Nieuwsarchief 2e kwartaal 2018


25-06-2018

Ommen maakt zich op voor 3e Beursvloer!

Op 1 november a.s. vindt voor Ommen alweer de 3e Beursvloer plaats. Ondernemers, verenigingen en stichtingen kunnen op de Beursvloer terecht met allerlei vragen, behalve geld. Het gaat niet om financiële middelen, maar juist om matches tussen elkaars mogelijkheden: kennis, middelen, materialen, mensen. Met als resultaat: winst voor iedereen!

Meer informatie en aanmelden --->


25-06-2018

Vacature(s) van deze week: Kom in actie bij 't Olde Manegepeerd

Bij 't Olde Manegepeerd krijgen uitgewerkte manegepaarden de kans om te genieten van een rustige en comfortabele oude dag. Om dit mogelijk te maken besteedt een flinke groep vrijwilligers veel tijd aan de verzorging van de dieren.

Desondanks is het lastig al het werk gedaan te krijgen en 't Olde Manegepeerd is dan ook altijd op zoek naar nieuwe Dierenverzorgers. Maar mensen die koffie en thee schenken op de kijk- en doedagen zijn ook meer dan welkom. En je kunt er ook terecht voor je Maatschappelijke Stage


18-06-2018

Vacatures van deze week: Aan de slag bij Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

De afdeling Ommen is op zoek naar Maatschappelijk Begeleiders en Juridisch Medewerkers Vluchtverhaalanalyse.

De Maatschappelijk Begeleiders ondersteunen vluchtelingen met een verblijfsstatus die in Ommen komen wonen. Zij maken hen wegwijs in Ommen en gaan mee naar arts, school, en winkels. Ze helpen ook met thuisadministratie en het bekend raken met Nederlandse normen en waarden.

De Juridisch Medewerkers brengen op systematische wijze het vluchtverhaal van asielzoekers in kaart door bestudering van het dossier en het bevragen van de cliënt over punten in het asielrelaas die onduidelijk zijn gebleven, onvoldoende naar voren zijn gekomen, tegenstrijdig lijken, et cetera. Op die manier wordt het asielrelaas verder uitgediept en onderbouwd.

Klik voor meer informatie op de vacaturenamen hierboven.


18-06-2018

'Zorgen over een kind, en nu?'

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij worden verwaarloosd, geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook ervaren veel kinderen stress omdat hun ouders scheiden.

Meer dan de helft van vrijwilligers die met kinderen werkt heeft weleens het gevoel dat het thuis niet goed gaat met een kind. Zij lopen met vragen als: Maar wat doe ik dan? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? En: zie ik het wel goed?

Augeo Academy heeft met vrijwilligersorganisaties een online cursus gemaakt: Zorgen over een kind, en nu? Met deze cursus kunnen vrijwilligers leren wat ze kunnen doen als ze merken dat een kind thuis in de problemen zit. 

Lees meer ----> of ga direct naar de cursus.


11-06-2018

Vacature van deze week: Maatje/Buddy voor een jongen van 13 jaar

Evenmens is er voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. 

Evenmens is op zoek naar een maatje/buddy voor een jongen van 13 jaar. De jongen heeft een stoornis in het autistisch spectrum en woont in Ommen.

Het doel is om de jongen praktische vaardigheden aan te leren. Door samen ergens naartoe te gaan, te kijken wat hij leuk vindt, hoe leg je contacten? 

Kijk voor meer informatie bij de vacature.

Er staan overigens nog meer vacatures van Evenmens op deze website. Je krijgt ze te zien als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Evenmens’ intikt en vervolgens OK klikt. Er is voor iedereen wel iets passends te vinden.


04-06-2018

Vacature van deze week: Techneut bij De Nieuwe Weg

De Nieuwe Weg biedt buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen en arbeidstraining en dagbesteding voor kinderen en volwassenen met een beperking. Op het ruime erf in Vinkenbuurt is voor iedereen iets te doen: van spelen tot sleutelen en van timmeren tot bakken in de keuken.

De Nieuwe Weg is op zoek naar een enthousiaste technische vrijwilligers voor de zorgwerkplaatsen (metaal-, hout-, fiets-, motor- en autowerkplaats), waar deelnemers met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking actief zijn.

Ben je handig met een of meer van de genoemde onderwerpen en kun je de deelnemers hierin begeleiden en ondersteunen, kijk dan verder bij de vacature en neem contact op met De Nieuwe Weg!


04-06-2018

Uitgaansmarkt 2018 op 7 september

Ook dit jaar is de Uitgaansmarkt weer dé gelegenheid om je vereniging of organisatie te presenteren, contacten te leggen en nieuwe leden en vrijwilligers te werven. Alle bij de stichting Festijn bekende organisaties ontvangen binnenkort een brief met aanmeldformulier.

Maar de datum kun je vast in je agenda blokkeren: vrijdag 7 september 2018. 


28-05-2018

Vacature van deze week: Toezichthouder bij Openluchtbad Olde Vechte

Openluchtbad Olde Vechte draait al een aantal jaren geheel op vrijwillige inzet. Dat lukt alleen met een enthousiast en zeer betrokken team. Ter aanvulling daarvan zoekt men Toezichthouders die, altijd samen met een collega, toezicht houden op de zwemmers in en rond het zwembad.

Ben je in het bezit van diploma’s EHBO, AED en reddend zwemmen, neem dan eens contact op.  De stichting verzorgt de benodigde calamiteiten- en reddingstrainingen. De eerstvolgende training is al op zaterdag 9 juni 2018. Dus kom snel in actie.


22-05-2018

Vacatures van deze week: Baalderborg Groep 

De Baalderborg Groep biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en aan ouderen die hulp nodig hebben om hun eigen leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Men biedt op ruim 80 locaties in Drenthe en Overijssel, waaronder Ommen, voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie.

De verschillende vestigingen van de Baalderborg Groep maken daarbij dankbaar gebruik van uitgebreide vrijwillige inzet en er zijn altijd vacatures voor vrijwilligers. Op dit moment is men in Ommen vooral op zoek naar

  • een maatje voor een jongeman, om samen activiteiten te ondernemen (vacature 792)
  • hulp bij dagactiviteitencentrum De Dante (vacature 791)
  • hulp in de keuken bij dagbesteding Alteveer (vacature 790)
  • een maatje voor een cliënt om samen de tuin te doen en eventueel een uitstapje te maken (vacature 789)

Maar in totaal vind je op deze website 9 vacatures van de Baalderborg Groep. Je krijgt de complete lijst te zien als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Baalderborg Groep’ intikt en vervolgens OK klikt.


14-05-2018

Vacature van deze week: Gastvrouw/-heer Sociaal Ontmoetingscentrum

Stichting Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen (SOO) wil nog voor de zomer een inloophuis realiseren aan de Haven Oost 21. Een laagdrempelig ontmoetingscentrum waarvan de deuren openstaan voor iedereen. Waar van alles te doen is en waar mensen op verschillende manieren met elkaar worden verbonden. Waar je terecht kunt als je met vragen zit of hulp nodig hebt. Maar waar je ook kunt binnenlopen om gewoon een bakje koffie te drinken.

Voor dit inloophuis is SOO op zoek naar  gastvrouwen en –heren die de gasten, naast koffie of thee, aandacht en een luisterend oor bieden. En die niet bang zijn om ook wat licht huishoudelijk werk te verrichten.


07-05-2018

Vacature(s) van deze week: Zet je vaardigheden in bij VechtdalLeeft TV

VechtdalLeeft TV is een afdeling van de lokale omroep Dalfsen, Ommen, Nieuwleusen. VechtdalLeeft TV brengt lokaal en regionaal nieuws op een positieve en interactieve manier via tv en internet.

Het doel is het creëren van van een wij-gevoel binnen de gemeenschap en het stimuleren van meer betrokkenheid bij zaken die spelen in en rond Ommen en Dalfsen.

Om dit doel te bereiken is een flinke ploeg vrijwilligers actief. Dat team heeft grote behoefte aan 'extra handen' in de vorm van interviewerscameramensen en bestuursleden


30-04-2018

Vacature(s) van deze week: Aan de slag bij de Kinderboerderij

Zo’n gezonde veestapel, zo’n prima verzorgde stal en dan ook nog iedere middag open, is dat allemaal vrijwilligerswerk?

Die vraag wordt regelmatig door bezoekers van Kinderboerderij Ommen gesteld. Toch is het echt zo. Hoe ze het voor elkaar krijgen weten de vrijwilligers zelf eigenlijk ook niet, maar het lukt al sinds 1993 om zo’n tachtig dieren goed te verzorgen en ook nog eens rond de tienduizend bezoekers per jaar te verwelkomen. Het heeft ongetwijfeld veel te maken met het uitgangspunt van de medewerkers dat het werk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Zoveel werk verzetten met vrijwilligers heeft wel tot gevolg dat de Kinderboerderij eigenlijk altijd op zoek is naar nieuwe vrijwilligers (m/v, van jong tot ‘oudere jongere’). Op deze website vind je op dit moment de volgende vacatures:

Klik op de vacaturenaam voor meer informatie.


23-04-2018

Meivakantie Vrijwilligerssteunpunt

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is gesloten van 27 april t/m 6 mei 2018.

De inloopspreekuren op maandag en donderdag komen in die periode te vervallen.

Op maandag 7 mei staan wij weer uitgerust klaar voor vrijwilligers en organisaties in de gemeente Ommen.


23-04-2018

Vacatures van deze week: Zet je in voor de collecte van het Spierfonds

Het duurt nog even, maar van 9 t/m 15 september 2018 wordt de jaarlijkse landelijke huis-aan-huis collecte voor het Prinses Beatrix Spierfonds gehouden.

Voor de gemeente Ommen is het fonds op zoek naar een OrganisatorWijkhoofden voor Stegeren, Junne, Varsen en de Vlierlanden, en natuurlijk Collectanten.

Klik op de vacaturenamen voor meer informatie. Wil je meer weten over het Prinses Beatrix Spierfonds en over je inzetten voor hun collecte, ga dan naar de website van het fonds.


16-04-2018

Vitaliteitscan voor vrijwilligersorganisaties: Hoe vitaal is jouw organisatie? 

Vrijwilligerssteunpunt Ommen heeft een digitale Vitaliteitsscan ontwikkeld. Deze scan brengt de knelpunten en kansen die de organisaties zien in beeld.  Informatie die ons helpt om vrijwilligers en organisaties ook in de toekomst adequaat te ondersteunen, zodat ze zich met plezier blijven inzetten op allerlei belangrijke plaatsen in de Ommer gemeenschap.

Alle ons bekende organisaties die werken met vrijwilligers of zelfs geheel bestaan uit vrijwilligers hebben we per e-mail uitgenodigd om de Vitaliteitsscan uit te voeren. We rekenen erop dat veel organisaties er gebruik van zullen maken. De gegevens worden verwerkt  en teruggekoppeld in een rapportage. 

Ontving jouw organisatie geen uitnodiging en wil je de scan toch uitvoeren, neem dan contact op met Mélanie Kleinheerenbrink, 0523-289787 of vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl.


16-04-2018

Help mee bij het Verkeersexamen op donderdag 26 april 

Op donderdag 26 april doen meer dan 200 basisschoolleerlingen in Ommen mee aan het verkeersexamen.

Organisator Veilig Verkeer Nederland zoekt nog een aantal vrijwilligers om de examenkandidaten langs de route te beoordelen.

Er is een informatieavond op donderdag19 april.

Kun je die dag helpen, of een deel van de dag, neem dan contact op met Arjan Kiffen van VVN Ommen via vvnommen@gmail.com.


12-04-2018

Vrijwilligersevenement - 'Pauwer' voor vrijwilligers gemeente Ommen

Op 9, 10 en 11 april was de theaterzaal van De Carrousel goed gevuld met vrijwilligers uit de gemeente Ommen. Zij waren daar om het dank-je-wel van het gemeentebestuur in ontvangst te nemen voor hun belangeloze en onmisbare inzet.

Dit dank-je-wel bestond dit jaar uit een optreden van de Pauwergirls. De drie dames namen met veel flair het podium in bezit en brachten met veel muzikaliteit en enthousiasme hun theatershow 'De meisjes van de radio'. 

We maakten een korte foto-impressie.


09-04-2018

Vacature van deze week: Voorzitter Rode Kruis, afdeling Ommen

Het Rode Kruis staat o.a. voor noodhulp, zorg voor elkaar, verbinding tussen mensen onderling en sociale hulp. De afdeling Ommen is op zoek naar een nieuwe voorzitter. 

De huidige voorzitter is beschikbaar om je in te werken.

Kijk voor de contactgegevens bij de vacature.


09-04-2018

Vrijwilligersevenement: nog enkele (gratis) kaartjes beschikbaar

De Pauwergirls staan in de startblokken om op maandag 9 april, dinsdag 10 april en woensdag 11 april in De Carrousel op te treden voor de vrijwilligers in de gemeente Ommen. Er zijn voor alle drie de avonden nog enkele toegangsbewijzen beschikbaar.

Kwam het er niet van je aan te melden en zou je toch graag de muzikale voorstelling 'De meisjes van de radio' willen bijwonen, zorg dan dat je op de avond van jouw keuze om 19.30 in de Carrousel bent en meld je bij één van de leden van de organiserende werkgroep Vrijwilligersevenement.


 

Nieuwste vacatures

Maatjesvrijwilligers Hei en Dennen
Leuke dingen doen met wat oudere cliënten van Hei en Dennen, maatjeswerk. Op de kamer... lees verder>>

Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)
Houd jij het overzicht en heb je oog voor mensen? Als afdelingscoördinator Eveneme... lees verder>>

Logistiek medewerker (vrijwillig)
Zorg jij ervoor dat alles draait, rijdt, rolt en aanwezig is bij onze afdeling en op ... lees verder>>

Coördinator/organisator EHBO aan doelgroepen (vrijwillig)
Heb jij hart voor EHBO en specifieke doelgroepen? Iedereen EHBO! Dat is de missie... lees verder>>

Management ondersteuner (vrijwillig)
Heb jij talent voor het plannen van afspraken? Het Rode Kruis in IJsselland helpt... lees verder>>

Koffie/thee moment in het weekend
Komt u gezelligheid brengen rond de koffie tijd bij de bewoners in Nijenhaghen? we zi... lees verder>>

Wandelaars!
,Wandelt u graag en vindt u het leuk om dit gezellig samen te doen. Wandelen door het... lees verder>>

Begeleider Digitaal Café
Ben je handig met de tablet, smartphone, internet? Ontdek je graag nieuwe apps en sit... lees verder>>

Ccoba vrijwilliger voor organisatie culturele lezingen
Ccoba is de culturele commissie van Bibliotheek Ommen. Tussen september en april orga... lees verder>>

Evenementen hulpverlener (vrijwillig)
Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Kom jij ook helpen? Het afgelopen jaar hebb... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon