Pluim 2016 - de aanloop naar

Genomineerden Vrijwilligerspluim 2016 bekend

De Vrijwilligerspluim is een prijs die jaarlijks door de gemeente Ommen wordt uitgereikt aan vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Alle inwoners van Ommen konden de afgelopen zes weken groepen en individuele vrijwilligers aanmelden om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligerspluim 2016. Uit de in totaal 22 aanmeldingen heeft de kundige jury zes genomineerden geselecteerd, waarvan drie genomineerden in de categorie ‘groepen’ en drie genomineerden in de categorie ‘individuele vrijwilligers’. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 7 december, de dag van de vrijwilliger, reikt wethouder Ko Scheele in de Carrousel de Vrijwilligerspluim 2016 uit.

Aanmeldingen
Het was voor de jury, bestaande uit Virginie van Voorst tot Voorst en Riet Wolffenbuttel een ware uitdaging om een keuze te maken uit de aanmeldingen. Elke aanmelding was bijzonder en uniek. Na goed beraad selecteerde de jury drie genomineerden voor de Vrijwilligerspluim 2016 in de categorie ‘groepen’, te weten de vrijwilligers van Stichting Dibbes uit Lemele, de vrijwilligers van Ommen Samen Sterk en de vrijwilligers van Eetcafé de Paraplu. In de categorie ‘individuele vrijwilligers’ werden Tineke Dijk, Erik Slagter en Harry Woertink door de jury geselecteerd als genomineerden. De jury bepaalt samen met wethouder Ko Scheele wie de winnaars worden van de Vrijwilligerspluim 2016. De winnaars wordt op 7 december bekend gemaakt.

Genomineerden
De vrijwilligers van Stichting Dibbes zijn jong en enthousiast. Zij organiseren al jaren het Oud&Nieuw feest in Lemele en dit jaar ook nog het Lemele City BBQ festival voor alle inwoners van Lemele. De vrijwilligers van Ommen Samen Sterk zetten zich in voor mensen met een kleine beurs en geven mensen met hun kennis en ervaring perspectief en hoop voor de toekomst. De vrijwilligers van eetcafé de Paraplu bezorgen met hun enthousiasme en betrokkenheid vele mensen een gezellige tijd door samen te koken, te eten of door samen spelletjes doen. Tineke Dijk zet zich breed in als vrijwilliger. Met haar werk bij Stichting Sprank, de Speel-o-theek en haar werk voor mantelzorgers is ze zeer actief en betrokken. Erik Slager zet zich met veel enthousiasme en met veel ervaringsdeskundigheid in voor alle mensen in Ommen die moeten rondkomen van een minimum inkomen. Harry Woertink is een veel geziene vrijwilliger in Ommen en zet zich vooral in voor historisch Ommen bij onder andere de Ommer Molens, op de Open Monumentendag en tijdens stadswandelingen.

De Vrijwilligerspluim
De Vrijwilligerspluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in de spotlight te zetten. De Vrijwilligerspluim staat symbool voor de waardering en trots vanuit de gemeente Ommen voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Ommer samenleving.

Nieuwste vacatures

Wandelmaatje voor mensen met dementie
U gaat 1x per 2 weken een wandeling maken met iemand met lichte dementie die nog zelf... lees verder>>

Vrijwilligers palliatieve terminale zorg
Als vrijwilliger van de palliatieve terminale zorg (VPTZ) is het belangrijkste er voo... lees verder>>

Maatje voor jonge dame van 50 jaar
Mevrouw heeft een licht verstandelijke beperking en is beperkt mobiel. Ze wil graag e... lees verder>>

Gastheer/gastvrouw in Ropcke Zweers Ziekenhuis
Als gastvrouw/gastheer gaat u onze patiĆ«nten en bezoekers welkom heten in het ziekenh... lees verder>>

Oppas/gezelschap heren met lichte dementie
Voor meerdere heren uit Ommen met de ziekte van Alzheimer zijn wij met SPOED op zoek ... lees verder>>

Penningmeester
De penningmeester doet de betalingen aan de aanbieders van kunst en cultuuractiviteit... lees verder>>

Voorzitter
De voorzitter geeft leiding aan de stichting en vertegenwoordigt de stichting in de b... lees verder>>

Kledingsortering
Textielsortering, werkzaamheden bestaan aanvoeren, uitpakken, sorteren en ophangen va... lees verder>>

Fietsvrijwilliger op rolstoelfiets met ondersteuning
Voor client van 69 jaar die woont bij Hei en Dennen, ze kan niet praten, maar maakt z... lees verder>>

Dagbesteding vraagt hulp; bakken, knutselen, keuken, wandelen
Overdag op dinsdag en donderdag helpen begeleiden met het doen van een spel, wandelin... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon