Nieuwsarchief 1e kwartaal 2016


28-03-2016

Minder gedoe voor vrijwilligers!

Zorgen dat vrijwilligers leuker, makkelijker en beter hun werk kunnen doen. Dat klinkt toch als muziek in de oren! Gemeenten en kabinet werkten daar afgelopen jaren aan. Welke maatregelen zijn precies genomen? En vooral, wat kunnen vrijwilligersorganisaties zelf ondernemen?

Vereniging NOV (Nederlandse Organisaties  Vrijwilligerswerk; www.nov.nl) bracht onlangs een digitale vrijwilligerskrant uit die deze informatie bundelt. Een paar highlights uit de publicatie:

  • Andere inkomstenbronnen aanboren
  • Verzekeren: regel het simpel en goed
  • Vrijwilligerswerk en een uitkering
  • Hoe veilig is uw organisatie?
  • Vrijwilligerswerk en zorgwetgeving
  • De EvenementenAssistent
  • Maatschappelijk aanbesteden

Naar de publicatie ---> 


23-03-2016

Volgspot op een vrijwilliger: Demi Jaspers

Speel-o-theker bij 't Boemeltreintje

“Op het Vechtdalcollege moet je in de derde klas een maatschappelijke stage doen. Ik wist toen niet zo goed wat ik wilde. Via het vrijwilligerssteunpunt van de gemeente kwam ik terecht bij de speelotheek. Ik vond snel mijn draai en het werk en de mensen waren leuk. Dus toen mijn stage officieel was afgelopen, besloot ik te blijven. Dat is iets meer dan twee jaar geleden.”

Lees meer ----> 


 14-03-2016

Ommen deed volop mee met NL Doet

NL DOET was dit jaar weer een groot succes in de gemeente Ommen. Ruim 250 mensen meldden zich aan om vrijwillig aan de slag te gaan bij 31 klussen van verschillende maatschappelijke organisaties. Hierdoor konden deze organisaties iets extra’s doen, klussen die blijven liggen en waar de organisatie normaal niet aan toe komt of klussen die niet alleen door eigen vrijwilligers gedaan kunnen worden. Ook wethouder Ko Scheele, burgemeester Mark Boumans. scholieren van De Maat en het Vechtdal College en medewerkers van Samen Doen Ommen staken de handen uit de mouwen.

Lees meer en bekijk meer foto's ----->


14-03-2016

Vacature van deze week: Zet je in voor de Kinderboerderij

Zo’n gezonde veestapel, zo’n prima verzorgde stal en dan ook nog iedere middag open, is dat allemaal vrijwilligerswerk?

Die vraag wordt regelmatig door bezoekers van Kinderboerderij Ommen gesteld. Toch is het echt zo. Hoe ze het voor elkaar krijgen weten de vrijwilligers zelf eigenlijk ook niet, maar het lukt al sinds 1993 om zo’n tachtig dieren goed te verzorgen en ook nog eens rond de tienduizend bezoekers per jaar te verwelkomen. Het heeft ongetwijfeld veel te maken met het uitgangspunt van de medewerkers dat het werk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Zoveel werk verzetten met vrijwilligers heeft wel tot gevolg dat de Kinderboerderij eigenlijk altijd op zoek is naar nieuwe vrijwilligers (m/v, van jong tot ‘oudere jongere’). Op deze website vind je op dit moment de vacatures DierverzorgerCoördinator VrijwilligersSecreataris Bestuur en Maatschappelijke Stage. Op de website van de Kinderboerderij vind je nog meer mogelijkheden. Er is voor iedereen wel wat te doen. 


07-03-2016

Vacature van deze week: Penningmeester Stichting Vechtdalkunsten

Stichting Vechtdalkunsten heeft als doel het promoten, stimuleren en vernieuwen van kunstuitingen en kunstevenementen in het Vechtdal, in de breedste zin van het woord. Dit wordt gerealiseerd  door het organiseren van diverse kunstactiviteiten, zoals de Montmartredagen, Kijk op Kunst, de Panelenroute en exposities in diverse vormen.

Vechtdalkunsten vertegenwoordigt alle kunstdisciplines. Onder de participanten vind je schilders, beeldhouwers, keramisten, glaskunstenaars, houtsnijders en goud- en zilversmeden.

De stichting is op zoek naar een penningmeester.  


03-03-2016

Startbijeenkomst Groene Loper Vechtdal, 9 maart 2016

Op 9 maart 2016 vindt de startbijeenkomst plaats van het project Groene Loper Vechtdal, bij Restaurant de Bootsman aan de Coevorderweg 19.

De Groene Loper wil bewoners betrekken bij lokale natuur, landschap en biodiversiteit. Door die betrokkenheid worden duurzaam handelen en zorgzaam met de natuur omgaan gestimuleerd. Het is de bedoeling bestaande en nieuwe groene initiatieven te koppelen en zo een 'groen loper' uit te leggen over het Vechtdal.

Iedereen die rond natuurontwikkeling of meer groen in eigen omgeving een goed idee heeft waarmee groepen mensen aan de slag kunnen, kan een aanvraag doen voor een bijdrage binnen de Groene Loper Vechtdal. Voor de twintig beste plannen is een voucher van € 500,- beschikbaar.

De criteria waaraan de plannen moeten voldoen zullen tijdens de startbijeenkomst bekend gemaakt worden. Je bent van harte welkom op 9 maart.

Kijk voor meer details over tijd, plaats en aanmelden in de uitnodiging.


29-02-2016

Vrijwilligersevenement 2016: Play it Again en de Stepping Stones!

Het Vrijwilligersevenement heeft geen verdere uitleg nodig. Ook dit jaar biedt de gemeente Ommen alle vrijwilligers weer de mogelijkheid deze dank-je-wel-avond gratis te bezoeken. Het evenement vindt plaats op 11, 12, 13, en 14 april, zoals altijd in theater De Carrousel.

Kijk voor het programma op het affiche en in de uitnodiging die inmiddels aan alle organisaties is verstuurd. Wil je ook een gratis kaartje voor één van de avonden bemachtigen, meld je dan aan via de organisatie waarvoor je actief bent.

Organisaties die het aanmeldformulier graag digitaal invullen, downloaden het hier.


29-02-2016 

Het is al bijna zover: NL DOET, 11 en 12 maart 2016

Het grootste Vrijwilligersfestijn van Nederland staat weer voor de deur. Landelijk gezien is het aantal klussen opnieuw gestegen. Meer dan 9000 stuks rekenen op enthousiaste doeners. Ook vanuit de gemeente Ommen zijn meer klussen aangemeld dan vorig jaar: 31 dit keer! En 9 daarvan zijn al volgeboekt!

In totaal hebben zich voor de Ommer klussen al 216 mensen aangemeld, maar........ er worden nog 142 mensen gevraagd voor de overgebleven 22 stuks. Schroom dus niet en meld je aan via de website van NLDoet. Er is voor iedereen wel iets passends te vinden.

Lees ook ons persbericht.


29-02-2016

Vacatures van deze week: Baalderborg Groep 

De Baalderborg Groep biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en aan ouderen die hulp nodig hebben om hun eigen leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Men biedt op ruim 80 locaties in Drenthe en Overijssel, waaronder Ommen, voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie.

De verschillende vestigingen van de Baalderborg Groep maken daarbij dankbaar gebruik van uitgebreide vrijwillige inzet en men is eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment vind je op deze website zelfs 10 vacatures voor heel diverse activiteiten. Je krijgt die hele lijst te zien als je nu rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Baalderborg Groep’ intikt en op OK klikt. 


22-02-2016

Vacatures van deze week: Voeg je bij het Vechtgenoten-team!

Stichting Vechtgenoten heeft in Ommen en omgeving eigenlijk geen introductie meer nodig. Met inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’ aan de Beerzerweg en het organiseren van een scala aan activiteiten biedt de stichting (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten.

De stichting draait geheel op de inzet van een gemotiveerde ploeg vrijwilligers en men is eigenlijk altijd op zoek naar aanvulling en uitbreiding daarvan.

Op dit moment vind je op deze website vier vacatures:

Op de website van de stichting Vechtgenoten vind je ook nog vacatures voor Administratief ondersteuner en Gastvrouw/-heer.


15-02-2016

Een bijdrage van de Baron Mulertstichting?

De F.E. Baron Mulertstichting stelt onder andere financiële middelen beschikbaar ten behoeve van de gezondheidszorg en aanverwante terreinen. In de eerste plaats richt de stichting zich op instellingen die werkzaam zijn binnen de gemeente Ommen. Ook stelt de stichting geld beschikbaar aan organisaties die werken ten behoeve van inwoners van de gemeente Ommen.

Ook dit jaar kunnen verenigingen en/of instellingen een financiële bijdrage aanvragen voor een bepaald doel of activiteit, passend binnen de doelstelling van de stichting. Voorwaarde is wel, dat die niet op een andere wijze gefinancierd kunnen worden, bijvoorbeeld vanuit wettelijke regelingen. Daarbij moet het duidelijk gaan om incidentele activiteiten / projecten die ook uitgevoerd en gerealiseerd worden in 2016.

Wilt u dit jaar voor een bijdrage in aanmerking komen? Dan kunt u voor 1 mei 2016 een schriftelijk verzoek indienen.

Meer informatie ---> 


15-02-2016

Vacature van deze week: Radio maken bij Vechtdal FM

Vechtdal FM is al bijna 25 jaar de lokale radio voor de gemeenten Dalfsen en Ommen. De zender verzorgt het lokale nieuws: sport, kerkuitzendingen, politieke programma’s, het weer en uiteraard muziek.

Iedere week zijn bijna 40 vrijwilligers in touw om alle programma’s weer mooi op de radio te krijgen. Binnen dit enthousiaste team zijn op dit moment vacatures voor Redacteuren en Radiotechnici.

Ben je een radiomens en ligt je hart in het Vechtdal, grijp dan nu je kans. 


10-02-2016

Volgspot op een vrijwilliger: Roosmarijn Wernars

Haar eerste ervaring met vrijwilligerswerk was op haar 15e, als leidinggevende bij een plaatselijke Scoutinggroep.

Tegenwoordig is Roosmarijn Wernars actief bij D66 als plaatsvervangend commissielid in de gemeenteraad. Dat combineert ze met het secretariaat van de Ommer Bissingh.

“Voor mij hoort vrijwilligerswerk er gewoon bij. Je doet sociale contacten op, je kunt iets doen, je kunt meepraten.”

Lees meer --->


09-02-2016

Vacature van deze week: Bescherm de natuur bij "De Vechtstreek"

De omgeving van Ommen heeft veel natuurschoon te bieden. Je vindt er uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Aspecten van het oude rivierlandschap van de Overijsselse Vecht zijn bewaard gebleven, evenals mooie landgoederen met kleinschalig cultuurland en brede houtwallen. Er leven in deze gebieden veel dieren, waaronder ree, das, adder, knoflookpad, ijsvogel, zwarte specht, buizerd en havik.

De Vereniging voor Natuur en Milieu “De Vechtstreek” heeft als doelstelling het mede in stand houden van deze natuurwaarden door studie en bescherming van natuur en milieu en is daarvoor op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de zoogdierenwerkgroep en voor de vogelwerkgroep. Een websitebeheerder staat trouwens ook hoog op het verlanglijstje.

Kijk voor meer informatie bij de vacatures en op de website van de vereniging.


01-02-2016

NL DOET 2016, schrijf je in voor een leuke klus!

In 2016 organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het hele land opnieuw een editie van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. En wel op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. In de gemeente Ommen doen we ook dit jaar weer mee.

Onlangs is de publiciteitscampagne voor het werven van vrijwilligers van start gegaan, dus het moment om op zoek te gaan naar een leuke klus voor het NL DOET weekend is aangebroken! Dat kan op de speciale website van NL DOET.

Er zijn voldoende mogelijkheden (31 klussen binnen de gemeente Ommen!!!), op vrijdag en op zaterdag, binnen en buiten. Aarzel dus niet en meld je aan bij de activiteit die je het meest aanspreekt. Alleen of met een groep vrienden,collega's of teamgenoten.

Organisaties kunnen nog steeds nieuwe klussen aanmelden op de website van NL DOET. Maak gebruik van deze mogelijkheid om potentiële nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken voor jouw organisatie en gelijk een klus te klaren die misschien al lang op uitvoering wacht.  

Kijk ook even in de Extra Nieuwsbrief NL Doet 2016


01-02-2016

Vacatures van deze week: Aan de slag bij Vrijwillige Thuiszorg

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel (Vrijwillige Thuiszorg) biedt vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. Deze organisatie verbindt vraag en aanbod. Er wordt gekeken wat de klant nodig heeft aan zorg en ondersteuning, waarna gezocht wordt naar een vrijwilliger die deze zorg kan bieden.

Door de preventieve steun die de vrijwilligers van Vrijwillige Thuiszorg  bieden kunnen zorgvragers vaak langer in de eigen omgeving blijven wonen, wordt er minder snel een beroep gedaan op de formele zorg en worden mantelzorgers enigszins ontlast.

Vrijwillige Thuiszorg is eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment heeft men vier vacatures in onze Vacaturebank staan:

Klik op een vacature voor meer informatie of om op deze vacature te reageren.


25-01-2016

Vacature van deze week: Aan de slag voor De Husselmus

Stichting De Husselmus stelt zich ten doel de aandacht voor kunst, ambacht en duurzaamheid te bevorderen en beginnende kunstenaars te stimuleren door het aanbieden van een expositieruimte, etalage, atelier, workshopruimte en verkooppunt in het centrum van Ommen (Varsenerpoort).

De stichting, die geheel uit vrijwilligers bestaat, is op zoek naar een Algemeen Bestuurslid (o.a. PR; vacature 456) en een Webmaster (vacature 462).


11-01-2016

Inspiratieavond 'Hoop' bij Palliatief Café Soelaas

Op donderdag 4 februari (wereld kankerdag) organiseert het Palliatief Café Soelaas opnieuw een inspiratieavond voor palliatief zieken, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers van hospices en inloophuizen voor kankerpatiënten en hun naasten, palliatieve zorg en (terminale) thuiszorg.

De locatie is, net als voorgaande jaren, Zalencentrum De Kern, Bouwstraat 23 in Ommen en ook de deelname is dit jaar weer GRATIS, maar deelnemen kan uitsluitend na aanmelding, vóór 27 januari 2016 via de website van café soelaas

Lees meer in de uitgebreide uitnodiging en bekijk ook de poster.


18-01-2016

Vacatures van deze week: Collecteer voor de Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken initieert de stichting onderzoek, wordt voorlichting gegeven en voert men vernieuwende projecten uit.

Om dit mogelijk te maken collecteert de Hersenstichting landelijk. In 2016 van 1 t/m 6 februari. Voor de gemeente Ommen zijn nog zeker 10 collectanten (vacature 460) nodig. Ook is men op zoek naar iemand die ondersteunt bij het organiseren van de collecte (vacature 461).

Kijk voor meer informatie bij de vacatures.


11-01-2016

Vacature(s) van deze week: Handen uit de mouwen bij 't Olde Manegepeerd

Bij 't Olde Manegepeerd krijgen uitgewerkte manegepaarden de kans om te genieten van een rustige en comfortabele oude dag. Om dit mogelijk te maken besteedt een flinke groep vrijwilligers veel tijd aan de verzorging van de dieren.

Desondanks is het lastig al het werk gedaan te krijgen en 't Olde Manegepeerd is dan ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dierenverzorgers en mensen die koffie en thee schenken op de kijk- en doedagen zijn meer dan welkom. En je kunt er ook terecht voor je Maatschappelijke Stage.


04-01-2016

Vacature van deze week: Nachtvlinder bij SPTO Vechtdal

De Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal zet vrijwilligers in bij zieken in hun laatste levensfase, die zonder aanvullende zorg niet thuis kunnen blijven.

Het gaat hierbij niet om medische zorg, maar om het 'er zijn' wanneer dat nodig is. Emotionele ondersteuning bieden aan zowel de zieke als de naasten. Met daarbij aandacht voor lichamelijke, psychosociale en spirituele aspecten. De ondersteuning wordt zowel overdag als ’s nachts verleend.

Vrijwilligers bij de SPTO Vechtdal worden, ongeacht vooropleiding of achtergrond, voor deze vorm van ondersteuning getraind en geschoold.

Kijk voor verdere gegevens bij de vacature


04-01-2016

NL DOET 2016, Ommen doet weer mee!

In 2016 organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het hele land opnieuw een editie van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. En wel op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. In de gemeente Ommen doen we ook dit jaar weer mee. 

Organisaties kunnen hun klussen aanmelden op de website van NL DOET en het is ook dit keer weer mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen van maximaal € 400,-. Uiteraard moet je klus dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en je aanvraag moet uiterlijk 25 januari 29 januari binnenkomen bij het Oranje Fonds.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om potentiële nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken voor jouw organisatie en gelijk een klus, die misschien al lang op uitvoering wachtte, te klaren.  

Wie zich wil aanmelden voor een klus kan ook al terecht op de  website van NL DOET. Er staan daar al 13 klussen in de gemeente Ommen en dat worden er binnenkort ongetwijfeld meer.

Kijk ook even in de Extra Nieuwsbrief NL Doet 2016


 

Nieuwste vacatures

Gezelschap, samen naar buiten
Voor een meneer van 85 jaar zoeken we een vrijwilliger die samen met meneer naar buit... lees verder>>

Maatje meisje die naar voortgezet onderwijs gaat
Een meisje in Ommen gaat in september naar de middelbare school. Ze vindt het moeilij... lees verder>>

De bibliotheek zoekt voorlezers
Bibliotheek Ommen zoekt mensen die graag voorlezen BoekstartcafĂ©: Ongeveer 1 kee... lees verder>>

Bestuurslid Vrijwilligersmanagement & Opleidingen dsitrict IJsselland
Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Tot voor kort werkte Anne-Mieke als vrijwilli... lees verder>>

Vrijwilliger voor hulp bij computer/tablet/smartphone
Hulp/uitleg geven bij vragen omtrent computer/smartphone en tablet gebruik. lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Tuin opknappen
Voor meerdere plekken in Ommen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen onderst... lees verder>>

Samen met een meneer van 98 jaar naar de visvijver
Van de vrijwilliger wordt gevraagd mee te gaan naar een visvijver 1 x per week. Menee... lees verder>>

Maatje voor jongen uit Iritrea
Voor een 25 jarige jongen zoeken we een maatje om hem af en toe te helpen bij praktis... lees verder>>

Mevrouw 91 jaar zoekt maatje om samen leuk dingen te doen
Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. Ook een museum b... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon