Nieuwsarchief 1e kwartaal 2018


29-03-2018

Vrijwilligerscafé over nieuwe privacy-wetgeving

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) geldt dan niet meer.

Wat betekent dit voor jouw organisatie? Daar gaat het over tijdens het eerstvolgende Vrijwilligerscafé. Gastspreker Mirjam van Ittersum, privacy beheerder gemeente Ommen-Hardenberg, neemt de deelnemers mee in de nieuwe privacy wetgeving en legt uit hoe je met jouw vrijwilligersorganisatie aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming kunt voldoen. 

Datum:   25 april 2018, aanvang 19.30
Locatie:  Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5, Ommen

Deelname aan het Vrijwilligerscafé is gratis! Wel vragen wij om je vóór 24 april 2018 aan te melden, middels dit digitale formulier of een e-mail naar vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl, en door te geven met hoeveel mensen je komt. 


26-03-2018

Vacature van de week: Stylist kleding bij kringloop Noggus & Noggus

Er zijn duizend en één redenen om regelmatig langs te komen bij kringloopbedrijf Noggus&Noggus. Dé plek waar je lekker kunt rondneuzen én heel voordelig de leukste goederen-met-ervaring op de kop kunt tikken. Maar ook om je herbruikbare goederen een tweede leven te geven waarmee je bijdraagt aan een beter milieu.

Noggus & Noggus kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Op dit moment zoekt men een stylist kleding. Een enthousiaste creatieveling met gevoel voor mode, die zich (o.a.) gaat bezighouden met het inhangen, stylen en prijzen van kleding. 

Ben je niet zo van de mode, maar wil je Noggus & Noggus wel met jouw inzet versterken? Naast een stylist zoekt men ook een vrijwilliger voor de meubelafdeling.


26-03-2018

Vrijwilligersevenement 2018: woensdag 4 april kaarten ophalen!

De aanmeldformulieren voor het vrijwilligersevenement op 9, 10 en 11 april 2018 zijn binnen. De werkgroep gaat nu aan de slag met het verdelen van de toegangsbewijzen.

Het bestuur van de organisaties die kaarten hebben besteld voor hun vrijwilligers kunnen deze ophalen op

woensdag 4 april a.s. tussen 15.00 en 19.00 uur in het gemeentehuis.


21-03-2018

Volgspot: Maaike Lok ontdekt de ouderenzorg in Nijenhaghen

“Wat ik er ook leuk aan vind, is dat ik de kans krijg om een andere kant van mezelf te zien. Ik merk dat ik bij het werken met ouderen heel erg mijzelf ben en dat ik mee kan gaan met wat de ander wil."

"Ik vind dat oudere mensen respect verdienen. Ze hebben meegeholpen om ons land te maken zoals het nu is. Ik vind het erg belangrijk om deze mensen te helpen. Dat kan ook heel simpel door een praatje te maken, of samen te wandelen. Sommige oudere mensen komen al zo weinig buiten.”

Lees meer --->


19-03-2018

Vacature van deze week: mentor/coach Back on Track

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Je kunt er terecht voor algemeen maatschappelijk werk, school- en bedrijfsmaatschappelijk werk, sociaal raadslieden, Formulieren Brigade en groepswerk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

De Kern is op zoek naar vrijwilligers voor Back on Track, een ondersteuningsprogramma voor leerlingen van groep 8 die het lastig vinden om de overstap te maken naar het voortgezet onderwijs en voor jongeren die al op het voortgezet onderwijs zitten, maar het daar moeilijk hebben. Door een moeilijke thuissituatie, omdat ze niet lekker in hun vel zitten, sociaal onvoldoende weerbaar zijn of moeite hebben met plannen en organiseren.

Als mentor/coach spreek je wekelijks met een jongere af. Je helpt bij organiseren van huiswerk, indelen van tijd en bijhouden van een agenda. Je stimuleert en motiveert. Je bent klankbord en rolmodel.

Meer informatie --->


12-03-2018

NL Doet 2018, Ommen deed weer mee!

Ook dit jaar was NL Doet een groot succes. In het hele land werden, verdeeld over vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 9828 klussen opgepakt. Daarvan 38 binnen de grenzen van de gemeente Ommen.

Vele tientallen inwoners van onze gemeente waren actief. Bij het opknappen van een speelveld, het bouwen van bijenkasten, het verzorgen van een mooie middag voor ouderen, en nog heel veel meer.

Vrijwilligerssteunpunt Ommen volgde burgemeester Hans Vroomen en de wethouders Ilona Lagas, Theo Katerberg en Ko Scheele terwijl zij de handen uit de mouwen staken.

Daarvan maakten we een foto-impressie.


12-03-2018

Vacature van deze week: Gastvrouw/-heer restaurant Nijenhaghen

De Saxenburgh Groep is met spoed op zoek naar vrijwilligers die in de weekenden tussen de middag de tafels dekken, eten uitserveren, en na de maaltijd de tafels weer afruimen. Natuurlijk is er tijd en ruimte voor een gezellig praatje met de bezoekers.

Ben jij geïnteresseerd in de horeca of heb daar ervaring in, neem dan contact op met de Saxenburgh Groep.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.


05-03-2018

LAATSTE KANS: vrijdag en zaterdag NL Doet. Meld je snel aan!!!! 

De lente komt er weer aan. En dus ook NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 9 en 10 maart kun je weer het verschil maken door je vrijwillig in te zetten voor een klus bij een stichting, vereniging of zorginstelling.

Ook in de gemeente Ommen doen we weer mee. Er is ook dit jaar genoeg te doen, op allerlei gebied. Op dit moment zijn er 38, zeer diverse klussen, die samen nog op zoek zijn naar 217 vrijwilligers (van de gevraagde 448!).

Wil je – alleen of samen met je gezin, collega’s of sportvereniging - een dag(deel) de handen uit de mouwen steken? Ga dan naar de website van NL Doet, zoek een klus die je aanspreekt en meld je aan. Je helpt een organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook! 


05-03-2018

Vacatures van deze week: Redacteur en Persfotograaf

De stichting Nieuwsoverijssel.nl verspreidt nieuws uit de provincie Overijssel via een makkelijk toegankelijke website. Daarop nieuwsberichten over door inwoners en instanties ingebrachte onderwerpen en videoverslagen van evenementen en calamiteiten.

Nieuwsoverijssel.nl is op zoek naar een redacteur die ingezonden persberichten verwerkt en publiceert, en daarnaast op zoek gaat naar nieuws en verslag doet van evenementen .

Ook is men op zoek naar een persfotograaf die de bijbehorende foto’s maakt.

Klik voor meer informatie op de vacaturenamen.


26-02-2018

Vacatures van deze week: Baalderborg Groep 

De Baalderborg Groep biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en aan ouderen die hulp nodig hebben om hun eigen leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Men biedt op ruim 80 locaties in Drenthe en Overijssel, waaronder Ommen, voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie.

De verschillende vestigingen van de Baalderborg Groep maken daarbij dankbaar gebruik van uitgebreide vrijwillige inzet en men is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment vind je op deze website zelfs 19 vacatures voor heel diverse activiteiten. Van wandelen met een cliënt tot meegaan naar het zwemmen en van fietsen op de tandem of de rolstoelfiets tot taarten bakken. 

Je krijgt de complete lijst te zien als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Baalderborg Groep’ intikt en vervolgens OK klikt. Er is in die lijst voor iedereen wel iets passends te vinden.


19-02-2018

Vrijwilligersevenement 2018: de Pauwergirls

Om de vele vrijwilligers in de gemeente Ommen te bedanken voor hun fantastische inzet wordt hen ook dit jaar weer een feestelijke avond in de Carrousel aangeboden. 

De werkgroep Vrijwilligersevenement kwam de Pauwergirls op het spoor en heeft deze muzikale dames met hun voorstelling “De meisjes van de radio” weten te strikken voor drie avonden: 9, 10 en 11 april 2018

Kijk verder op de uitnodiging en geef je op bij het bestuur van de organisatie waar je als vrijwilliger actief bent. Zij zorgen dan voor een gratis toegangsbewijs. 

De organisaties ontvingen van wethouder Ko Scheele deze uitnodiging en bijbehorend aanmeldformulier. Na het lezen ervan noteerden zij zonder twijfel de volgende datums met uitroeptekens in de agenda: 

  • vóór 25 maart 2018: kaartjes aanvragen bij Vrijwilligerssteunpunt Ommen
  • woensdag 4 april: kaartjes ophalen op het gemeentehuis: tussen 15.00 en 19.00 

19-02-2018

Vacature van deze week: medewerker Dierenambulance 

De mens die duurzame invulling geeft aan welzijn, gezondheid en integriteit van ieder dier, dat is het ideaal van de Dierenbescherming. 

De Stichting Dierenhulp Noord-Overijssel, onderdeel van de dierenbescherming, zoekt in hun regio enthousiaste chauffeurs en bijrijders die zich in willen zetten voor het vervoer van (gewonde of zieke) dieren.

Kijk voor meer informatie bij vacature 759.  


15-02-2018

Volgspot op een vrijwilliger: Rineke van Elburg

“Je zou kunnen zeggen dat ik altijd al een zwak had voor de Oranjevereniging. Ik heb de kinderen van jongs af aan gestimuleerd om mee te doen aan de lampionnen- en versierde fietsenoptocht en later volgde de grote optocht. Ik begon meer dan twintig jaar geleden als jurylid bij de playback show. Daarna volgde al snel de jury van de lampionnenoptocht en de grote optocht, met alle versierde wagens. In 2011 vroegen ze of ik belangstelling had voor een bestuursfunctie. 

“Wat me blijft trekken is dat we met elkaar iets tot stand brengen voor de gemeenschap in Ommen en omstreken. Toen ik begon waren we met vijf mensen. Het bestuur is intussen uitgebreid naar negen mensen. Dat scheelt veel werk, want nu kunnen we taken verdelen."

Lees meer --->


12-02-2018

Vacature van deze week: Begeleider van een Vriendenkring

Evenmens is er voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. 

Evenmens is op zoek naar een begeleider van een Vriendenkring, een maandelijkse bijeenkomst van mensen met een beperking of met weinig contacten.

De deelnemers aan een Vriendenkring willen elkaar beter leren kennen, samen activiteiten ondernemen of praten over wat hen bezig houdt.  

De vrijwilliger organiseert een viertal bijeenkomsten per jaar en begeleidt de groep tijdens de activiteit.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.


05-02-2018

Nieuwsbrief februari 2018

Op 1 februari j.l. verscheen de eerste Nieuwsbrief van dit jaar. We mailden die naar alle ons bekende organisaties.

Ontving je het document niet langs die weg, lees 'm dan hier --->


05-02-2018

Vacature van de week: Chauffeur bij kringloop Noggus & Noggus

Er zijn duizend en één redenen om regelmatig langs te komen bij kringloopbedrijf Noggus&Noggus. Dé plek waar je lekker kunt rondneuzen én heel voordelig de leukste goederen-met-ervaring op de kop kunt tikken. Maar ook om je herbruikbare goederen een tweede leven te geven waarmee je bijdraagt aan een beter milieu.

Noggus & Noggus kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Men is op dit moment naarstig op zoek naar een chauffeur voor het ophalen van goederen. 

Zie je het chauffeurswerk niet zo zitten, maar wil je Noggus & Noggus wel met jouw inzet versterken? Naast een chauffeur is men ook op zoek naar een fietsenmaker en iemand voor de inname van goederen


29-01-2018

Vacature van deze week: Home-Start vrijwilliger bij De Kern

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Je kunt er terecht voor algemeen maatschappelijk werk, school- en bedrijfsmaatschappelijk werk, sociaal raadslieden, Formulieren Brigade en groepswerk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

De Kern is op zoek naar vrijwilligers voor Home-Start, een opvoed-ondersteuningsprogramma dat zich richt op ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Je geeft gezinnen een steuntje in de rug: je neemt de tijd om een luisterend oor te bieden of een handje te helpen bij praktische zaken, zoals iets gezelligs doen met de kinderen. Ook kun je helpen contact te maken met anderen en het netwerk te vergroten.
Op basis van de vragen van het gezin geef je advies vanuit je eigen opvoedervaring.

Lees meer --->


22-01-2018

Vacature van deze week: Voorzitter Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is een bloeiende en actieve muziekvereniging met circa 120 leden, verdeeld over slagwerkensembles en fanfareorkesten. De vereniging bestaat uit een A-, B- en C-slagwerkensemble en een A-, B-, en C-fanfareorkest. Beide A-groepen komen uit in de 1e divisie. SDG Ommen beschikt over een eigen repetitiegebouw.

SDG is op zoek naar een enthousiaste en gedreven voorzitter (v/m). Men zoekt nadrukkelijk buiten de vereniging naar iemand die de vereniging een nieuwe impuls kan geven.

Kijk voor een uitgebreide profielschets en taakomschrijving bij de vacature


15-01-2018

Vacatures van deze week: Projectleiders Monmartre en Kijk-op-Kunst

Het doel van de Stichting Vechtdalkunsten is het promoten, stimuleren en vernieuwen van kunstuitingen en kunstevenementen in het Vechtdal, in de breedste zin van het woord. 

Vechtdalkunsten zoekt projectleiders voor het realiseren van de Montmartre-middagen en de manifestatie Kijk-op-Kunst

De jaarlijkse Montmartre-middagen vinden dit jaar plaats op 27 mei, 15 juli en 29 juli. Kunstenaars uit Ommen en omgeving zullen dan rondom de Nederlands Hervormde kerk aan het werk zijn. 

Tijdens de jaarlijkse Kijk-op-Kunst manifestatie in oktober stellen winkeliers gedurende twee weken kunstwerken tentoon in hun etalages/winkels. 

Kijk voor meer informatie over wat van de projectleiders verwacht wordt bij de vacatures 744 en 745.  


08-01-2018

NL Doet nadert met rasse schreden, meld jouw klus snel aan!

Op 9 en 10 maart 2018 is het weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Heeft jouw organisatie een leuke klus? Moet het buurthuis opgeknapt worden, is de Speelotheek aan een sopje toe, wil je een verwendagje organiseren voor ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld ‘m dan vóór 15 februari a.s. aan bij www.nldoet.nl en doe mee! 

Op www.nldoet.nl vind je ook alle nodige ondersteunende informatie, zoals een stappenplan, tips en ideeën voor een leuke klus, een beschrijving van het promotiepakket en downloadbare folders, logo’s en posters.


08-01-2018

Meer dan handen vrijwilligersprijs, stem op de Ommenaren!

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de staatssecretaris van VWS aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en –initiatieven.

Er zijn drie categorieën: landelijke vrijwilligersorganisatie/landelijke projecten, lokale organisaties/projecten en de individuele vrijwilliger die het afgelopen jaar van onschatbare waarde is (geweest) voor zijn of haar organisatie of project.

De gemeente Ommen mocht drie organisaties en één individuele vrijwilliger aanmelden voor de prijs:

Je vindt ze door hierboven te klikken op hun naam of tussen vele anderen op de website van de Meer dan Handen vrijwilligersprijs

Je kunt je stem uitbrengen op één individuele vrijwilliger en op één lokale organisatie/project. Dat kan tot en met 30 januari 2018. De prijsuitreiking is op 2 februari 2018 in Utrecht.


08-01-2018

Vacatures van deze week: Aan de slag bij Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

De afdeling Ommen is op zoek naar Maatschappelijk Begeleiders en Juridisch Medewerkers Vluchtverhaalanalyse.

De Maatschappelijk Begeleiders ondersteunen vluchtelingen met een verblijfsstatus die in Ommen komen wonen. Zij maken hen wegwijs in Ommen en gaan mee naar arts, school, en winkels. Ze helpen ook met thuisadministratie en het bekend raken met Nederlandse normen en waarden.

De Juridisch Medewerkers brengen op systematische wijze het vluchtverhaal van asielzoekers in kaart door bestudering van het dossier en het bevragen van de cliënt over punten in het asielrelaas die onduidelijk zijn gebleven, onvoldoende naar voren zijn gekomen, tegenstrijdig lijken, et cetera. Op die manier wordt het asielrelaas verder uitgediept en onderbouwd.

Klik voor meer informatie hierboven op de vacaturenamen.


 

Nieuwste vacatures

Maatjesvrijwilligers Hei en Dennen
Leuke dingen doen met wat oudere cliënten van Hei en Dennen, maatjeswerk. Op de kamer... lees verder>>

Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)
Houd jij het overzicht en heb je oog voor mensen? Als afdelingscoördinator Eveneme... lees verder>>

Logistiek medewerker (vrijwillig)
Zorg jij ervoor dat alles draait, rijdt, rolt en aanwezig is bij onze afdeling en op ... lees verder>>

Coördinator/organisator EHBO aan doelgroepen (vrijwillig)
Heb jij hart voor EHBO en specifieke doelgroepen? Iedereen EHBO! Dat is de missie... lees verder>>

Management ondersteuner (vrijwillig)
Heb jij talent voor het plannen van afspraken? Het Rode Kruis in IJsselland helpt... lees verder>>

Koffie/thee moment in het weekend
Komt u gezelligheid brengen rond de koffie tijd bij de bewoners in Nijenhaghen? we zi... lees verder>>

Wandelaars!
,Wandelt u graag en vindt u het leuk om dit gezellig samen te doen. Wandelen door het... lees verder>>

Begeleider Digitaal Café
Ben je handig met de tablet, smartphone, internet? Ontdek je graag nieuwe apps en sit... lees verder>>

Ccoba vrijwilliger voor organisatie culturele lezingen
Ccoba is de culturele commissie van Bibliotheek Ommen. Tussen september en april orga... lees verder>>

Evenementen hulpverlener (vrijwillig)
Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Kom jij ook helpen? Het afgelopen jaar hebb... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon