nieuwsarchief 2e kwartaal 2017


27-06-2017

Vacature van deze week: Taalcoach bij Taalpunt Ommen

Vind je het leuk om op een informele manier laaggeletterden te helpen met beter leren lezen en schrijven? Of nieuwkomers met het beheersen van de Nederlandse taal? Dan ben je van harte welkom als taalcoach.

In het najaar 2017 start weer een basiscursus voor nieuwe taalcoaches. De cursus is 4 x 3 uur. Je krijgt informatie over de doelgroep waarmee je gaat werken en je leert hoe je op een speelse en niet schoolse manier je cliënt kunt ondersteunen.

De coördinator van het Taalpunt maakt samen met jou een plan voor de begeleiding. De coördinator beschikt over materialen en biedt ondersteuning.

Kijk voor meer informatie bij de vacature Taalcoach voor laaggeletterde en de vacature Taalmaatje voor nieuwkomer.


19-06-2017

Vacature van deze week: Bestuurslid bij Humanitas Hardenberg-Ommen

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van de meer dan 700 activiteiten, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking.

De afdeling Hardenberg-Ommen is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Enthousiaste, inspirerende mensen die strategisch kunnen denken, gemiddeld 4 uur per week beschikbaar hebben en beschikken over een lokaal netwerk. En verder over ervaring/affiniteit met Thuisadministratie, Jeugd, PR, Fondsenwerving.

Kijk verder bij vacature 680


12-06-2017

Vacature van deze week: Jong maatje voor cliënt Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is naarstig op zoek naar een jong maatje (20-30; liefst een jongeman) om met een jonge cliënt van 20 jaar in het weekend op stap te gaan. Crossen in het bos, voetbalwedstrijd, autorodeo etc. Creatief zijn met hout vindt deze cliënt ook erg leuk, hij praat graag, houdt van grapjes en heeft een ruime fantasie.

Kijk voor meer informatie bij vacature 669.

Overigens zoekt de Baalderborg Groep nog heel wat meer vrijwilligers. Dus ook als je de 30 al gepasseerd bent is er vast wel iets te vinden dat bij je past. Tik in de vacature-zoekpagina achter organisatie Baalderborg in en klik op OK, dan verschijnt de complete lijst in beeld. 


07-06-2017

Volgspot: Yvonne Hoekman en Edith Bouwman van de Wandelvierdaagse

Edith: “Wandelen is een laagdrempelige vorm van bewegen. En je bent op een andere manier samen. Dat zorgt voor binding tussen verschillende mensen."

Yvonne: “Ik wandel veel en probeer elk jaar een andere route te verzinnen. Dit jaar lopen we zelfs door het gebouw van Oldenhaghen en 't Vlierhuis. Dat vinden de bewoners geweldig!”

Lees meer --->


29-05-2017

Ommen gaat in november voor tweede keer naar de beurs

Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert donderdag 2 november 2017 de tweede editie van de Maatschappelijke Beursvloer. Na de succesvolle eerste editie in november 2016 gaan ondernemers, verenigingen en stichtingen opnieuw handelen met elkaar met gesloten portemonnee.

Het doel van de beursvloer is om op laagdrempelige wijze vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar te brengen om daarmee de kracht van de lokale samenleving in Ommen te versterken. 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.


29-05-2017

Vacature van deze week: Wandelen met een bewoner van Oldenhaghen

Het is bijna zomer en het aantal dagen waarop het weer uitnodigt om naar buiten te gaan, neemt toe. Voor de bewoners van Oldenhaghen is zelfstandig naar buiten gaan niet altijd meer vanzelfsprekend.

Daarom zoekt de Saxenburgh Groep wandelvrijwilligers die het leuk vinden regelmatig met een bewoner een blokje om te gaan en die goed in staat zijn om een rolstoel te duwen. Al wandelend maak je iemand weer even deelgenoot van de maatschappij en kun je het lichtpuntje van de week worden.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.

Ben je niet zo’n wandelaar, maar wil je wel iets leuks en nuttigs doen voor ouderen: de Saxenburgh Groep heeft nog veel meer vacatures openstaan. Klik hiernaast op de knop Vacatures, vul daarna achter Organisatie Saxenburgh Groep in en klik op de knop Zoeken. Je vindt dan heel diverse vacatures in Oldenhaghen, Nijenhaghen en het Vlierhuis. 


29-05-2016

Uitgaansmarkt 2017

De jaarlijkse Uitgaansmarkt, georganiseerd door de Stichting Festijn, vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 september 2017, van 15.00 tot 21.00 uur. Dit keer op het kerkplein rond de Hervormde Kerk.

Voor verenigingen en maatschappelijke organisaties die actief zijn in Ommen een unieke gelegenheid om zich te presenteren, contacten te leggen en nieuwe leden en vrijwilligers te werven.

Meer informatie, o.a. hoe je vóór 1 augustus een kraam op deze markt voor jouw organisatie kunt reserveren, vind je in deze brief, die de Stichting Festijn inmiddels aan de haar bekende organisaties stuurde. 


22-05-2017

Vacature van deze week: Versterk het Senioren Platform Ommen

De stichting Senioren Platform Ommen behartigt de belangen van ouderen in de gemeente Ommen, in de ruimste zin van het woord.

Zij doet dit o.a. door het gevraagd en ongevraagd adviseren van de gemeentelijke overheid (in sommige gevallen via tussenkomst van de Participatieraad) tijdens beleidsvoorbereiding en uitvoering van onderwerpen die van belang zijn voor haar doelgroep.

De stichting is op zoek naar een secretaris en een notulist


17-05-2017

Volgspot op een vrijwilliger: Hans de Groot van de Spelweek

Hans de Groot is voorzitter van de Spelweek. Hij heeft daar meteen een kanttekening bij: “Wij praten nooit over het bestuur, we noemen het liever het blauwe team. Ik zeg altijd dat ik in principe misbaar ben, maar zonder de ruim zeventig vrijwilligers van het rode team en de manusjes van alles van het groene team is er geen Spelweek .”

Dat de kinderen een leuke week hebben staat natuurlijk voorop. Hans vindt het daarnaast belangrijk dat de leiders merken dat het voldoening geeft om vrijwilligerswerk te doen: “Dat gevoel moet je koesteren". 

Lees meer --->


16-05-2017

Last minute!!!! Aanmelden voor Overijsselse Vrijwilligersprijs

De provincie Overijssel reikt dit jaar al voor de achttiende keer de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit. Je kunt nog kandidaten aanmelden tot 22 mei a.s. Dat is kort dag, maar niet onmogelijk.

Meer informatie vind je in dit documentdeze flyer en op de website van de Overijsselse Vrijwilligersprijs.


15-05-2017

Humanitas lanceert gratis online trainingen voor vrijwilligers

Vereniging Humanitas lanceerde begin mei zes gratis online trainingen. De korte trainingen zijn bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers, die mensen in een kwetsbare situatie helpen. 

De onderwerpen van de trainingen zijn: grenzen stellen, omgaan met emoties, versterkende gesprekken, empowerment, netwerken versterken en vrijwilligers begeleiden. Deze onderwerpen zijn gekozen in samenspraak met de eerder bedoelde dertien landelijke vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties. 

De online trainingen kunnen op de website van Humanitas gevolgd worden.

Lees meer  --->


15-05-2017

Vrijwilligersevenement 2017: fitness voor de lachspieren!

Op 8, 9 en 10 mei was de theaterzaal van De Carrousel gereserveerd voor de vrijwilligers in de gemeente Ommen. Zij waren daar om het dank-je-wel van het gemeentebestuur in ontvangst te nemen. Dit jaar in de vorm van een optreden van de toneelgroep Vorie-Vana uit Beerzerveld.

De acteurs brachten met veel enthousiasme ‘Plamuren is plamuren’ op de planken, een blijspel dat zich afspeelt in een beautysalon. 

Lees meer en bekijk de foto's ---> 


15-05-2017

Vacature van deze week: Nachtvlinder bij SPTO Vechtdal

De Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal zet vrijwilligers in bij zieken in hun laatste levensfase, die zonder aanvullende zorg niet thuis kunnen blijven.

Het gaat hierbij niet om medische zorg, maar om het 'er zijn' wanneer dat nodig is. Emotionele ondersteuning bieden aan zowel de zieke als de naasten. Met daarbij aandacht voor lichamelijke, psychosociale en spirituele aspecten. De ondersteuning wordt zowel overdag als ’s nachts verleend.

Vrijwilligers bij de SPTO Vechtdal worden, ongeacht vooropleiding of achtergrond, voor deze vorm van ondersteuning getraind en geschoold.

Kijk voor verdere gegevens bij de vacature


08-05-2017

Vacature van deze week: Medewerk(st)er Bostheater Ommen

De Stichting Bostheater Ommen heeft voor het komende seizoen weer een aantrekkelijk programma samengesteld voor het bijzondere openluchttheater op de Besthemerberg.

Waar het nog aan ontbreekt  zijn voldoende medewerkers die zich rond en tijdens de voorstellingen ervoor inzetten dat alles soepel verloopt.  

Kijk voor meer informatie bij de vacature,


01-05-2017

Vrijwilligersevenement Ommen 2017: Er zijn nog kaartjes!

Via het Vrijwilligersevenement bedankt de gemeente Ommen alle vrijwilligers voor hun inzet. Zoals eerder gemeld speelt Toneelvereniging Vorie-Vana dit jaar drie keer (op 8, 9 en 10 mei) de voorstelling 'Plamuren is plamuren'. In de Carrousel. Meer informatie over deze voorstelling vind je in de uitnodiging

Na het verwerken van de ontvangen aanmeldformulieren van de diverse vrijwilligersorganisaties zijn er nog wat kaarten over. Heb je de aankondigingen tot nu toe gemist, ben je vergeten je aan te melden bij de organisatie waar je als vrijwilliger actief bent, of was je verhinderd maar kun je nu toch komen: meld je alsnog aan via dit formulier.


01-05-2017

Vacature van deze week: Opbouwwerker Oudhollandse markten Lemele

Evenals in vele voorgaande jaren worden ook dit jaar in Lemele weer de Oudhollandse markten gehouden. Zes woensdagavonden, van 19 juli tot en met 23 augustus, vind je van 18.30 tot 21.30 in het centrum van Lemele een grote diversiteit aan producten en oude ambachten. De muzikale omlijsting is altijd in handen van regionaal bekende artiesten en gezelschappen.

De organiserende Marktcommissie is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het opbouwen en weer afbreken van de markten. Want net als voor vele andere evenementen geldt hier: zonder vrijwilligers komen de markten niet goed van de grond. En dat moet natuurlijk voorkomen worden.

Kijk voor de contactinformatie bij de vacature


20-04-2017

Geen inloopspreekuur in de meivakantie

In verband met de meivakantie (die dit jaar helemaal in april valt) zijn wij er even een weekje tussenuit.

Derhalve komen de inloopspreekuren op maandag 24 april en donderdag 27 april (koningsdag) te vervallen

Op maandag 1 mei staan we weer voor je klaar. 


20-04-2017

Vrijwilliger van deze week: Kok (v/m) bij het Sociaal eetcafé

Vrijwilligers van de stichting Sociaal Eetcafé Ommen zorgen bij toerbeurt iedere 14 dagen op woensdagmiddag in 't Vlierhuis voor een heerlijke maaltijd voor mensen die vaak alleen eten.

Zij doen dit nu al 13 jaar met heel veel plezier. Het hechte team van 11 vrijwilligers kan best wat extra mensen gebruiken.

Dus als je koken leuk vindt en dat af en toe op een woensdagmiddag wilt doen, ga dan een keer meedraaien.

Kijk voor meer info bij de vacature.


19-04-2017

Vrijwilligerscafé over scholing van vrijwilligers

Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert op woensdag 17 mei 2017 een nieuwe editie van het Vrijwilligerscafé voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ommen.

Het thema is: Workshops en trainingen voor vrijwilligers

De volgende vragen staan centraal:

  • Welke 'bagage' hebben vrijwilligers nodig? Waar is behoefte aan?
  • Hoe kunnen vrijwilligersorganisaties scholing, workshops en trainingen invullen?
  • Wat is het aanbod van trainingen en workshops?

Karin Gibcus (organisatieadvies & coaching) zal deze avond verzorgen en informatie geven over het belang en de randvoorwaarden van scholing voor vrijwilligers.

Deelname is zoals altijd gratis, maar meld je wel voor 13 mei 2017 aan als je wilt deelnemen. Kijk voor meer informatie, o.a. over aanvangstijdstip, locatie en adressen in de uitgebreidere uitnodiging. 


19-04-2017

Volgspot op een vrijwilliger: Veiligheid voorop bij Anneke Ruitenberg

Na 43 jaar werken bij de politie in Den Haag keerde Anneke Ruitenberg terug naar haar geboorteplaats Ommen. Ze schenkt koffie in een kopje uit een serie met afbeeldingen van oud-Ommen. Ze wijst trots haar ouderlijk huis aan op het plaatje.

Anneke draait inmiddels volop mee in het vrijwilligersleven: bestuurslid van de Oranjevereniging, secretaris van de Stichting openluchtbad “Olde Vechte” en van de Stichting verkeersregelaars Ommen.

Lees meer ----->


10-04-2017

Vacature van de week: Chauffeur bij Kringloopbedrijf Noggus & Noggus

Er zijn duizend en één redenen om regelmatig langs te komen bij kringloopbedrijf Noggus&Noggus. Dé plek waar u lekker kunt rondneuzen én heel voordelig de leukste goederen met ervaring op de kop kunt tikken. Maar ook om uw herbruikbare goederen een tweede leven te geven waarmee u bijdraagt aan een beter milieu.

Noggus & Noggus kan vele vrijwilligers gebruiken, maar is momenteel met name op zoek naar chauffeurs die goederen willen ophalen. 


03-04-2017

Nieuwsbrief april 2017

In deze Nieuwsbrief o.a. nieuwe vacature alert, vrijwilligers belonen en behouden en vrijwilligers zijn gezonder.

 Alle ons bekende organisaties ontvangen een exemplaar in hun mailbox.


03-04-2017

Vacature van deze week: Verkeersregelaars

Stichting Verkeersregelaars Ommen regelt het verkeer tijdens evenementen in de gemeente Ommen en incidenteel daarbuiten. Voor het komende seizoen is de Stichting weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die, na een opleiding, willen bijdragen aan succesvolle evenenten door het verkeer in goede banen te leiden.

Kijk voor meer informatie in de vacature.


 

Nieuwste vacatures

Gastgezinnen voor buitenlandse scholieren
Youth for Understanding (YFU) verwelkomt elk jaar tientallen enthousiaste, buitenland... lees verder>>

Contactpersonen scholieren en gastgezinnen
Als Contactpersoon ben je het aanspreekpunt voor: Nederlandse scholieren die naar he... lees verder>>

Gastvrouw / Gastheer Kinderboerderij Ommen
Kinderboerderij Ommen zoekt een Gastvrouw en/of Gastheer op de nieuwe locatie van de ... lees verder>>

Dierverzorgers voor de Kinderboerderij
Elke dag is er een vrijwilliger nodig voor de verzorging van de dieren en schoonmaken... lees verder>>

Begeleider educatieve activiteiten
De Kinderboerderij wil meer educatieve activiteiten aanbieden aan de doelgroep, kinde... lees verder>>

Wandelmaatje of fietsmaatje Balkbrug
In Balkburg woont jonge vrouw van 29 jaar bij haar moeder in. Ze wil graag jonge vrij... lees verder>>

Etaleur, of iemand die dit leuk vindt!!
Voor 't Vlierhuis zijn we op zoek naar een vrijwilliger die gevoel heeft voor decorer... lees verder>>

Actiestarter
Plan International Nederland is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt... lees verder>>

Bestuurslid gezocht!
Namens het personeel zoekt de personeelsvertegenwoordiging een kandidaat, die affinit... lees verder>>

Taalmaatje voor nieuwkomer
Ondersteuning bij het leren van Nederlands. Vind je het leuk om op een informele ma... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon