Nieuwsarchief 2e kwartaal 2016

 


28-06-2016

Volgspot op Hebel Poppens, actief bij Vluchtelingenwerk Ommen

Een van de redenen om dit werk te doen is volgens Hebel dat, als je eenmaal hebt besloten dat mensen hier kunnen blijven, je ook moet zorgen dat ze mee kunnen doen. Hebel: “We kunnen de handen uit de mouwen steken door ze de weg te wijzen in Nederland, letterlijk en figuurlijk. Het belangrijkste motief is dat het boeiend werk is waar ik van leer en dat me veel voldoening geeft. En ook veel gezelligheid!”

Lees meer ---> 


27-06-2016

Vacatures van deze week: Marktmeester Oud-Hollandse markten Lemele

Elke zomer trekken veel mensen  op woensdagavond naar de Oud-Hollandse markt in Lemele. De één voor knieperties en kruudmoes, een ander voor de oude ambachten en optredens van zang- en dansgroepen. En iedereen voor de gezellige sfeer die er altijd hangt.

De eerste markt is dit jaar op 20 juli en de laatste op 24 augustus. In die periode elke woensdagavond van 18.30-21.30 uur.

De Marktcommissie Lemele is op zoek naar een Marktmeester, die het opbouwen van de markt aanstuurt en de standhouders plaatst en begeleidt. Daarnaast kan men nog heel goed een aantal Opbouwmedewerkers gebruiken, die bij opbouwen en weer afbreken van de markt enthousiast de handen uit de mouwen willen steken.


23-06-2016

Ondernemers gezocht voor maatschappelijke beursvloer in Ommen

Op donderdag 10 november 2016 vindt vanaf 17.00 uur in Praktijkschool De Maat in Ommen de eerste editie plaats van de Ommense maatschappelijke beursvloer.

Tijdens deze beursvloer wisselen bedrijven en vrijwilligersorganisaties met gesloten portemonnee onderling diensten en middelen uit. Ondernemers uit Ommen kunnen op deze manier hun maatschappelijke betrokkenheid bij de lokale samenleving tonen door verenigingen en stichtingen te ondersteunen. Als tegenpresentatie verlenen verenigingen en stichtingen een dienst aan ondernemers.

Vrijwilligerssteunpunt Ommen en stichting Festijn Ommen organiseren deze beursvloer.

Meer informatie over en aanmelden voor deze eerste editie van de beursvloer ----->


20-06-2016

Vacature van deze week: Maatschappelijk Begeleider Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Vluchtelingenwerk Ommen stelt zich ten doel: het begeleiden van nieuwkomers met een verblijfsvergunning naar zelfredzaamheid en het leiden van een eigen leven in de nieuwe omgeving. Voor het realiseren van dit doel is Vluchtelingenwerk Ommen op zoek naar Maatschappelijk Begeleiders. Zij maken de nieuwkomers die in Ommen komen wonen wegwijs in de gemeente, gaan mee naar arts, school en winkels, helpen met de thuisadministratie en ondersteunen bij het bekend raken met de Nederlandse normen en waarden.

Heb je interesse in andere culturen, kun je omgaan met mensen die in heel nieuwe omstandigheden verkeren en moeite hebben met de Nederlandse taal, ben je bekend met met huishoudelijke administratie en financiën en kun je goed overweg met een computer? Neem dan contact op met Vluchtelingenwerk Ommen. Meer informatie vind je in vacature 392.

Vluchtelingenwerk Ommen is overigens ook nog op zoek naar een Medewerker Juridische Begeleiding (vacature 391) en een Administratief Medewerker (vacature 393


14-06-2016

Vacature van deze week: Zet je in voor de Kinderboerderij

Zo’n gezonde veestapel, zo’n prima verzorgde stal en dan ook nog iedere middag open, is dat allemaal vrijwilligerswerk?

Die vraag wordt regelmatig door bezoekers van Kinderboerderij Ommen gesteld. Toch is het echt zo. Hoe ze het voor elkaar krijgen weten de vrijwilligers zelf eigenlijk ook niet, maar het lukt al sinds 1993 om zo’n tachtig dieren goed te verzorgen en ook nog eens rond de tienduizend bezoekers per jaar te verwelkomen. Het heeft ongetwijfeld veel te maken met het uitgangspunt van de medewerkers dat het werk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Zoveel werk verzetten met vrijwilligers heeft wel tot gevolg dat de Kinderboerderij eigenlijk altijd op zoek is naar nieuwe vrijwilligers (m/v, van jong tot ‘oudere jongere’). Op deze website vind je op dit moment de vacatures DierverzorgerCoördinator VrijwilligersSecreataris Bestuur en Maatschappelijke Stage. Op de website van de Kinderboerderij vind je nog meer mogelijkheden. Er is voor iedereen wel wat te doen. 


14-06-2016

Nieuwsbrief juni 2016

De nieuwsbrief van juni 2016 is uit. Daarin de aankondiging van de Uitgaansmarkt 2016 (2 september), een Vrijwilligerscafé met als onderwerp Vluchtelingen en vrijwilligerswerk (19 september) en de zogeheten Beursvloer Ommen (10 november). Verder informatie over Burendag 2016 (24 september) en de vakantiesluiting van het Vrijwilligerssteunpunt (18 juli t/m 12 augustus).

Lees de nieuwsbrief hier. Alle ons bekende organisaties ontvangen de Nieuwsbrief natuurlijk ook via e-mail. 


30-05-2016

Vacature van deze week: Medewerker Kiosk

Voor de periode 1 juni 2016 t/m 15 september 2016 is het Openluchtzwembad Olde Vechte op zoek naar een medewerker kiosk.

De werkzaamheden bestaan o.a . uit het ontvangen van gasten, controle en verkoop van abonnementen en toegangskaarten en diverse lichte administratieve werkzaamheden

Voor verdere informatie zie vacature 526


17-05-2016

Vacature van deze week: Medewerker Bostheater

De Stichting Bostheater Ommen verzorgt de programmering van de voorstellingen in het Openluchttheater op de Besthemerberg. In de periode april t/m september is er gemiddeld één voorstelling per maand.

Het Bostheater zoekt medewerkers voor allerhande werkzaamheden rond deze voorstellingen. Kijk verder bij vacature 253


09-05-2016

Vacatures van deze week: Houd 't Boemeltreintje op snelheid

Zoals je naar een bibliotheek gaat om boeken te lenen, zo ga je naar een speelotheek om speelgoed te lenen. De speelotheek is voor iedereen die van spelen en spelletjes houdt.

Het grootste deel van het assortiment is geschikt voor kinderen tot en met 9 jaar. Daarnaast zijn er ook spellen geschikt voor alle leeftijden. 

't Boemeltreintje richt zich in het bijzonder op kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand, langdurige zieken en ouderen. Daarom is een ruim assortiment aanwezig voor iedereen met een verstandelijke, lichamelijke of visuele beperking.

't Boemeltreintje is op zoek naar vrijwilligers voor de uitleen (vacature 524) en naar bestuursleden voor de aandachtsgebieden PR (vacature 523) en Subsidie (vacature 522) . 


04-05-2016

Volgspot op Klazien Wienen, vrijwilliger bij het 4 mei Comité Ommen

De jaarlijkse dodenherdenking is in de gemeente Ommen op meerdere plaatsen. Er is de bijeenkomst bij het stadhuis. In Beerzerveld en Lemele komen mensen bijeen. En in Stegeren, bij het monument ter herdenking van de voedseldroppingen. Iets eerder op de dag is de herdenking bij het voormalig concentratiekamp 'Erika' op de Beshtmenerberg. Klazien Wienen is een van de vier vrijwilligers van het 4 mei Comité, dat de herdenkingen voorbereidt.

Lees meer --->


25-04-2016

Vacature van deze week: Aan de slag bij Landstede Welzijn

Landstede Welzijn Ommen voert sociaal cultureel werk uit in de gemeente Ommen. Ouderenwerk is hier een onderdeel van. Het doel van Landstede Welzijn Ommen is het welzijn van de ouderen in het werkgebied te bevorderen vanuit drie speerpunten: preventie, maatschappelijke participatie en persoonlijke begeleiding.

Landstede is op zoek naar een aantal Onafhankelijke Cliëntondersteuners. Hulpvragers die verminderd zelfredzaam zijn, hun hulpvraag moeilijk kunnen verwoorden en beperkt inzicht in en overzicht over problemen en mogelijke oplossingen hebben, verdienen ondersteuning. Clientondersteuners versterken de positie van de client door te helpen bij het formuleren van de hulpvraag, het maken van keuzes en het oplossen van problemen.

Lees meer bij vacature 516

Verder is Landstede op zoek naar een wijkhoofd en wijkmedewerkers rond het persoonlijk verspreiden van het informatieblad Blik Opener (2x per jaar) en ander bezoekwerk bij 65-plussers.

Lees meer bij de vacatures 490 en 491 


18-04-2016

Vrijwilligersevenement 2016: muzikaal, amusant en leerzaam!

Van 11 t/m 14 april was het 4 avonden achtereen druk rond en in Theater de Carrousel. Vele vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente Ommen kwamen naar het theater voor het Vrijwilligersevenement, de avonden waarop de gemeente middels het aanbieden van een gevarieerde voorstelling haar waardering uitspreekt voor het vele werk dat vrijwilligers verzetten.

Lees meer ---> 


 11-04-2016

Vacatures van deze week: Assisteer een zorgboer !

Zorgboerderijen zijn al geruime tijd een vaste waarde in de zorg voor ouderen en mensen met een beperking. Maar net zoals andere instellingen in de zorg kunnen zij niet bestaan zonder vrijwilligers en zijn zij ook bijna altijd op zoek naar nieuwe medewerkers die een deel van hun vrije tijd willen inzetten voor een ander.

Zo zoekt Zorgboerderij Aan ’t Zandeinde in Lemele naarstig naar een tuinman of –vrouw die samen met de cliënten de planten verzorgt en de tuin onkruidvrij houdt, en die verder meedenkt over een zaai- en oogstplan dat leidt tot een representatieve tuin.

Bij Zorgboerderij De Meulenhorst, in het Eerder Achterbroek tussen Ommen en Den Ham, is vraag naar een aantal vrijwilligers die extra aandacht bieden aan een klein groepje volwassenen met een beperking die dagbesteding doen op de zorgboerderij. De vrijwilligers zorgen voor een goede sfeer, werken zoveel mogelijk mee en bieden een luisterend oor. 


11-04-2016

Vrijwilligersevenement: Er zijn nog (gratis!) kaartjes beschikbaar !

Van maandag 11 april t/m donderdag 14 april vindt vier avonden achtereen, in de Carrousel, het Vrijwilligersevenement 2016 plaats. De avonden beginnen om 19.30 uur en voor elke avond zijn nog wat kaartjes beschikbaar. Gratis! 

Wie daarvan gebruik wil maken meldt zich op de avond van haar of zijn keuze tijdig aan de ingang van de Carrousel bij één van de werkgroepleden.

Lees meer over het programma --->


04-04-2016

Niet vergeten: Kaartjes Vrijwillgiersevenement ophalen!

Maandag 11 april t/m donderdag 14 april a.s. staat De Carrousel in het teken van het Vrijwilligersevenement. Veel organisaties hebben weer toegangskaartjes besteld voor hun vrijwilligers. Deze organisaties moeten de kaartjes ophalen op woensdag 6 april, van 15.00 tot 19.00 uur, in de hal van het gemeentehuis aan de Chevalleraustraat. De kaarjes worden niet toegestuurd!!!!

Te weinig toegangskaartjes besteld?

Er zijn nog kaartjes over. Organisaties die daarvoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met het Vrijwilligerssteunpunt Ommen, tel. 14 0529 (zonder kengetal) of hun wensen kenbaar maken bij het ophalen van de al bestelde kaartjes.  


04-04-2016

Vacature van deze week: Versterk de onderhoudsploeg van OZC

Bij voetbalvereniging OZC is een vrijwillige onderhoudsploeg actief. Dit team zorgt voor het schoonhouden van de kantine en de kleedkamers. Ook werken zij de slidingplekken op het veld bij.

De enthousiaste leden van de groep zoeken versterking. Kijk voor meer informatie bij vacature 509.


 

Nieuwste vacatures

Gezelschap, samen naar buiten
Voor een meneer van 85 jaar zoeken we een vrijwilliger die samen met meneer naar buit... lees verder>>

Maatje meisje die naar voortgezet onderwijs gaat
Een meisje in Ommen gaat in september naar de middelbare school. Ze vindt het moeilij... lees verder>>

De bibliotheek zoekt voorlezers
Bibliotheek Ommen zoekt mensen die graag voorlezen BoekstartcafĂ©: Ongeveer 1 kee... lees verder>>

Bestuurslid Vrijwilligersmanagement & Opleidingen dsitrict IJsselland
Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Tot voor kort werkte Anne-Mieke als vrijwilli... lees verder>>

Vrijwilliger voor hulp bij computer/tablet/smartphone
Hulp/uitleg geven bij vragen omtrent computer/smartphone en tablet gebruik. lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Tuin opknappen
Voor meerdere plekken in Ommen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen onderst... lees verder>>

Samen met een meneer van 98 jaar naar de visvijver
Van de vrijwilliger wordt gevraagd mee te gaan naar een visvijver 1 x per week. Menee... lees verder>>

Maatje voor jongen uit Iritrea
Voor een 25 jarige jongen zoeken we een maatje om hem af en toe te helpen bij praktis... lees verder>>

Mevrouw 91 jaar zoekt maatje om samen leuk dingen te doen
Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. Ook een museum b... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon