Nieuwsarchief 4e kwartaal 2016


21-12-2016

Volgspot op een vrijwilliger: De ijsmarathon van Betsy van Lenthe

De natuurijsbaan van IJsvereniging De Doorloper ligt op een prachtige plek. Al duurt het met rondom bos wat langer voor er goed ijs is. Betsy van Lenthe staat al 47 jaar als vrijwilliger in de kantine. Dat is hollen of stilstaan. Als er ijs ligt zet ze alles opzij, want “het moet goed zijn, anders moet je er niet aan beginnen.”

“Over wat ik heb meegemaakt kun je een boek schrijven. Bijvoorbeeld de schoolkampioenschappen. Die werden direct vanaf het begin gehouden. Alle Ommer scholen doen mee, dus de kantine is dan altijd stampvol."

Lees meer --->


19-12--2016

Vacature van deze week: Aan de slag bij De Husselmus

Stichting De Husselmus stelt zich ten doel de aandacht voor kunst, ambacht en duurzaamheid te bevorderen en beginnende kunstenaars te stimuleren door het aanbieden van een expositieruimte, etalage, atelier, workshopruimte en verkooppunt in het centrum van Ommen (Varsenerpoort).

De stichting, die geheel uit vrijwilligers bestaat, is op zoek naar winkelmedewerkers. Kijk voor meer informatie bij vacature 602.


19-12-2016

Kerstvakantie Vrijwilligerssteunpunt

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is gesloten van 23 december 2016 t/m 8 januari 2017.

Vanaf maandag 9 januari 2017 zijn wij weer paraat en ben je van harte welkom op de inloopspreekuren op maandag en donderdag van 8.30-12.30 uur.

We wensen iedereen prettige kerstdagen en een feestelijke overgang naar een gelukkig 2017.


12-12-2016

Vacature van deze week: Nachtvlinder bij SPTO Vechtdal

De Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal zet vrijwilligers in bij zieken in hun laatste levensfase, die zonder aanvullende zorg niet thuis kunnen blijven.

Het gaat hierbij niet om medische zorg, maar om het 'er zijn' wanneer dat nodig is. Emotionele ondersteuning bieden aan zowel de zieke als de naasten. Met daarbij aandacht voor lichamelijke, psychosociale en spirituele aspecten. De ondersteuning wordt zowel overdag als ’s nachts verleend.

Vrijwilligers bij de SPTO Vechtdal worden, ongeacht vooropleiding of achtergrond, voor deze vorm van ondersteuning getraind en geschoold.

Kijk voor verdere gegevens bij de vacature


08-12-2016

Harry Woertink en Ommen Samen Sterk winnen Vrijwilligerspluim 2016

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 7 december, de dag van de vrijwilliger, reikte wethouder Ko Scheele de Vrijwilligerspluim 2016 uit. Een prijs bedoeld voor vrijwilligers die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet.

Uit de in totaal 22 aanmeldingen koos de jury zes genomineerden. De pluim in de categorie ‘personen’ ging dit jaar naar Harry Woertink. De vrijwilligers van Stichting Ommen Samen Sterk wonnen de pluim in de categorie ‘groepen’.

Meer lezen? Meer foto's? De presentatie van alle aangemelde kandidaten bestuderen? Filmpjes van genomineerden en uitreiking bekijken? Kijk op de pagina Pluim2016 - de uitreiking.


05-12-2016

Vacature van deze week: Mentor bij Mentorschap Overijssel Gelderland

De Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland verzorgt via het inzetten van daarvoor opgeleide vrijwilligers het mentorschap voor mensen die niet in staat zijn zelf de regie over hun leven te voeren.

De stichting verzorgt het werven, opleiden en begeleiden van de vrijwillige mentoren, en tevens de match tussen cliënt en mentor. 

Meer informatie in de vacature en op de website van de stichting.


23-11-2016

NL DOET 2017, Ommen doet weer mee!

In 2017 organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het hele land opnieuw een editie van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. En wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. In de gemeente Ommen doen we ook dit jaar weer mee. 

Organisaties kunnen hun klussen inmiddels alweer aanmelden op de website van NL DOET en het is ook dit keer weer mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen van maximaal € 400,-. Uiteraard moeten je organisatie en de klus dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en je aanvraag moet voor 31 januari 2017 binnen zijn bij het Oranje Fonds.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om potentiële nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken voor jouw organisatie en klaar gelijk een klus die misschien al lang op uitvoering wachtte.  

Wie zich wil aanmelden voor een klus kan ook al terecht op de  website van NL DOET. Je vindt er al een paar  klussen in de gemeente Ommen en dat worden er binnenkort ongetwijfeld meer.


16-11-2016

Volgspot op een Vrijwilliger: Nel, actief bij Humanitas Thuisadministratie

Nel is niet bang om met haar achternaam in de krant en op het web te verschijnen, maar bij Humanitas is de afspraak dat vrijwilligers zich alleen met hun voornaam bekend maken. Dat respecteren wij uiteraard. 

Wie eenmaal begint met het ongeopend aan de kant schuiven van brieven omdat er rekeningen in kunnen zitten die je niet kunt betalen, bouwt problemen die groter worden in plaats van kleiner. Nel is vrijwilliger bij Humanitas thuisadministratie. Ze helpt mensen die problemen hebben met het bijhouden van hun administratie, vaak met ernstige financiele gevolgen.

Lees meer ---->


14-11-2016 (aangepast 28-11-2016)

Uitreiking Vrijwilligerspluim 2016, kom allemaal!

Eerder vernam je via verschillende media al wie de genomineerden zijn voor de Vrijwilligerspluim 2016. Op woensdag 7 december 2016 wordt duidelijk wie van hen daadwerkelijk de Pluim in de wacht sleept.

Kom ook naar de Carrousel die avond, want daar reikt wethouder Ko Scheele de pluimen uit. Het begint om 19.30 uur

Meer informatie vind je in de uitnodiging. Bijvoorbeeld dat we het fijn vinden als je het even met een e-mail meldt als je komt.


28-11-2016

Vacatures van deze week: Voeg je bij het Vechtgenoten-team!

Stichting Vechtgenoten heeft in Ommen en omgeving eigenlijk geen introductie meer nodig. Met inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’ aan de Beerzerweg en het organiseren van een scala aan activiteiten biedt de stichting (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten.

De stichting draait geheel op de inzet van een gemotiveerde ploeg vrijwilligers en men is eigenlijk altijd op zoek naar aanvulling en uitbreiding daarvan.

Op dit moment vind je op deze website vier vacatures:

Op de website van de stichting Vechtgenoten vind je ook nog vacatures voor Administratief ondersteuner en Gastvrouw/-heer.


21-11-2016

Vacature van de week: Coördinator VoorleesExpress!

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in gezinnen. Een voorlezer komt een half jaar wekelijks een uur bij het gezin thuis om voor te lezen aan de kinderen (2-8 jaar). 

De voorlezer betrekt de ouders en geeft hen de handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen.

Het voorleesseizoen start in november en loopt tot en met april. Het project blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Bibliotheek Ommen is op zoek naar Coördinators die elk een groep (maximaal 5) gezinnen en ‘hun’ voorlezers begeleiden. Kijk voor meer informatie bij vacature 537


12-11-2016 (aangepast 14-11-2016 en 17-11-2016)

Geslaagde Maatschappelijke Beursvloer

Op donderdag 10 november 2016 vond van 17.00-18.30 uur de eerste Maatschappelijke Beursvloer in Ommen plaats, in Praktijkschool De Maat.  

Met 12 gesloten-beurs-overeenkomsten met een totaalwaarde van € 9.900,= mag deze eerste editie geslaagd genoemd worden. 

Lees het persbericht en bekijk de lijst met gemaakte matches. We maakten ook een fotoverslag.   


14-11-2016

Genomineerden Vrijwilligerspluimen 2016 bekend

De Vrijwilligerspluim is een prijs die jaarlijks door de gemeente Ommen wordt uitgereikt aan vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet.

Alle inwoners van Ommen konden de afgelopen zes weken groepen en individuele vrijwilligers aanmelden om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligerspluim 2016.

Uit de in totaal 22 aanmeldingen heeft de jury zes genomineerden geselecteerd, drie in de categorie 'groepen':

 • Stichting Dibbes
 • Ommen Samen Sterk
 • Eetcafé de Paraplu

en drie in de categorie 'individuele vrijwilligers':

 • Tineke Dijk
 • Erik Slagter
 • Harry Woertink

Lees meer ----->


14-11-2016

Vacature van deze week: Kantinebeheerder bij De Doorloper

IJsvereniging De Doorloper is op zoek naar een huishoudelijk beheerder  van de kantine bij de ijsbaan in Het Laar. Dit speelt voornamelijk tijdens schaatsperioden. De taken zijn:

 • balieverkoop als er geschaatst kan worden
 • inkoop en op peil houden van keukenvoorraden tijdens ijsperioden
 • zorgen voor roosters voor de bezetting van de balieverkoop
 • financiële administratie van de balieverkoop
 • organiseren van de schoonmaak van de kantine

Kijk voor meer informatie bij vacature 593


07-11-2016

Vacature van de week: Vrijwilligers landschapsbeheer Archemerberg

De vrijwilliger Landschapsbeheer voert zelfstandig beheerswerkzaamheden uit, in samenwerking met de andere medewerkers.

De beheerswerkzaamheden kunnen beperkt zijn tot onderhoud aan één specifiek landschapselement,  zoals beheer hoogstamboomgaarden, knotbomenbeheer, hakhoutbeheer, wandelpaden/ommetjes beheer, heidebeheer, beheer van bos en houtwal.

Andere groepen verrichten onderhoud aan meerdere elementen. Daarbij horen ook onderhouden van heggen, maaien, hooien van grasland, onderhouden poelen, beken en sprengen, onderhoud aan beschoeiingen en herstellen van cultuurmonumenten in het veld (o.a. grafheuvels, grenspalen).

Kijk voor meer informatie bij de vacature.


07-11-2016

Vrijwilligerspluim 2016: het woord is aan de jury!

Op 7 december 2016, de dag van de vrijwilliger, zal wethouder Ko Scheele voor de vierde maal de Vrijwilligerspluim uitreiken, dé prijs voor mensen die zich op een onderscheidende en inspirerende wijze vrijwillig hebben ingezet voor onze lokale samenleving.

Dit jaar worden er voor het eerst twee pluimen uitgereikt, één aan een persoon en één aan een groep vrijwilligers. Lees meer in de aankondigingsbrief van Ko Scheele.

Het is inmiddels niet meer mogelijk om kandidaten aan te melden.  De ontvangen aanmeldingen worden binnenkort beoordeeld door de jury. Zij bepalen wie genomineerd worden voor de pluimen. Zodra dat bekend is zullen we dat via de gebruikelijke kanalen bekend maken.  


07-11-2016

Laatste kans Maatschappelijke Beursvloer

Op donderdag 10 november 2016 wordt van 17.00-18.30 uur de eerste Maatschappelijke Beursvloer in Ommen gehouden, in Praktijkschool De Maat, Baron van Fridaghstraat 137.  

Doel en achtergronden staan kort beschreven in deze flyer en wie zich tot nu toe aanmeldden als 'beurshandelaren' kun je zien in de deelnemerslijst.

Er is nog plek voor last minute aanmelders. Dus wil je ook handelen op deze beurs met jouw bedrijf of organisatie, meld je zo snel mogelijk aan bij Melanie.Kleinheerenbrink@ommen-hardenberg.nl.  


31-10-2016

5 november Landelijke Natuurwerkdag

Zaterdag 5 november is de landelijke Natuurwerkdag. In heel Nederland zullen op meer dan 500 locaties mensen aan de slag gaan om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van hun eigen omgeving. 

In Overijssel kan dat op 55 plekken. 

Inschrijven kan (en moet, in verband met de beschikbaarheid van voldoende gereedschap) via www.natuurwerkdag.nl, waar je een keuze kunt maken uit alle locaties. 


31-10-2016

Vacature van deze week: Koken bij eetcafé De Paraplu

Dit eetcafe van RIBW Groep Overijssel bevindt zich aan de Vermeerstraat 1A in Ommen. Bij het eetcafe is iedereen welkom die het prettig vindt om samen te eten en andere mensen te ontmoeten.

RIBW zoekt met spoed vrijwilligers met affiniteit voor koken om rondom de bereiding van de gezamenlijke maaltijd te ondersteunen. Je kookt samen met de deelnemers. 

Het eetcafe en inloop worden op maandag en vrijdag georganiseerd. RIBW zoekt een vrijwilliger voor beide dagen of 1 dag per week. Meestal komen 10 - 16 personen eten.

Kijk verder bij de vacature en op de facebookpagina van De Paraplu.


24-10-2016

Vacature(s) van deze week: Handen uit de mouwen bij 't Olde Manegepeerd

Bij 't Olde Manegepeerd krijgen uitgewerkte manegepaarden de kans om te genieten van een rustige en comfortabele oude dag. Om dit mogelijk te maken besteedt een flinke groep vrijwilligers veel tijd aan de verzorging van de dieren.

Desondanks is het lastig al het werk gedaan te krijgen en 't Olde Manegepeerd is dan ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dierenverzorgers en mensen die koffie en thee schenken op de kijk- en doedagen zijn meer dan welkom. En je kunt er ook terecht voor je Maatschappelijke Stage


10-10-2016

Herfstvakantie Vrijwilligerssteunpunt

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is in de herfstvakantie van 17 oktober tot en met 21 oktober 2016 gesloten.

Vanaf 24 oktober 2016 bent u weer welkom op maandag en donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.


 10-10-2016

Vacatures van deze week: Baalderborg Groep 

De Baalderborg Groep biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en aan ouderen die hulp nodig hebben om hun eigen leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Men biedt op ruim 80 locaties in Drenthe en Overijssel, waaronder Ommen, voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie.

De verschillende vestigingen van de Baalderborg Groep maken daarbij dankbaar gebruik van uitgebreide vrijwillige inzet en men is eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment vind je op deze website zelfs 9 vacatures voor heel diverse activiteiten. Van wandelen met een cliënt tot taarten bakken en hapjes maken.

Je krijgt de complete lijst te zien als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Baalderborg Groep’ intikt en vervolgens OK klikt. 


 

Nieuwste vacatures

Gezelschap, samen naar buiten
Voor een meneer van 85 jaar zoeken we een vrijwilliger die samen met meneer naar buit... lees verder>>

Maatje meisje die naar voortgezet onderwijs gaat
Een meisje in Ommen gaat in september naar de middelbare school. Ze vindt het moeilij... lees verder>>

De bibliotheek zoekt voorlezers
Bibliotheek Ommen zoekt mensen die graag voorlezen BoekstartcafĂ©: Ongeveer 1 kee... lees verder>>

Bestuurslid Vrijwilligersmanagement & Opleidingen dsitrict IJsselland
Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Tot voor kort werkte Anne-Mieke als vrijwilli... lees verder>>

Vrijwilliger voor hulp bij computer/tablet/smartphone
Hulp/uitleg geven bij vragen omtrent computer/smartphone en tablet gebruik. lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Tuin opknappen
Voor meerdere plekken in Ommen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen onderst... lees verder>>

Samen met een meneer van 98 jaar naar de visvijver
Van de vrijwilliger wordt gevraagd mee te gaan naar een visvijver 1 x per week. Menee... lees verder>>

Maatje voor jongen uit Iritrea
Voor een 25 jarige jongen zoeken we een maatje om hem af en toe te helpen bij praktis... lees verder>>

Mevrouw 91 jaar zoekt maatje om samen leuk dingen te doen
Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. Ook een museum b... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon