Nieuwsarchief 3e kwartaal 2016


30-09-2016

Vrijwilligerspluim 2016: meld kandidaten aan!

Op 7 december 2016, de dag van de vrijwilliger, zal wethouder Ko Scheele voor de vierde maal de Vrijwilligerspluim uitreiken, dé prijs voor mensen die zich op een onderscheidende en inspirerende wijze vrijwillig hebben ingezet voor onze lokale samenleving.

Dit jaar worden er voor het eerst twee pluimen uitgereikt, één aan een persoon en één aan een groep vrijwilligers. Lees meer in de aankondigingsbrief van Ko Scheele.

Iedereen kan vanaf nu tot 7 november 2016 kandidaten aanmelden met dit aanmeldformulier

Uiteraard is iedereen ook van harte welkom aanwezig te zijn bij de uitrieking van de pluim, dus blokkeer de avond van 7 december 2016 vast in je agenda.  


28-09-2016

Volgspot op Harry Woertink, voor Ommen en haar geschiedenis

Harry Woertink (63) stopte drie jaar geleden met zijn werk bij een notariskantoor. Maar van stilzitten is geen sprake.

Hij breidde zijn activiteiten als vrijwilliger uit. Hij is mantelzorger en heeft daarnaast achttien verschillende vrijwilligersactiviteiten. En dan telt hij de tuin en het huishouden niet mee.

Harry: “Als mij gezegd wordt ‘jij bent druk’, dan spreek ik dat tegen. Ik ben gewoon prettig bezig.”

Lees meer --->


26-09-2016

Vrijwilligerscafé 19 september 2016: Statushouders en Vrijwilligerswerk

Maandagavond 19 september 2016 werd er in het Multifunctioneel Centrum Carrousel in Ommen een informatieavond gehouden over wat statushouders uit Ommen kunnen betekenen voor maatschappelijke organisaties.

Het doel van deze avond was om organisaties zonder winstoogmerk te informeren en bewust te maken van het feit dat het inzetten van asielzoekers en statushouders waardevol kan zijn en bijdraagt aan integratie.

In dit bericht hebben we het met name over statushouders aangezien de gemeente Ommen op dit moment alleen maar statushouders heeft. Statushouders zijn asielzoekers van wie het asielverzoek is ingewilligd.

Lees meer --->


26-09-2016

Vacature van deze week: Zet je in voor de Kinderboerderij

Zo’n gezonde veestapel, zo’n prima verzorgde stal en dan ook nog iedere middag open, is dat allemaal vrijwilligerswerk?

Die vraag wordt regelmatig door bezoekers van Kinderboerderij Ommen gesteld. Toch is het echt zo. Hoe ze het voor elkaar krijgen weten de vrijwilligers zelf eigenlijk ook niet, maar het lukt al sinds 1993 om zo’n tachtig dieren goed te verzorgen en ook nog eens rond de tienduizend bezoekers per jaar te verwelkomen. Het heeft ongetwijfeld veel te maken met het uitgangspunt van de medewerkers dat het werk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

De afgelopen tijd is ook nog eens veel tijd gaan zitten in de voorbereiding en realisatie van de nieuwe kinderboerderij op Het Laer en binnenkort staat de verhuizing op het programma.  

Zoveel werk verzetten met vrijwilligers heeft wel tot gevolg dat de Kinderboerderij eigenlijk altijd op zoek is naar nieuwe vrijwilligers (m/v, van jong tot ‘oudere jongere’). Op deze website vind je op dit moment de volgende vacatures:

Er is voor iedereen dus wel wat te doen. 


19-09-2016

Vacature van deze week: Allround winkelmedewerker 

Noggus & Noggus wil bijdragen aan het verminderen van de afvalberg door herbruikbare goederen in te zamelen en te verkopen.

Men is eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment richt die zoektocht zich vooral op een allround medewerk(st)er ter versterking van het winkelteam. In deze functie ga je onder andere klanten helpen en adviseren, producten prijzen, kassawerkzaamheden verrichten en decoreren. Ook help je de winkel netjes te houden.

Maar men is ook op zoek naar een chauffeur, voor het ophalen en bezorgen van kringloopgoederen, naar iemand die zich bezighoudt met het sorteren van de binnengekomen kleding en naar iemand met verstand van kinderkleding


07-09-2016

Uitgaansmarkt 2016, een foto-impressie

Vrijdag 2 september 2016 was het weer een gezellige drukte op de traditionele Uitgaansmarkt. De weersellende die de markt vorig jaar op het laatste moment verhinderde was vergeten en velen genoten van diverse optredens en deden inspiratie op voor het komende winterseizoen bij de marktkramen van de verschillende organisaties.

We maakten een kleine foto-impressie.


07-09-2016

Handige Flyer Beursvloer Ommen

De eerste Beursvloer Ommen komt steeds dichterbij. We hebben doel en feiten kort samengevat in deze compacte flyer. Bekijk die even op je gemak. Ondernemers, verenigingen, sithctingen en maatschappelijke organisaties melden zich daarna aan via de pagina Eerste Maatschappelijke beursvloer in Ommen.    


05-09-2016

Vacature van deze week: Versterk de Saxenburgh Groep

Oldenhaghen, Nijenhaghen en ‘t Vlierhuis zijn bekende namen in Ommen. Deze instellingen behoren tot de Saxenburgh Groep, een belangrijke speler in de ouderenzorg in deze regio.

Net als andere organisaties in deze sector kan de Saxenburgh Groep niet zonder vrijwilligers. Op dit moment staan zelfs 8 vacatures op onze website en voor een aantal daarvan worden verscheidene personen gezocht. Zoals de vacature voor vrijwilligers die gezelligheid kunnen brengen bij de bewoners van de aanleunwoningen rondom Oldenhaghen.

De andere vacatures vind je door nu rechts op het scherm op Vacatures te klikken en in het zoekscherm Saxenburgh Groep in te vullen. 


29-08-2016

Vrijwilligerscafé op maandag 19 september 2016

Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert op maandag 19 september 2016 een Vrijwilligerscafé voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ommen. De bijeenkomst vindt plaats in de foyer van de Carrousel en start om 19.30 uur.

Thema: Vrijwilligerswerk door asielzoekers of statushouders

Vrijwilligersorganisaties komen regelmatig handen te kort. Weleens gedacht aan hulp van asielzoekers of statushouders? Vrijwilligerswerk biedt veel mogelijkheden en is voor hen een middel tot maatschappelijke participatie en inburgering.

Deze avond zal Celia Nitrauw (Vluchtelingenwerk Ommen) informatie geven over de doelgroep en zal Erik de Kruif (Landschap Overijssel) iets vertellen over zijn ervaringen. Daarna het verhaal van 2 statushouders over hun inzet als vrijwilliger. 
Aansluitend gaan we in kleine groepen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden voor en ervaringen met vrijwilligerswerk voor asielzoekers of statushouders.

Deelname aan het Vrijwilligerscafé is gratis! Wel vragen wij om je vóór 18 september 2016 aan te melden bij het Vrijwilligerssteunpunt Ommen en door te geven met hoeveel mensen je komt.

Lees meer in de uitnodiging.


29-08-2016

Vacature van deze week: Kom de Klussendienst versterken

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in eigen huis en woonomgeving. Maar soms wordt het moeilijk om kleine, maar noodzakelijke werkzaamheden in en om het huis zelf te doen. Klusjes waarvoor je geen professionele dienstverlener inschakelt, zoals een lamp of schilderij ophangen, kleine reparaties of eenvoudig tuinonderhoud.

In veel gevallen gaan familie, vrienden of buren dan aan de slag, maar die mogelijkheid is er lang niet altijd. Bovendien vinden veel ouderen, zieken en mensen met een beperking het lastig afhankelijk te zijn van en een beroep te doen op hun omgeving. Dan kan de Klussendienst voor de oplossing zorgen!

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is op zoek naar een aantal nieuwe leden voor de Klussendienst. Kijk voor meer informatie bij vacature 535.


23-08-2016

Vacatures van deze week: Aan de slag bij Vrijwillige Thuiszorg

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel (Vrijwillige Thuiszorg) biedt vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. Deze organisatie verbindt vraag en aanbod. Er wordt gekeken wat de klant nodig heeft aan zorg en ondersteuning, waarna gezocht wordt naar een vrijwilliger die deze zorg kan bieden.

Door de preventieve steun die de vrijwilligers van Vrijwillige Thuiszorg  bieden kunnen zorgvragers vaak langer in de eigen omgeving blijven wonen, wordt er minder snel een beroep gedaan op de formele zorg en worden mantelzorgers enigszins ontlast.

Vrijwillige Thuiszorg is eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment heeft men drie vacatures in onze Vacaturebank staan:

Klik op een vacature voor meer informatie of om op deze vacature te reageren.


22-08-2016

24 september Burendag. Doe mee! 

Al meer dan 10 jaar viert Nederland Burendag. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een fenomeen dat inmiddels door bijna 1 miljoen mensen wordt gevierd. De activiteiten variëren van het aanleggen van een buurtmoestuin tot een spelletjesmiddag, en van een buurtquiz tot het samen opruimen van zwerfvuil.

Bedenk samen met jouw buurt een leuke activiteit die je voor en met de buren organiseert en uitvoert. Aanvragen van een financiële bijdrage van het Oranje Fonds is niet meer mogelijk, maar ook zonder die bijdrage is het natuurlijk mogelijk om iets leuks te organiseren. 

Kijk voor meer informatie over Burendag op de speciale Burendag-website


 22-08-2016

Met succes handelen op de beursvloer

De workshop ‘Met succes handelen op de Beursvloer’ is dé manier om je goed voor te bereiden op de Beursvloer die op 10 november 2016 in Praktijkschool de Maat in Ommen plaatsvindt.

Ook “Met succes handelen op de Beursvloer” ? Meld je dan nu aan voor deze workshop, die plaatsvindt op maandag 10 oktober 2016, van 19.30-22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in MFC de Carrousel, van Reeuwijkstraat 5, Ommen.

Meer informatie en aanmelden ---->


15-08-2016

Vacature van deze week: groene handen uit de mouwen bij de Wolfskuil

De Wolfskuil, aanbieder van groepsaccomodaties, is onderdeel van de Hopman Repelaer Stichting. Deze stichting stelt zich ten doel recreatieve verblijfsmogelijkheden aan te bieden aan jongeren in achterstandssituaties binnen Nederland.

Deze jongeren behoeven zorg in de vorm van opvang, opvoeding, hulpverlening en/of behandeling.

Naast beroepskrachten is op De Wolfskuil een team enthousiaste vrijwilligers actief. Dit team heeft aanvulling nodig.

Er wordt vooral gezocht naar mensen met groene handen voor het terreinonderhoud


15-08-2016

Uitgaansmarkt 2016

De jaarlijkse Uitgaansmarkt, georganiseerd door de Stichting Festijn, vindt ook dit jaar weer plaats op de eerste vrijdag in september, aan het begin van het verenigingsseizoen. Op vrijdag 2 september 2016 dus, van 15.00 tot 21.00 uur, op de Vechtkade en de Markt.

Veel verenigingen en maatschappelijke organisaties die actief zijn in Ommen presenteren zich op deze markt, in hun kraam en/of op het podium. Voor bezoekers dus een unieke gelegenheid om zich te oriënteren op wat voor het komende seizoen bij deze organisaties op het programma staat. En op welke rol zij daar zelf wellicht zelf in kunnen spelen. 

Noteer dit evenement dus vast in je agenda!

N.B. Nog niet alle kramen zijn gereserveerd. Geïnteresseerd? Neem contact op met de Stichting Festijn


08-08-2016

Vacature van deze week: Zwemmaatje bij Vrienden van de Zorg

Vrienden van de Zorg biedt deelnemers – zo worden cliënten aangeduid - begeleiding en ondersteuning in het dagelijks leven. De begeleiding wordt geboden op acht zogenoemde leefgebieden: woonbegeleiding, dagbesteding, psychisch functioneren, financiën, zingeving, sociaal functioneren, praktisch functioneren en lichamelijk functioneren. Deze gebieden zorgen voor structuur en overzicht.

Vrienden van de Zorg kijkt samen met de deelnemer, die meestal zelf goed kan aangeven waar hij of zij in het dagelijks leven tegenaan loopt, naar alle leefgebieden. Zo wordt bepaald waar de deelnemer ondersteuning kan gebruiken en op welke doelen de verdere begeleiding wordt gebaseerd.
Vrienden van de zorg is op zoek naar één of meer vrijwilligers om samen met een deelnemer te gaan zwemmen in Ommen.

Kijk verder bij de vacature ---> 


01-08-2016

Vacature van deze week: Gesprekspartner telefonische hulpdienst

Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 900 vrijwilligers in het hele land.

Als vrijwilliger bij Sensoor luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Meer informatie ----->


25-07-2016

Vacature van deze week: Medewerker Kassa en Kiosk bij Olde Vechte

Voor de periode tot 15 september 2016 is het Openluchtbad Olde Vechte nog steeds op zoek naar medewerkers voor de kassa/kiosk.

De werkzaamheden bestaan o.a . uit het ontvangen van gasten, controle en verkoop van toegangsbewijzen, verkopen producten uit de kiosk, schoonmaken van de kiosk en diverse lichte administratieve werkzaamheden

Voor verdere informatie zie vacature 526


19-07-2016

Vacature van de week: Help kinderen bij hun taalontwikkeling!

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in gezinnen. Een voorlezer komt een half jaar wekelijks een uur bij het gezin thuis om voor te lezen aan de kinderen (2-8 jaar). 

De voorlezer betrekt de ouders en geeft hen de handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen.

Het voorleesseizoen start in november en loopt tot en met april. Het project blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Bibliotheek Ommen is zowel op zoek naar Voorlezers (vacature 536) als naar Coördinators die elk een groep (maximaal 5) gezinnen en ‘hun’ voorlezers begeleiden (vacature 537). 


11-07-2016

Vacature van deze week: Medewerker Bostheater

De Stichting Bostheater Ommen verzorgt de programmering van de voorstellingen in het Openluchttheater op de Besthemerberg. In de periode april t/m september is er gemiddeld één voorstelling per maand.

Het Bostheater zoekt medewerkers voor allerhande werkzaamheden rond deze voorstellingen. Kijk verder bij vacature 253


04-07-2016

Vakantie Vrijwilligerssteunpunt Ommen

Van vrijdag 15 juli t/m vrijdag 12 augustus 2016 is het Vrijwilligerssteunpunt gesloten. Vanaf maandag 15 augustus zijn wij weer met de normale bezetting aanwezig. 

Je bent dan weer van harte welkom tijdens de inloopspreekuren op maandag en donderdag van 8.30-12.30 uur.

De Vacaturebank blijft gewoon actief. Je kunt dus ook tijdens de vakantie op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan voor na die tijd! Organisaties kunnen zich gewoon aanmelden en nieuwe vacatures plaatsen. 
Ook e-mails worden behandeld, maar niet vaker dan één keer per week.  

Wij wensen iedereen een mooie zomer!


04-07-2016

Vacature van deze week: Coördinator bij het Tinnen Figuren Museum

In het voormalig stadhuis van Ommen aan de Markt is een bijzonder museum gevestigd: het Nationaal Tinnen Figuren Museum.  

Het museum, gerund door een dertigtal vrijwilligers, bezit een unieke en omvangrijke collectie tinnen figuren,  opgesteld in bijzondere diorama’s. Daarnaast is er aandacht voor de fijnschilderkunst, verzorgt men demonstraties tingieten, zijn er tijdelijke exposities en worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Kortom, het museum is Leuk, Leerzaam en Levendig!

Nieuwe vrijwilligers zijn eigenlijk altijd van harte welkom, maar op dit moment is het museum specifiek op zoek naar een vrijwilliger die de dagelijkse leiding van het museum op zich wil nemen, wat vooral bestaat uit het coördineren van de vrijwilligersinzet, het uitvoeren van administratieve werkzaamheden en het organiseren van activiteiten in het museum.

Kijk voor meer informatie bij vacature 542 en op de website van het museum.

Lijkt het je leuk bij het museum aan de slag te gaan, maar niet als coördinator, er zijn ook vacatures voor rondleider/activiteitenbegeleider en kassamedewerker


 

Nieuwste vacatures

Gezelschap, samen naar buiten
Voor een meneer van 85 jaar zoeken we een vrijwilliger die samen met meneer naar buit... lees verder>>

Maatje meisje die naar voortgezet onderwijs gaat
Een meisje in Ommen gaat in september naar de middelbare school. Ze vindt het moeilij... lees verder>>

De bibliotheek zoekt voorlezers
Bibliotheek Ommen zoekt mensen die graag voorlezen BoekstartcafĂ©: Ongeveer 1 kee... lees verder>>

Bestuurslid Vrijwilligersmanagement & Opleidingen dsitrict IJsselland
Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Tot voor kort werkte Anne-Mieke als vrijwilli... lees verder>>

Vrijwilliger voor hulp bij computer/tablet/smartphone
Hulp/uitleg geven bij vragen omtrent computer/smartphone en tablet gebruik. lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Tuin opknappen
Voor meerdere plekken in Ommen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen onderst... lees verder>>

Samen met een meneer van 98 jaar naar de visvijver
Van de vrijwilliger wordt gevraagd mee te gaan naar een visvijver 1 x per week. Menee... lees verder>>

Maatje voor jongen uit Iritrea
Voor een 25 jarige jongen zoeken we een maatje om hem af en toe te helpen bij praktis... lees verder>>

Mevrouw 91 jaar zoekt maatje om samen leuk dingen te doen
Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. Ook een museum b... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon