Nieuwsarchief 1e kwartaal 2017


27-03-2017

Vacature van de week: Word actief op de kinderboerderij

De verhuizing naar de nieuwe locatie op landgoed Het Laer was een grote verandering voor de kinderboerderij. Wat niet is veranderd: het enthousiaste team vrijwilligers kan altijd aanvulling gebruiken.

Op dit moment wordt naarstig gezocht naar een penningmeester. Daarnaast is er bijna altijd vraag naar dierverzorgers en gastvrouwen/-heren

Klik op de functienamen voor meer informatie. 


21-03-2017

Vrijwilligersevenement 2017: 'Plamuren is plamuren'

Op 8, 9 en 10 mei a.s. is er weer Vrijwilligersevenement. Dit keer met een optreden van toneelvereniging Vorie-Vana. Lees daarover meer in de uitnodiging. Het belooft een avond te worden met veel ruimte voor de lach.

Wil je een (gratis) kaartje voor één van de avonden, meld je dan tijdig aan bij de organisatie waar je als vrijwilliger actief bent. Alle bij ons bekende organisaties ontvingen dit bericht en kunnen je aanmelden via het aanmeldformulier dat tegelijkertijd werd toegestuurd en dat vóór 24 april aan ons teruggestuurd dient te worden.  


21-03-2017

Vac. van deze week: chauffeur/begeleider Boodschappenbus Vechtdal

Ga een paar keer per maand op stap met een aantal ouderen en bezorg hen daarmee een geweldige dag. Wat de uitstpajes zoal inhouden? Museumbezoek, een rondvaart, winkelen bij groot kledingbedrijf of gewoon een mooie rondrikt met onderweg stops voor koffie en een maaltijd. Meer details daarover vind je op www.bbvechtdal.nl.

Meer informatie over hoe je je kunt aanmelden vind je in de vacature.


13-03-2017

NL Doet, Ommen deed ook in 2017 weer uitgebreid mee!

Ook dit jaar werd weer op veel plaatsen geklust in het kader van NL doet. Zowel vrijdag 10 als zaterdag 11 maart was het prachtig weer, wat natuurlijk vooral voor de buitenklussers erg plezierig was. 

Met ruim 200 via de website van NL Doet aangemelde vrijwilligers, verdeeld over zo'n 35 klussen kunnen we ook dit jaar weer van een succes spreken. 

Klik hier voor een aantal foto's. 


13-03-2017

Vacature van deze week: Begeleider Computergebruik

RIBW is voor een echtpaar in Ommen op zoek naar iemand die hen kan leren om met de computer om te gaan. En hen ook kan helpen als zij er zelf even niet uitkomen.

Kijk verder bij vacature 645.


06-03-2017

Vacature van deze week: Vrijwilliger bij Dorcas

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.  Dorcas werkt, samen met lokale partnerorganisaties, al 35 jaar aan projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling, sociale zorg, noodhulp en wederopbouw. In Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De Dorcas-werkgroep in Ommen is op zoek naar vrijwilligers die bij toerbeurt helpen bij het kleding sorteren, zich inzetten voor de voedselactie in november en in de zomer op de markt willen staan.

Kijk voor meer informatie bij de vacature


27-02-2017

De Klussendienst stelt zich voor in nieuwe folder

De Klussendienst verricht kleine werkzaamheden in en om het huis voor inwoners van de gemeente Ommen die een beperking hebben, op gevorderde leeftijd zijn of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren.

Het gaat daarbij om werkzaamheden waarvoor je doorgaans geen ander bedrijf inhuurt, zoals bijvoorbeeld een schilderij of een lamp ophangen.  

Meer informatie vind je in de nieuwe folder van de Klussendienst.


27-02-2017

Vacature van deze week: Versterk de Saxenburgh Groep

Oldenhaghen, Nijenhaghen en ‘t Vlierhuis zijn bekende namen in Ommen. Deze instellingen behoren tot de Saxenburgh Groep, een belangrijke speler in de ouderenzorg in deze regio.

Net als andere organisaties in deze sector kan de Saxenburgh Groep niet zonder vrijwilligers. Op dit moment staan zelfs 15 vacatures op onze website en voor een aantal daarvan worden verscheidene personen gezocht. De meest recente zijn:

De andere 12 vacatures vind je door nu rechts op het scherm op Vacatures te klikken en in het zoekscherm, achter Organisatie, Saxenburgh Groep in te vullen. En daarna op de knop Zoeken klikken natuurlijk.  


20-02-2017

Vacature van deze week: Treedt toe tot de Mantelzorg Adviesraad Ommen

De Mantelzorg Advies Raad (MAR) komt op voor de belangen van alle mantelzorgers in Ommen. De MAR is vertegenwoordigd in de Participatie Raad van Ommen en heeft zo inspraak op het beleid van de gemeente.

De MAR is op zoek naar een Algemeen Lid en een Voorzitter.


14-02-2017

Nieuwsbrief februari 2017

Er is weer een editie van onze Nieuwsbrief uitgekomen. Daarin o.a. belangrijke informatie over een Workshop gesprekstechnieken voor vrijwilligers en nieuws over het Vrijwilligersevenement 2017. Organisaties ontvangen de nieuwsbrief per e-mail, maar je vindt 'm ook hier


14-02-2014

Vacature van deze week: Vrijwilliger Werkervaringsbedrijf

Werkervaring en Dagbesteding Vechtdal, beter bekend onder de naam WerkPlekPlus, is een kleine informele club mensen die deelnemers de gelegenheid biedt op hun eigen benen te gaan staan en de (werk-) wereld (weer) in te gaan.

Dit doet men door werkervaringsplekken en dagbesteding aan te bieden, vooralsnog voornamelijk vanuit de houtwerkplaats, waar  houtproducten worden gemaakt, in opdracht of  om te verkopen. Maar als een vrijwilliger met groene vingers opduikt, wil men ook ‘groen-werk’ aanpakken.

Kijk voor meer informatie bij vacature 374.


08-02-2017

Volgspot op een vrijwilliger: Jeannet Kragt van Kinderboerderij Ommen

“Ik ben benaderd op een feestje. Ze zochten iemand die met educatie aan de slag wilde gaan. Dat leek me meteen hartstikke leuk."

"Ik vind het belangrijk dat een kind ook naar buiten gaat, de natuur in. Daar steek je iets op van dieren en natuur. Ze hoeven heus niet alles te doen. Er zijn bijvoorbeeld kinderen die kriebelbeestjes eng vinden. Maar die vinden het misschien leuk om een vogelhuisje te timmeren. Of dieren te voeren." 

"We zijn toegankelijk voor alle soorten vrijwilligers: van jong tot oud, met of zonder beperking, dat maakt niet uit."

Lees meer ---> 


07-02-2017

Vacature van deze week: Zwemvrijwilliger bij de Baalderborg Groep

Zowel voor kinderdagcentrum de Elzenhoek als voor begeleid wonen locatie De Linde is de Baalderborg Groep op zoek naar een vrijwilliger die een cliënt wekelijks wil begeleiden bij het zwemmen. Kijk voor meer informatie bij vacature 628 (Elzenhoek) en vacature 629 (De Linde).

Overigens zoekt de Baalderborg Groep nog heel wat meer vrijwilligers. Dus ook als je niet zo van water houdt is er vast wel iets te vinden dat bij je past.

Tik in de vacature-zoekpagina achter organisatie Baalderborg in en klik op OK, dan verschijnt de complete lijst in beeld. 


07-02-2017

NL Doet op 10 en 11 maart. Meld je nu aan voor een klus! 

De lente komt er weer aan. En dus ook NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 10 en 11 maart kun je weer het verschil maken door je vrijwillig in te zetten voor een klus bij een stichting, vereniging of zorginstelling.

Ook in de gemeente Ommen doen we weer mee. Er is weer genoeg te doen, op allerlei gebied. Op dit moment zijn er 35, zeer diverse klussen, die samen nog op zoek zijn naar 212 vrijwilligers.

Wil je – alleen of samen met je gezin, collega’s of sportvereniging - een dag(deel) de handen uit de mouwen steken? Ga dan naar de website van NL Doet, zoek een klus die je aanspreekt en meld je aan. Je helpt een organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook! 


30-01-2017

Vacature van deze week: Begeleider bij de Bazieoband

De Bazieoband is één van de orkesten van Muziekvereniging De Bazuin. Deze band bestaat uit leden die een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben. Zij zijn op zoek naar begeleiders die hen bijstaan tijdens de wekelijkse repetitie op woensdagavond van 19.00-19.45.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.


23-01-2017

Jan Veurink ontvangt Erepenning van de stad Ommen

Jan Veurink heeft zaterdag 21 januari 2017 uit handen van burgemeester Mark Boumans de Erepenning van de stad Ommen ontvangen.

Vele vrijwilligers uit Ommen kennen Jan door zijn optredens met theatergroep De Firma tijdens verschillende edities van het Vrijwilligersevenement. Maar dat was maar een deel van zijn vrijwillige inzet ten dienste van de Ommer samenleving.

Denk bijvoorbeeld aan de kerstwandeling 'En een ieder ging op pad' in Arriën, zijn activiteiten in de politiek en zijn inzet om de Koloniën van Weldadigheid, en in het bijzonder de Ommerschans, voor te dragen voor plaatsing op de Unesco Werelderfgoedlijst. 

Lees meer --->


23-01-2017

Kinderboerderij geopend met koninklijk tintje

Zaterdag 21 januari 2017 was het dan zover. Na een lange voorbereidingsperiode waarin door een bataljon vrijwilligers onvoorstelbaar veel werk is verzet, werd de nieuwe locatie van de kinderboerderij officieel geopend.

Bij die gelegenheid ontvingen bestuursleden Gé Hoogma en Egbert Meilink uit handen van burgemeester Mark Boumans een koninklijke onderscheiding. Lees meer -->

De verhuizing naar de nieuwe locatie is een grote verandering voor de kinderboerderij. Wat niet verandert: het enthousiaste team vrijwilligers kan altijd aanvulling gebruiken.

Op dit moment wordt naarstig gezocht naar een nieuwe penningmeester. En verder zijn nieuwe dierverzorgers en gastvrouwen/-heren ook altijd welkom. 


23-11-2016 (aangepast 16-01-2017)

NL DOET 2017, Ommen doet weer mee!

In 2017 organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het hele land opnieuw een editie van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. En wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. In de gemeente Ommen doen we ook dit jaar weer mee. 

Organisaties kunnen hun klussen nog steeds aanmelden op de website van NL DOET en het is ook nog mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen van maximaal € 400,-. Uiteraard moeten je organisatie en de klus dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en je aanvraag moet vóór 31 januari 2017 binnen zijn bij het Oranje Fonds.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om potentiële nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken voor jouw organisatie en klaar gelijk een klus die misschien al lang op uitvoering wacht.  

Aanmelden voor een klus kan natuurlijk ook al, eveneens via de  website van NL DOET. Je vindt er al tweeëndertig klussen in de gemeente Ommen en dat worden er misschien nog wel een paar meer. 


16-01-2017

Vacature van deze week: Winkelmedewerker bij de Wereldwinkel

Wereldwinkels verkopen originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen.

Doel is producenten, zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren een rechtvaardige prijs voor hun producten te bieden, waardoor ze een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

De Wereldwinkel Ommen is op zoek naar een winkelmedewerker die met plezier alles dat bij een winkel komt kijken oppakt. Zoals bijvoorbeeld klanten ontvangen, cadeaus inpakken, de winkel netjes houden en de kassa opmaken.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.


09-01-2017

Vacature van deze week: Draag bij aan kunstzinnige vorming 

De Stichting Kunstzinnige Vorming Ommen (SKV) heeft ten doel jaarlijks een aanbod kunstzinnige vorming voor het onderwijs in de gemeente Ommen te realiseren.

Omdat de huidige functionarissen aftredend zijn, is de stichting naarstig op zoek naar een voorzitter en een penningmeester.

Kijk voor meer informatie bij de vacatures.


 

Nieuwste vacatures

Maatjesvrijwilligers Hei en Dennen
Leuke dingen doen met wat oudere cliënten van Hei en Dennen, maatjeswerk. Op de kamer... lees verder>>

Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)
Houd jij het overzicht en heb je oog voor mensen? Als afdelingscoördinator Eveneme... lees verder>>

Logistiek medewerker (vrijwillig)
Zorg jij ervoor dat alles draait, rijdt, rolt en aanwezig is bij onze afdeling en op ... lees verder>>

Coördinator/organisator EHBO aan doelgroepen (vrijwillig)
Heb jij hart voor EHBO en specifieke doelgroepen? Iedereen EHBO! Dat is de missie... lees verder>>

Management ondersteuner (vrijwillig)
Heb jij talent voor het plannen van afspraken? Het Rode Kruis in IJsselland helpt... lees verder>>

Koffie/thee moment in het weekend
Komt u gezelligheid brengen rond de koffie tijd bij de bewoners in Nijenhaghen? we zi... lees verder>>

Wandelaars!
,Wandelt u graag en vindt u het leuk om dit gezellig samen te doen. Wandelen door het... lees verder>>

Begeleider Digitaal Café
Ben je handig met de tablet, smartphone, internet? Ontdek je graag nieuwe apps en sit... lees verder>>

Ccoba vrijwilliger voor organisatie culturele lezingen
Ccoba is de culturele commissie van Bibliotheek Ommen. Tussen september en april orga... lees verder>>

Evenementen hulpverlener (vrijwillig)
Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Kom jij ook helpen? Het afgelopen jaar hebb... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon