Nieuwsarchief 4e kwartaal 2018


27-12-2018

Vrijwilliger in de volgspot: Ben Wösten schrijft historie

Ben Wösten heeft zich na een loopbaan bij de vakbond op schrijven van lokale geschiedenis gestort. Hij is ook actief betrokken bij ‘Bezoekerscentrum Ommen’, voorheen natuurinformatiecentrum Besthmenerrmolen.

“Er zijn klussen zat die niet betaald kunnen worden maar toch gebeuren moeten. Via vrijwilligerswerk help je de samenleving beter te maken.

Ik vind wel dat je moet bijdragen op een gebied waar je goed in bent. In mijn geval is dat schrijven en activiteiten organiseren.

Lees meer --->


10-12-2018

Jan Warmelink en begeleiders van G-voetbal Ommen winnen de Vrijwilligerspluim 2018

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Carrousel werd bekend gemaakt dat Jan Warmelink en de begeleiders van het G-voetbal in Ommen de winnaars van de Vrijwilligerspluim 2018 zijn. Zij ontvingen de pluim op vrijdag 7 december uit handen van wethouder Bart Jaspers Faijer. De vrijwilligerspluim wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Ommen aan vrijwilligers die indruk hebben gemaakt met hun inzet voor de Ommer samenleving.

Lees meer en bekijk meer foto's ---->  
Een filmverslag van Vechtdalleefttv vind je hier.


17-12-2018

Vacatures voor de kerstperiode: Time4You- of Juridisch begeleider bij Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Vluchtelingenwerk Oost–Nederland is op zoek naar vrijwilligers die kinderen en jongeren in een azc begeleiden bij thematische groepsactiviteiten uit het project Time4You, dat zich richt op empowerment van en belangenbehartiging voor vluchtelingkinderen in de centrale opvang. 

Daarnaast is men op zoek naar juridisch begeleiders. Zij ondersteunen vluchtelingen voor, tijdens én na hun asielprocedure. Veel voorkomende taken zijn (o.a.): uitleg geven over brieven en formulieren die cliënten ontvangen, beantwoorden van (juridische) vragen van vluchtelingen en contact onderhouden met advocaten, COA, IND en andere instanties.

Klik voor meer informatie op de links in de tekst (onderstreept). 


17-12-2018

Vrijwilligerssteunpunt in de kerstperiode

Van 21 december t/m 6 januari houdt Vrijwilligersteunpunt Ommen de deuren even gesloten.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen, een gezellige jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2019.  

Op 7 januari 2019 pakken we uitgerust de draad weer op!


10-12-2018

Vacature(s) van deze week: Kom in actie bij 't Olde Manegepeerd

Bij 't Olde Manegepeerd krijgen uitgewerkte manegepaarden de kans om te genieten van een rustige en comfortabele oude dag. Om dit mogelijk te maken besteedt een flinke groep vrijwilligers veel tijd aan de verzorging van de dieren.

Desondanks is het lastig al het werk gedaan te krijgen en 't Olde Manegepeerd is dan ook altijd op zoek naar nieuwe Dierenverzorgers. Maar mensen die koffie en thee schenken op de kijk- en doedagen zijn ook meer dan welkom. En je kunt er ook terecht voor je Maatschappelijke Stage


03-12-2018

Vacatures van deze week: Baalderborg Groep 

De Baalderborg Groep biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en aan ouderen die hulp nodig hebben om hun eigen leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Men biedt op ruim 80 locaties in Drenthe en Overijssel, waaronder Ommen, voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie.

De verschillende vestigingen van de Baalderborg Groep maken daarbij dankbaar gebruik van uitgebreide vrijwillige inzet en er zijn altijd vacatures voor vrijwilligers. Op dit moment is men in Ommen vooral op zoek naar

  • een maatje voor een jongeman, om samen activiteiten te ondernemen (vacature 792)
  • hulp bij dagactiviteitencentrum De Dante (vacature 791)
  • hulp in de keuken bij dagbesteding Alteveer (vacature 790)
  • ouder wordende cliënt wil naar de markt (vacature 806)

Maar in totaal vind je op deze website 12 vacatures van de Baalderborg Groep. Je krijgt de complete lijst te zien als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Baalderborg Groep’ intikt en vervolgens OK klikt.


03-12-2018

Vrijwilligerspluim 2018: de spanning stijgt

Er is volop gestemd op de genomineerden voor de Vrijwilligerspluim 2018 van de gemeente Ommen. Na het sluiten van het digitale stemlokaal bleken er 599 stemmen uitgebracht en bevestigd te zijn, dik 150 meer dan vorig jaar!

Hoe die stemmen verdeeld zijn over de verschillende genomineerden wordt duidelijk bij het uitreiken van de Vrijwilligerspluimen door wethouder Bart Jaspers Faijer, op vrijdag 7 december 2018 in De Carrousel. Inloop vanaf 19.00, aanvang 19.30. 

We nodigen je van harte uit daarbij aanwezig te zijn. Check de uitnodiging en kom ook! 


19-11-2018

Vrijwilligerspluim 2018: Breng je stem uit!

De jury van de Vrijwilligerspluim 2018 heeft uit de aanmeldingen zes genomineerden geselecteerd, drie in de categorie Personen, te weten

- Jan Warmelink
- Roelien Martens
- Hendrikus Boerman

en drie in de categorie Groep Vrijwilligers, namelijk de vrijwilligers van 

- Sociaal Ontmoetingscentrum
- G-voetbal 
- Sociaal Eetcafé

Meer informatie over de genomineerden vind je hier en op www.ommen.nl/vrijwilligerspluim, waar iedereen ook kan stemmen op de genomineerden van haar of zijn voorkeur. 

Stemmen kan tot maandag 3 december. 

Uitreiking van de Pluimen 2018 vindt plaats op vrijdag 7 december in de Carrousel door wethouder Bart jaspers Faijer. Noteer die datum in je agenda en kom ook! 


26-11-2018

NL Doet, ook in 2019

Op 15 en 16 maart 2019 is het weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Heeft jouw organisatie een leuke klus? Moet het clubhuis opgeknapt worden, zijn de reclameborden rond het voetbalveld aan een sopje toe, wil je een uitje organiseren voor de bewoners van jouw instelling of heb je een andere leuke klus? Meld ‘m dan aan bij www.nldoet.nl en doe mee! 

Op www.nldoet.nl vind je ook alle nodige ondersteunende info, zoals een stappenplan, tips en ideeën voor een leuke klus, een beschrijving van het promotiepakket en downloadbare folders, logo’s en posters.

Verder vind je er info over het aanvragen van een financiële bijdrage. Dat moet je wel vóór 31 januari 2019 doen en liever eerder, want de subsidiepot is niet onbegrensd en op=op. 


26-11-2018

Vacature van deze week: Telefoonvrijwilliger Sensoor

Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1200 vrijwilligers in het hele land.

Als vrijwilliger bij Sensoor luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Meer informatie ----->

Sensoor is daarnaast op zoek naar vrijwillige trainers voor het trainen en begeleiden van telefoonvrijwilligers.


19-11-2018

Vacature van deze week: Maatje voor mevrouw van 91 jaar

Evenmens is er voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, ook wel informele zorg genoemd. 

Evenmens is op zoek naar een maatje voor een mevrouw van 91 jaar. Om samen leuke dingen te doen. Mevrouw woont zelfstandig in Ommen, ze houdt van de schilderkunst. 
Ook een museum bezoeken of een concert vindt ze leuk.

Kijk voor meer informatie bij de vacature.

Er staan overigens nog negen vacatures van Evenmens op deze website. Je krijgt ze te zien als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Evenmens’ intikt en vervolgens OK klikt. Er is voor iedereen wel iets passends te vinden.  


12-11-2018

Vrijwilligerspluim 2018, de jury is aan zet

Tot 12 november kon iedereen kandidaten aanmelden voor de Vrijwilligerpluim 2018. We ontvingen in totaal 46 aanmeldingen over 19 verschillende personen en 8 groepen. De jury is nu aan zet om te bepalen welke 3 personen en welke 3 groepen genomineerd worden. Zodra dat bekend is wordt de stemwebsite geopend en kan iedereen haar of zijn stem uitbrengen. Houd de berichtgeving daarover via twitter, facebook en deze website in de gaten. 

Op 7 december 2018 wordt bekendgemaakt wie de meeste stemmen kreeg, en worden de Pluimen uitgereikt tijdens een feestelijk bijeenkomst in de Carrousel. De avond begint om 19.30, de toegang is uiteraard gratis. Kom ook!


12-11-2018

Vacature van deze week: Gastvrouw/-heer Sociaal Ontmoetingscentrum

Stichting Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen (SOO) heeft dit jaar een inloophuis gerealiseerd aan Haven Oost 21. Een laagdrempelig ontmoetingscentrum waarvan de deuren openstaan voor iedereen. Waar van alles te doen is en waar mensen op verschillende manieren met elkaar worden verbonden. Waar je terecht kunt als je met vragen zit of hulp nodig hebt. Maar waar je ook kunt binnenlopen om gewoon een bakje koffie te drinken.

Voor dit inloophuis is SOO op zoek naar  gastvrouwen en –heren die de gasten, naast koffie of thee, aandacht en een luisterend oor bieden. En die niet bang zijn om ook wat licht huishoudelijk werk te verrichten.


05-11-2018

Vacatures van deze week: Collecteer voor de Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken initieert de stichting onderzoek, wordt voorlichting gegeven en voert men vernieuwende projecten uit.

Om dit mogelijk te maken collecteert de Hersenstichting landelijk. In 2019 van 27 januari t/m 2 februari. Voor de gemeente Ommen zijn nog zeker 10 collectanten (vacature 460) nodig. Ook is men op zoek naar iemand die ondersteunt bij het organiseren van de collecte (vacature 461).

Kijk voor meer informatie bij de vacatures.


Levendige handel tijdens 3e Beursvloer Ommen

Donderdag 1 november tegen vijf uur 's middags verzamelden vertegenwoordigers van zo’n dertig organisaties zich in Praktijkschool de Maat, klaar om deals met elkaar te sluiten, met gesloten beurzen. 

Eén tafel werd al voor opening beurs druk bezocht. Daar deelde Jim's showcooking versterkende broodjes beenham uit.   

Bijna direct nadat wethouder Bart Jaspers Faijer de beurs had geopend door een slag op de gong van Soli deo Gloria, stonden de eerste dealmakers aan de tafel waar accountant Tiddo Muller de deals op €-waarde schatte en notaris Jan Willem Bentum de afspraken formaliseerde met zijn stempel en handtekening.

Aangespoord door ‘spreekstalmeester’ Ilona Lagas, die her en der in de zaal korte interviews hield, zochten en vonden de deelnemers diverse mogelijkheden voor samenwerking.

Toen om half zeven de afsluitende gongslag klonk waren er vijfentwintig deals gesloten met een totaalwaarde van € 21.500,-.

Na nog wat napraten keerden de deelnemers huiswaarts, met een goed gevoel en een zoete herinnering van bakkerij Ten Brinke. 

  


29-10-2018

Vacature van deze week: Taalcoach bij Taalpunt Ommen

Vind je het leuk om op een informele manier laaggeletterden te helpen met beter leren lezen en schrijven? Of nieuwkomers met het beheersen van de Nederlandse taal? Dan ben je van harte welkom als taalcoach.

Voor je aan de slag gaat volg je een basiscursus voor nieuwe taalcoaches. De cursus is 4 x 3 uur. Je krijgt informatie over de doelgroep waarmee je gaat werken en je leert hoe je op een speelse en niet schoolse manier je cliënt kunt ondersteunen.

De coördinator van het Taalpunt maakt samen met jou een plan voor de begeleiding. De coördinator beschikt over materialen en biedt ondersteuning.

Kijk voor meer informatie bij de vacature Taalcoach voor laaggeletterde en de vacature Taalmaatje voor nieuwkomer.


24-10-2018

Social Media, een krachtig middel om vrijwilligers te werven

Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert op maandag 19 november 2018 om 19.30 uur in de Carrousel een Vrijwilligerscafé voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ommen. Thema is dit keer:

“Social Media, een krachtig middel om vrijwilligers te werven”

Jeroen Hogenkamp (StandOut Reclame) zal deze avond begeleiden. Meer informatie vind je in de uitnodiging die naar alle ons bekend organisaties gestuurd is. 

Meld je aan vóór 17 november 2018 via dit formulier. 


22-10-2018

Vacature van deze week: Mentor bij Mentorschap Overijssel Gelderland

De Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland verzorgt via het inzetten van daarvoor opgeleide vrijwilligers het mentorschap voor mensen die niet in staat zijn zelf de regie over hun leven te voeren.

De stichting verzorgt het werven, opleiden en begeleiden van de vrijwillige mentoren, en tevens de match tussen cliënt en mentor. 

Meer informatie in de vacature, op de website van de stichting en in dit filmpje.


15-10-2018

Vacature(s) van deze week: aan de slag bij de Kinderboerderij

Zo’n gezonde veestapel, zo’n prima verzorgde stal en dan ook nog iedere middag open, is dat allemaal vrijwilligerswerk?

Die vraag wordt regelmatig door bezoekers van Kinderboerderij Ommen gesteld. Toch is het echt zo. Het lukt al sinds 1993 om de tientallen dieren goed te verzorgen en ook nog eens rond de tienduizend bezoekers per jaar te verwelkomen. Het heeft ongetwijfeld veel te maken met het uitgangspunt van de medewerkers dat het werk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Zoveel werk verzetten met vrijwilligers heeft wel tot gevolg dat de Kinderboerderij eigenlijk altijd op zoek is naar nieuwe dierverzorgers.

Minder zichtbaar, maar natuurlijk ook van groot belang, is dat de financiën van de kinderboerderij goed bewaakt en op orde gehouden worden. Het bestuur van de kinderboerderij is naarstig op zoek naar een nieuwe penningmeester die deze taak op zich wil nemen.


08-10-2018

Vacatures van de week: draag bij aan hergebruik goederen bij Noggus & Noggus

Er zijn duizend en één redenen om regelmatig langs te komen bij kringloopbedrijf Noggus&Noggus. Dé plek waar je lekker kunt rondneuzen én heel voordelig de leukste goederen-met-ervaring op de kop kunt tikken. Maar ook om je herbruikbare goederen een tweede leven te geven, waarmee je bijdraagt aan een beter milieu.

Noggus & Noggus kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Op dit moment zijn er vacatures voor

  • winkelmedewerker (op orde houden van de winkel, goederen prijzen en in de stellingen zetten, kassa werkzaamheden)
  • kledingsortering (aanvoeren, uitpakken, sorteren en ophangen van gebruikte textiel en schoenen)
  • inname van goederen (aannemen, keuren en registreren goederen; sorteren, monteren en demonteren)

01-10-2018

Vacature van deze week: vrijwilliger Back on Track of Home-Start

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Je kunt er terecht voor algemeen maatschappelijk werk, school- en bedrijfsmaatschappelijk werk, sociaal raadslieden, Formulieren Brigade en groepswerk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

De Kern is op zoek naar vrijwilligers voor de ondersteuningsprogramma’s Back on Track en Home-start.

Back on Track is gericht op leerlingen van groep 8 die het lastig vinden om de overstap te maken naar het voortgezet onderwijs en voor jongeren die al op het voortgezet onderwijs zitten, maar het daar moeilijk hebben.

Home-Start richt zich op ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Je geeft als vrijwilliger gezinnen een steuntje in de rug door een luisterend oor te bieden of een handje te helpen bij praktische zaken. Op basis van de vragen van het gezin adviseer je vanuit je eigen opvoedervaring.


01-10-2018

Vrijwilligerspluim 2018, meld kandidaten aan!

De gemeente Ommen reikt jaarlijks de Vrijwilligerspluim uit, dit jaar op vrijdag 7 december, evenals voorgaande jaren in de Carrousel. 

De Vrijwilligerspluim is dé prijs voor een persoon en een groep vrijwilligers die indruk hebben gemaakt met hun vrijwillige inzet voor de Ommer samenleving.  

Alle inwoners van de gemeente Ommen kunnen individuen en groepen vrijwilligers aanmelden voor de Vrijwilligerspluim 2018. Lees meer hierover in de brief van Thea van Diepen, coördinator van Vrijwilligerssteunpunt Ommen.

Download daarna het aanmeldformulier, vul het in en lever het vóór 12 november bij ons in. Óf meld jouw kandidaten aan via de speciale pagina op de website van de gemeente Ommen.

Voor de Vrijwilligerspluim 2018 hebben we een poster ontworpen. Stuur die poster door naar vrienden en bekenden. Uitprinten en ophangen mag natuurlijk ook. 

We rekenen ook dit jaar weer op een groot aantal aanmeldingen.  


 

 

Nieuwste vacatures

Maatjesvrijwilligers Hei en Dennen
Leuke dingen doen met wat oudere cliënten van Hei en Dennen, maatjeswerk. Op de kamer... lees verder>>

Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)
Houd jij het overzicht en heb je oog voor mensen? Als afdelingscoördinator Eveneme... lees verder>>

Logistiek medewerker (vrijwillig)
Zorg jij ervoor dat alles draait, rijdt, rolt en aanwezig is bij onze afdeling en op ... lees verder>>

Coördinator/organisator EHBO aan doelgroepen (vrijwillig)
Heb jij hart voor EHBO en specifieke doelgroepen? Iedereen EHBO! Dat is de missie... lees verder>>

Management ondersteuner (vrijwillig)
Heb jij talent voor het plannen van afspraken? Het Rode Kruis in IJsselland helpt... lees verder>>

Koffie/thee moment in het weekend
Komt u gezelligheid brengen rond de koffie tijd bij de bewoners in Nijenhaghen? we zi... lees verder>>

Wandelaars!
,Wandelt u graag en vindt u het leuk om dit gezellig samen te doen. Wandelen door het... lees verder>>

Begeleider Digitaal Café
Ben je handig met de tablet, smartphone, internet? Ontdek je graag nieuwe apps en sit... lees verder>>

Ccoba vrijwilliger voor organisatie culturele lezingen
Ccoba is de culturele commissie van Bibliotheek Ommen. Tussen september en april orga... lees verder>>

Evenementen hulpverlener (vrijwillig)
Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Kom jij ook helpen? Het afgelopen jaar hebb... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon