeente Ommen heeft in 2010 de VNG Vrijwilligers Basispolis en de VNG Vrijwilligers PlusPolis van Centraal Beheer-Achmea afgesloten. Brochure en productvoorwaarden zijn beschikbaar op deze website onder het kopje Informatie. Toch blijken nog veel vragen te leven over het al dan niet afgedekt zijn van specifieke situaties. Omdat verkeerde interpretatie tot gevaarlijk onderverzekeren of onnodig dubbel verzekeren kan leiden zal Albert Meijer, Accountmanager Schadeverzekeringen Overheid, Zorg en Onderwijs bij Centraal Beheer-Achmea, een presentatie verzorgen, waarin hij inhoudelijke toelichting geeft op de VNG Vrijwilligersverzekering.  Heb je zelf een specifieke vraag? Mail ons die vóór 1 november. Wij spelen de vragen voor de presentatie door aan Albert Meijer. 

Deelname aan het Vrijwilligerscafé is gratis! Wel vragen wij om je vóór 1 november 2015 aan te melden en door te geven met hoeveel personen je komt. Wij ontmoeten je graag bij het Vrijwilligerscafé. 

Lees meer ---->


05-10-2015

Vacature van deze week: Vrijwilliger op Zorgboerderij De Meulenhorst

Als vrijwilliger op Zorgboerderij De Meulenhorst bied je extra aandacht aan een klein groepje volwassenen met een beperking, die dagbesteding doen op de zorgboerderij. Je zorgt voor een goede sfeer, werkt zoveel mogelijk mee, biedt een luisterend oor en.....je krijgt er veel voor terug! Kijk verder bij vacature 409.

Overigens kun je ook op een andere manier actief betrokkenn zijn bij De Meulenhorst, want de Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Meulenhorst zoekt een Algemeen Bestuurslid. Lees meer over deze vrijwilligersbaan in vacature 387.


 01-10-2015

Vrijwilligerspluim 2015, meld kandidaten aan!! 

Op 7 december 2015, de Dag van de Vrijwilliger, zal wethouder Ko Scheele weer de Vrijwilligerspluim van de gemeente Ommen uitreiken aan een vrijwilliger of een groep vrijwilligers die in het recente verleden op onderscheidende en inspirerende wijze een bijdrage geleverd heeft aan de Ommer samenleving. 

Iedereen mag kandidaten aanmelden. Hoe? Klik hier voor meer informatie en klik daarna hier voor het aanmeldformulier. 

Aanmeldingen moeten uiterlijk 8 november a.s. binnen zijn bij het Vrijwilligerssteunpunt Ommen.


 

Nieuwste vacatures

Gezelschap, samen naar buiten
Voor een meneer van 85 jaar zoeken we een vrijwilliger die samen met meneer naar buit... lees verder>>

Maatje meisje die naar voortgezet onderwijs gaat
Een meisje in Ommen gaat in september naar de middelbare school. Ze vindt het moeilij... lees verder>>

De bibliotheek zoekt voorlezers
Bibliotheek Ommen zoekt mensen die graag voorlezen BoekstartcafĂ©: Ongeveer 1 kee... lees verder>>

Bestuurslid Vrijwilligersmanagement & Opleidingen dsitrict IJsselland
Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Tot voor kort werkte Anne-Mieke als vrijwilli... lees verder>>

Vrijwilliger voor hulp bij computer/tablet/smartphone
Hulp/uitleg geven bij vragen omtrent computer/smartphone en tablet gebruik. lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Tuin opknappen
Voor meerdere plekken in Ommen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen onderst... lees verder>>

Samen met een meneer van 98 jaar naar de visvijver
Van de vrijwilliger wordt gevraagd mee te gaan naar een visvijver 1 x per week. Menee... lees verder>>

Maatje voor jongen uit Iritrea
Voor een 25 jarige jongen zoeken we een maatje om hem af en toe te helpen bij praktis... lees verder>>

Mevrouw 91 jaar zoekt maatje om samen leuk dingen te doen
Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. Ook een museum b... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon