Nieuwsarchief 3e kwartaal 2018


24-09-2018

Overijsselse Vrijwillligersprijs 2018

Op 30 november 2018 wordt voor de negentiende keer de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Er zijn prijzen voor individuele vrijwilligers en voor vrijwilligersorganisaties.

Je kunt tot 28 oktober 2018 jouw favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie aanmelden op de speciale website. Daar vind je ook meer informatie over deze prijs. 

 


24-09-2018

Vacatures van deze week: Voeg je bij het Vechtgenoten-team!

Stichting Vechtgenoten heeft in Ommen en omgeving geen introductie meer nodig. De stichting is in de wijde omtrek bekend door inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’ aan de Beerzerweg en door het organiseren van een scala aan activiteiten. Op deze manier biedt de stichting (ex-)kankerpatiënten en hun naasten diverse mogelijkheden om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten.

De stichting draait geheel op de inzet van een gemotiveerde ploeg vrijwilligers en men is eigenlijk altijd op zoek naar aanvulling en uitbreiding daarvan.

Op dit moment vind je op deze website zes vacatures:


23-09-2018

Bereid je voor op de Beursvloer met de workshop Samen Ondernemen

Op 10 oktober 2018 organiseert Vrijwilligerssteunpunt Ommen in samenwerking met Rabobank Vaart en Vechtstreek de workshop “Samen ondernemen”, dé manier om je goed voor te bereiden op de Beursvloer, die op 1 november 2018 wordt gehouden. 

In de workshop leer je o.a. over hoe je kort en krachtig kunt presenteren wat je nodig hebt, zonder dat het over geld gaat, maar ook over de waarde tussen maatschappelijke organisaties en de samenwerking met bedrijven.

Meer informatie over de inhoud vind je in de uitnodiging. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.


17-09-2018

Vacature van deze week: hulp bij gebruik computer/tablet/smartphone


RIBW zoekt een vrijwilliger die een cliënt met een psychische beperking kan ondersteunen bij vragen over het gebruik van computer, tablet en smartphone. 

Meer informatie bij vacature 814 


17-09-2018 (23--09-2018 uitgebreid met flyer)

De Beursvloer vult zich

Het aanmelden voor de 3e Beursvloer in Ommen begint goed op gang te komen. Klik voor de (voorlopige!!) lijst van deelnemers

In die deelnemerslijst kun je ook alvast zien wat men zoal zoekt en als tegenprestatie in de aanbieding heeft. Bedenk daarbij wel dat de beschrijving van vraag en aanbod vaak meer een denkrichting aangeeft dan harde grenzen van wat mogelijk is. Tijdens de vorige beursvloeren ontstonden ook diverse matchafspraken die tijdens de gesprekken al brainstormend bedacht werden. 

Om erachter te komen wat mogelijk is moet je dus met jouw organisatie of bedrijf op de Beursvloer staan op 1 november a.s. Gelukkig is er nog voldoende plaats en is aanmelden nog steeds mogelijk.

Nog even lezen wat zo'n Beursvloer ook alweer inhoudt? Klik voor de flyer.  


10-09-2018

Vacature van deze week: Handige Harry's en Groene Vingers!

Voor de klussendienst zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die voor incidentele hulpvragen ingezet kunnen worden voor kleine werkzaamheden in en om het huis. Bijvoorbeeld kleine reparaties, een schilderij ophangen, eenvoudig tuinonderhoud etc.

Ben jij handig en/of mag je graag in de tuin werken? Meld je dan nu aan voor de klussendienst via vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl of neem telefonisch contact op met Vrijwilligerssteunpunt Ommen via 14 0529


03-09-2018

Vacatures van deze week: EHBO of telefooncirkel bij Rode Kruis Ommen

Het rode Kruis is bij velen vooral bekend van de noodhulp bij grote rampen, waar ook ter wereld. Minder bekend is dat deze organisatie ook binnen Nederland op verschillende fronten actief is.

Zo zijn er bijvoorbeeld telefooncirkels, waarin mensen met weinig andere contacten dagelijks in de gaten houden of het goed gaat met de andere deelnemers aan de cirkel. Ook kom je op evenementen bijna altijd EHBO-ers van het Rode Kruis tegen.

De afdeling Ommen is op zoek naar een vrijwilliger die het begin- en het eindpunt van zo'n telefooncirkel wil zijn en naar mensen die het EHBO-diploma bezitten of via het Rode Kruis willen behalen en als EHBO-er ingezet willen worden bij evenementen.


29-08-2018

Workshop Signaleren van Eenzaamheid

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Vrijwilligerssteunpunt Ommen in samenwerking met Coalitie Erbij en WijZ Welzijn de workshop Signaleren van Eenzaamheid.

Doel van deze interactieve workshop is inzicht krijgen in het thema eenzaamheid en van elkaar te leren hoe eenzaamheid gesignaleerd en aangepakt kan worden. Meer informatie in de uitnodiging.

De (gratis!) workshop is bedoeld voor vrijwilligers in de gemeente Ommen en vindt plaats op woensdag 3 oktober 2018 in de foyer van de Carrousel. Aanvan 19.30 uur.

Graag aanmelden vóór maandag 1 oktober 2018 via dit formulier of een e-mail naar vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl.


27-08-2018

Uitgaansmarkt 2018

De jaarlijkse Uitgaansmarkt, georganiseerd door de Stichting Festijn, vindt ook dit jaar weer plaats op de eerste vrijdag in september, aan het begin van het verenigingsseizoen. Op vrijdag 7 september 2018 dus, van 15.00 tot 21.00 uur, op het Kerkplein rond de Hervormde kerk.

Veel verenigingen en maatschappelijke organisaties die actief zijn in Ommen presenteren zich op deze markt, in hun kraam en/of op het podium.

Een unieke gelegenheid om je te oriënteren op wat voor het komende seizoen bij deze organisaties op het programma staat. En op welke rol jij daar zelf wellicht in kan spelen.  


27-08-2018

Vacatures van deze week: Zet je talenten in bij de Saxenburgh Groep

Bij de Saxenburgh Groep zijn, net als bij andere organisaties voor zorg en welzijn, veel vrijwilligers actief en men is eigenlijk continu op zoek naar aanvulling voor een heel divers aanbod van vrijwilligersactiviteiten.

Van gastvrouwen en –heren bij de verschillende vestigingen tot kookvrijwilligers en van iemand die het gebruik van de braintrainer begeleidt tot een houtbewerker voor de dagbesteding.

In totaal staan er op dit moment 18 vacatures van de Saxenburgh groep op deze website. Daarin kan iedereen wel iets van zijn gading vinden.

Je krijgt die vacatures in beeld als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Saxenburgh groep’ intikt en vervolgens OK klikt.


30-07-2018

Vacature voor de zomerweken: Aan de slag bij Tinnen Figuren Museum

In het voormalig stadhuis van Ommen aan de Markt is een bijzonder museum gevestigd: het Nationaal Tinnen Figuren Museum.  

Het museum, gerund door een dertigtal vrijwilligers, bezit een unieke en omvangrijke collectie tinnen figuren,  opgesteld in bijzondere diorama’s. Daarnaast is er aandacht voor de fijnschilderkunst, verzorgt men demonstraties tingieten, zijn er tijdelijke exposities en worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. 
Kortom, het museum is Leuk, Leerzaam en Levendig!

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. Op dit moment zoekt het museum een coördinator voor de dagelijkse leiding van het museum (coördineren vrijwilligersinzet, uitvoeren administratieve werkzaamheden, organiseren activiteiten in het museum). Daarnaast zijn er ook vacatures voor rondleider/activiteitenbegeleider en kassamedewerker


30-07-2018

Privacyverklaring

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is een dienst van de gemeente Ommen. Daarmee valt het steunpunt automatisch onder de algemene Privacyverklaring van de gemeente Ommen. Onze specifieke taak rechtvaardigt een gedetailleerdere beschrijving van een aantal onderwerpen.

Lees meer --->


23-07-2018

VSO in zomervakantie gesloten    

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is van vrijdag 3 tot en met vrijdag 24 augustus 2018 met vakantie.

De inloopspreekuren komen in die periode te vervallen. Vanaf maandag 27 augustus 2018 ben je weer welkom op maandag- en donderdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur.

We wensen iedereen een mooie zomer toe! 


23-07-2018

Vacature van deze week: Voorlezer bij Bibliotheek Ommen

Voor verschillende projecten is Bibliotheek Ommen op zoek naar Voorlezers voor jonge kinderen.

Zo is er het Boekstartcafé dat kinderen van 0 tot 4 jaar bekend maakt met de bibliotheek en met boeken. Onder andere door daar uit voor te lezen.

Verder organiseert  de GGD het Mamacafé in de bibliotheek. Terwijl de ouders met elkaar bijpraten of een workshop volgen gaan de voorlezers met de kinderen de bibliotheek verkennen en lezen ze voor aan kleine groepjes.

Tot slot is er VoorleesExpress. Hierbij wordt een voorlezer gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. De voorlezer komt twintig keer bij het gezin thuis. Het belangrijkste is het brengen van boeken, taal en vooral veel plezier in voorlezen.

Kijk voor meer informatie bij de vacature


11-06-2018 (aangepast 16-07-2018)

Uitgaansmarkt 2018 - Let op: aanmelden vóór 1 augustus!!

Op vrijdag 7 september 2018 bruist het centrum van Ommen weer tijdens de jaarlijkse Uitgaansmarkt. Van 15.30 tot 21.00 uur is er volop gezelligheid op het Kerkplein.  

Een unieke gelegenheid voor jouw vereniging of organisatie om zich te presenteren, contacten te leggen of nieuwe leden en vrijwilligers te werven. Ook kun je jouw vereniging of organisatie promoten op het podium en op de website www.festijnommen.nl/uitgaansmarkt


Voor slechts 30 euro huur je een kraam van 3 meter lengte, inclusief verlichting, achterdoek en 2 stoelen. Daarbij ben je ook verzekerd van een slecht-weer-scenario. Je krijgt je geld terug als de Uitgaansmarkt door de weersomstandigheden onverhoopt afgelast wordt.

We gaan voor een volle gezellige Uitgaansmarkt waarbij er plek is voor maximaal 50 kramen. Wees er snel bij, want op is op.

Meld jouw organisatie/vereniging direct aan via dit aanmeldformulier. Je kunt het ingevulde formulier mailen naar festijnommen@live.nl.


12-07-2018

22 september Burendag. Doe mee! 

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt, op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag dus op 22 september.

Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. De activiteiten variëren van het aanleggen van een buurtmoestuin tot een spelletjesmiddag, en van een buurtquiz tot het samen opruimen van zwerfvuil.

Wacht niet langer, bedenk samen met jouw buurt een leuke activiteit die je voor en met de buren organiseert en uitvoert en meld de activiteit aan op de Burendag-website.  

Kijk voor informatie, inspiratie en tips over Burendag op de Burendag-website


12-07-2018

Vacature van deze week: Telefoonvrijwilliger Sensoor

Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1200 vrijwilligers in het hele land.

Als vrijwilliger bij Sensoor luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Meer informatie ----->

Sensoor is daarnaast op zoek naar een vrijwillige trainer voor het trainen en begeleiden van telefoonvrijwilligers.


02-07-2018

Vacature van de week: Extra handen voor buitenschoolse voorziening

De Willibrordusschool in Vilsteren biedt ook komend schooljaar weer een buitenschoolse voorziening.

Voor de dinsdagmiddag zijn meer kinderen aangemeld dan verantwoord is voor één leidster.

Daarom is de school op zoek naar iemand die de leidster op de dinsdagmiddag, van 14.45 tot 18.00 uur kan ondersteunen.

Ga voor meer informatie naar de vacature


 

Nieuwste vacatures

Maatjesvrijwilligers Hei en Dennen
Leuke dingen doen met wat oudere cliënten van Hei en Dennen, maatjeswerk. Op de kamer... lees verder>>

Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)
Houd jij het overzicht en heb je oog voor mensen? Als afdelingscoördinator Eveneme... lees verder>>

Logistiek medewerker (vrijwillig)
Zorg jij ervoor dat alles draait, rijdt, rolt en aanwezig is bij onze afdeling en op ... lees verder>>

Coördinator/organisator EHBO aan doelgroepen (vrijwillig)
Heb jij hart voor EHBO en specifieke doelgroepen? Iedereen EHBO! Dat is de missie... lees verder>>

Management ondersteuner (vrijwillig)
Heb jij talent voor het plannen van afspraken? Het Rode Kruis in IJsselland helpt... lees verder>>

Koffie/thee moment in het weekend
Komt u gezelligheid brengen rond de koffie tijd bij de bewoners in Nijenhaghen? we zi... lees verder>>

Wandelaars!
,Wandelt u graag en vindt u het leuk om dit gezellig samen te doen. Wandelen door het... lees verder>>

Begeleider Digitaal Café
Ben je handig met de tablet, smartphone, internet? Ontdek je graag nieuwe apps en sit... lees verder>>

Ccoba vrijwilliger voor organisatie culturele lezingen
Ccoba is de culturele commissie van Bibliotheek Ommen. Tussen september en april orga... lees verder>>

Evenementen hulpverlener (vrijwillig)
Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Kom jij ook helpen? Het afgelopen jaar hebb... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon