Nieuwsarchief 3e kwartaal 2017


25-09-2017

Vrijwilligerspluim 2017, meld kandidaten aan!

De gemeente Ommen reikt jaarlijks de Vrijwilligerspluim uit, dit jaar op vrijdag 8 december, evenals voorgaande jaren in de Carrousel.

De Vrijwilligerspluim is dé prijs voor een persoon en een groep vrijwilligers die het afgelopen jaar indruk hebben gemaakt met hun vrijwillige inzet voor de Ommer samenleving. Onze manier om deze bijzondere vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Alle inwoners van de gemeente Ommen kunnen individuen en groepen vrijwilligers aanmelden voor de Vrijwilligerspluim 2017. Lees meer hierover in de brief van wethouder Ko Scheele.

Download daarna het aanmeldformulier, vul het in en lever het uiterlijk 11 november bij ons in.

Voor de Vrijwilligerspluim 2017 hebben we een poster ontworpen. Stuur die poster door naar vrienden en bekenden. Uitprinten en ophangen mag natuurlijk ook.

We rekenen ook dit jaar weer op een groot aantal aanmeldingen.  


25-09-2016

Vacature van de week: Enthousiaste Amateurkok bij Ommen Samen Sterk

De Stichting Ommen Samen Sterk wil perspectief en hoop voor de toekomst bieden aan inwoners van Ommen die leven van een kleine beurs. Om zo een bijdrage te leveren aan het vergroten van de zelfredzaamheid van deze inwoners.

Daarnaast activeert en motiveert de stichting, die bestaat uit vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid, diverse organisaties om te gaan samenwerken rond dit thema. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Convenant Ommen Armoedevrij.

Activiteiten van Ommen Samen Sterk zijn onder andere:

  •          Inloopavonden
  •          Het #1 Oudercafé voor alleenstaande ouders
  •          't Grijze Stekkie voor ouderen

Voor het nieuwe eetcafé is Ommen Samen Sterk op zoek naar iemand die deze activiteit zelf wil en kan opstarten en die vervolgens als kok optreedt. Dus een menu samenstelt, de inkopen doet en de maaltijd bereidt voor maximaal 20 gasten.

Kijk verder bij de vacature -----> 


20-09-2017

Workshop 'Met succes handelen op de Beursvloer'

!!! De workshop gaat helaas niet door. Aanmelden is dus niet langer mogelijk.

De workshop ‘Met succes handelen op de Beursvloer’ is de manier om je goed voor te bereiden op de Beursvloer die op 2 november 2017 in Praktijkschool de Maat in Ommen plaatsvindt.

In de workshop komen de volgende vragen aan de orde:

  • Wat is de Beursvloer? Wat kan ik daar verwachten en hoe werkt het?
  • Voor welke plannen van onze organisatie kan ik op de Beursvloer het beste terecht?
  • Hoe zijn bedrijven ons daarbij van dienst en wat kunnen wij hen als tegenprestatie bieden?
  • Hoe gaat het verder na de Beursvloer

Wanneer? Waar? Hoe laat?

  • Donderdag 19 oktober 2017
  • MFC de Carrousel, van Reeuwijkstraat 5 in Ommen
  • 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Meer informatie ------>


18-09-2017

Uitgaansmarkt 2017

Tijdens de jaarlijkse Uitgaansmarkt, op vrijdag 15 september 2017, presenteerden verenigingen en maatschappelijke organisaties traditiegetrouw hun activiteiten in het algemeen en hun plannen voor het komende winterseizoen in het bijzonder. Dit jaar stonden de kramen opgesteld in het centrum, rond de hervormde kerk. 

We maakten een korte foto-impressie.


18-09-2017

Vacatures van deze week: Voeg je bij het Vechtgenoten-team!

Stichting Vechtgenoten heeft in Ommen en omgeving eigenlijk geen introductie meer nodig. Met inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’ aan de Beerzerweg en het organiseren van een scala aan activiteiten biedt de stichting (ex-)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten.

De stichting draait geheel op de inzet van een gemotiveerde ploeg vrijwilligers en men is eigenlijk altijd op zoek naar aanvulling en uitbreiding daarvan.

Op dit moment vind je op deze website vier vacatures:

Op de website van de stichting Vechtgenoten vind je ook nog vacatures voor Administratief ondersteuner en Vrijwilliger huishoudelijke taken.


12-09-2017

Deelnemerslijst Beursvloer Ommen op 2 november 2017

Benieuwd welke organisaties zich tot op heden aanmeldden voor deelname aan de tweede Maatschappelijke Beursvloer Ommen? Je vindt ze op de deelnemerslijst. Vanuit die lijst kun je, door te klikken op de logo's, eenvoudig doorprikken naar de websites van de verschillende deelnemers.

De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe organisaties, want aanmelden kan nog steeds!  


11-09-2017

Vacature van deze week: Gezelschap voor meneer met dementie

Evenmens, voorheen Vrijwillige Thuiszorg, is er voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. 

Voor een meneer uit Ommen met de ziekte van Alzheimer is Evenmens met spoed op zoek naar een vrijwilliger (liefst een man) die deze meneer één ochtend of middag in de week gezelschap wil houden, zodat zijn vrouw even iets voor zichzelf kan doen (respijtzorg). Meneer kan niet alleen zijn.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.


11-09-2017

Speeddate-avond Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel in Ommen

Op woensdagavond 4 oktober a.s. organiseert het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel van 19.00 tot 22.00 uur een speeddate-avond in het gemeentehuis van Ommen.

Stichtingen, verenigingen en instellingen uit de gemeente Ommen krijgen tijdens deze avond maximaal 15 minuten de tijd om zich in een speeddate te laten informeren over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning uit het cultuurfonds en over advies bij bestuursvraagstukken. 

Lees meer (o.a. over hoe en voor wanneer aanmelden) ---->


05-09-2017

Ambassadeurs Beursvloer zetten beste been voor! 

De ambassadeurs van de Tweede Beursvloer Ommen, Steven Gerrits (Juniorkamer Vechtdal), Sander Buiter (Ommer Nieuws), Gerrit Westerman (Lions), Jan Willem Bentum (OVO), Ko Scheele (wethouder), Nabil Sahhar (Rotary Ommen), Gert Witte (Ommer Bissingh) en Tiddo Muller (Countus) gaan de komende tijd alles op alles zetten om zoveel mogelijk ondernemers en maatschappelijke organisaties te laten inzien dat de Beursvloer Ommen een prachtig instrument is om te komen tot samenwerkingen die win-winsituaties opleveren.

Lees meer --->


04-09-2017

Vacature van deze week: EHBO-er bij Rode Kruis afd. Ommen

Het rode Kruis is bij velen vooral bekend van de noodhulp bij grote rampen, waar ook ter wereld. Minder bekend is dat deze organisatie ook binnen Nederland op verschillende fronten actief is. Zo kom je op evenementen haast altijd EHBO-ers van het Rode Kruis tegen.

De afdeling Ommen is op zoek naar mensen die het EHBO-diploma willen halen en als EHBO-er ingezet willen worden bij evenementen.

Kijk voor meer informatie bij de vacature    


28-08-2017

Vacature van deze week: Ondersteun deelnemers valpreventieproject

Senioren willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Vallen is daarbij een van de grootste risico’s. VeiligheidNL en een aantal grote bedrijven bundelen hun krachten en bieden met project TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel) een bijzonder programma dat de kans op vallen verkleint en de mobiliteit vergroot.

Project TOM combineert het vastleggen van bewegingsgedrag met speciale beweeg- en voedingsprogramma’s en wordt op dit moment en de komende tijd getest door zelfstandig wonende 65-plussers in een aantal proefregio’s, waaronder het Vechtdal.  

Het project is op zoek naar vrijwilligers uit de regio Ommen–Dedemsvaart-Balkbrug die de deelnemers ondersteunen door bijvoorbeeld valrisico’s in en rondom de woning van de deelnemer te signaleren (je volgt daarvoor eerst een training), te helpen met het invullen van de online vragenlijst die de deelnemer drie keer ontvangt of gewoon door een kop koffie te drinken en een praatje te maken.

Kijk voor meer informatie bij de vacature


21-08-2017

Vacature van deze week: Techneut bij De Nieuwe Weg

De Nieuwe Weg biedt buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen en arbeidstraining en dagbesteding voor kinderen en volwassenen met een beperking. Op het ruime erf in Vinkenbuurt is voor iedereen iets te doen: van spelen tot sleutelen en van timmeren tot bakken in de keuken.

De Nieuwe Weg is op zoek naar een enthousiaste technische vrijwilliger voor de zorgwerkplaatsen (metaal-, hout-, fiets-, motor- en autowerkplaats), waar deelnemers met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking actief zijn.

Bent je handig met een of meer van de genoemde onderwerpen en kun je de deelnemers hierin begeleiden en ondersteunen, kijk dan verder bij de vacature en neem contact op met De Nieuwe Weg!


24-07-2017

Vacature voor de vakantieperiode: iemand met verstand van elektriciteit

Op 15 september 2017 vindt weer de jaarlijkse Uitgaansmarkt plaats. Voor dit evenement is de organiserende stichting Festijn op zoek naar iemand met verstand van elektriciteit, die ervoor kan zorgen dat de stroomvoorziening voor verlichting en elektrische apparaten in de kramen goed geregeld is.

Kijk verder bij de vacature.


17-07-2017

Beursvloer Ommen - Info voor ondernemers en organisaties

We hebben informatiebladen gemaakt voor Maatschappelijke Organisaties en voor Ondernemers
En ook een recept voor een goede match.

Je vindt ze via dit nieuwsitem en via de menukeuzes Activiteiten --> Beursvloer Ommen. Doe er je voordeel mee!


17-07-2017

Vacature van deze week: Opbouwwerker Oudhollandse markten Lemele

Evenals in vele voorgaande jaren worden ook dit jaar in Lemele weer de Oudhollandse markten gehouden. Zes woensdagavonden, van 19 juli tot en met 23 augustus, vind je van 16.00 tot 21.30 in het centrum van Lemele een grote diversiteit aan producten en oude ambachten. De muzikale omlijsting is zoals altijd in handen van regionaal bekende artiesten en gezelschappen.

De organiserende Marktcommissie is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het opbouwen en weer afbreken van de markten. Want net als voor vele andere evenementen geldt hier: zonder vrijwilligers komen de markten niet goed van de grond. En dat moet natuurlijk voorkomen worden.

Kijk voor de contactinformatie bij de vacature


10-07-2017

Vakantie Vrijwilligerssteunpunt

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is van maandag 24 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2017 met vakantie. De inloopspreekuren komen in die periode te vervallen. Vanaf maandag 21 augustus 2017 ben je weer welkom op maandag- en donderdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur.

We wensen iedereen die er ook op uittrekt, maar natuurlijk ook de thuisblijvers, een mooie zomer!


10-07-2017

23 september Burendag. Doe mee! 

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt, op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag dus op 23 september.

Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. De activiteiten variëren van het aanleggen van een buurtmoestuin tot een spelletjesmiddag, en van een buurtquiz tot het samen opruimen van zwerfvuil.

Wacht niet langer, bedenk samen met jouw buurt een leuke activiteit die je voor en met de buren organiseert en uitvoert en meld de activiteit aan op de Burendag-website.  

Kijk voor informatie, inspiratie en tips over Burendag op de Burendag-website.  


10-07-2017

Vacature van deze week: Winkelmedewerker bij de Wereldwinkel

Wereldwinkels verkopen originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen.

Doel is producenten, zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren een rechtvaardige prijs voor hun producten te bieden, waardoor ze een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

De Wereldwinkel Ommen is op zoek naar een winkelmedewerker die met plezier alles dat bij een winkel komt kijken oppakt. Zoals bijvoorbeeld klanten ontvangen, cadeaus inpakken, de winkel netjes houden en de kassa opmaken.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.


03-07-2017

Vacatures van deze week: ontmoetingsgroep aanjagen of toneelspelen

WijZ Welzijn biedt een inspirerende sociale omgeving, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zelf of samen met anderen activiteiten kunnen organiseren. Aan mensen die hiertoe niet (meer) in staat zijn, biedt WijZ ondersteuning en begeleiding op een manier die aansluit bij de individuele wensen.

In de gemeente Ommen richt WijZ zich vooral op de doelgroepen jeugd en ouderen. Ondersteuning en begeleiding worden veelal door vrijwilligers geboden.

WijZ is op dit moment op zoek naar een toneelspeler (v/m) voor het gezelschap De Jeugd van Vroeger, een club gepensioneerden die vol passie een toneelstuk instudeert en optreedt voor diverse bonden, clubs en organisaties. Al jaren een begrip in Ommen.

Daarnaast zoekt men een enthousiaste en vrolijke aanjager (v) voor een ontmoetingsgroep voor jonge vrouwen (vanaf 20 jaar). 


 

Nieuwste vacatures

Telefoon vrijwilliger de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Me... lees verder>>

Oppas/gezelschap voor een meneer met de ziekte van Parkinson
Met spoed zoeken wij een vrijwilliger die op dinsdagmorgen van 10 tot half 12 een men... lees verder>>

Gastgezinnen voor buitenlandse scholieren
Youth for Understanding (YFU) verwelkomt elk jaar tientallen enthousiaste, buitenland... lees verder>>

Contactpersonen scholieren en gastgezinnen
Als Contactpersoon ben je het aanspreekpunt voor: Nederlandse scholieren die naar he... lees verder>>

Wandelmaatje of fietsmaatje Balkbrug
In Balkburg woont jonge vrouw van 29 jaar bij haar moeder in. Ze wil graag jonge vrij... lees verder>>

Etaleur, of iemand die dit leuk vindt!!
Voor 't Vlierhuis zijn we op zoek naar een vrijwilliger die gevoel heeft voor decorer... lees verder>>

Taalmaatje voor nieuwkomer
Ondersteuning bij het leren van Nederlands. Vind je het leuk om op een informele ma... lees verder>>

Taalcoach voor laaggeletterde
Ondersteuning bij het beter leren lezen en schrijven. Vind je het leuk om op een in... lees verder>>

Mentor/coach Back on Track
Ondersteunen en begeleiden van jongeren in de leeftijd van 11-18 jaar. Het gaat om jo... lees verder>>

Home-Start vrijwilliger
Home-Start is een opvoed-ondersteuningsprogramma dat zich richt op ouders van kindere... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon