Nieuwsarchief 1e kwartaal 2019


25-03-2019

Vacatures van deze week: Gastgezinnen en Contactpersonen YFU

YFU (Youth for Understanding) Nederland, dat inmiddels al 60 jaar actief is, biedt Nederlandse jongeren de mogelijkheid om naar een buitenlandse High School of College te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Daarnaast komen buitenlandse scholieren bij een gastgezin in Nederland wonen en gaan hier naar een middelbare school. 

De Nederlandse organisatie bestaat uit een kleine, professionele staf van 5 personen. Voor veel werkzaamheden wordt een beroep gedaan op een grote groep enthousiaste vrijwilligers. 

YFU Nederland is op zoek naar Gastgezinnen die huis en hart open willen stellen voor een buitenlandse scholier. En naar Contactpersonen, die werving en selectie van scholieren en gastgezinnen verzorgen en tijdens de stages de contacten onderhouden met scholieren, ouders en gastgezinnen.


25-03-2019

Vrijwilligersevenement 2019: Vergeet niet de kaartjes op te halen!!!!

De werkgroep Vrijwilligersevenement heeft de biinnengekomen aanvraagformulieren verwerkt en cabaretgroep De Gemeentereiniging heeft nieuwe bezems laten aanrukken.

Er is nog maar één actie nodig voordat de voorstellingen op 1, 2 en 3 april van start gaan: De organisaties moeten de bestelde kaarten ophalen.

Dat kan alleen op woensdag 27 maart tussen 15.00 en 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis in Ommen.


18-03-2019

Vacature(s) van deze week: aan de slag bij de Kinderboerderij

Zo’n gezonde veestapel, zo’n prima verzorgde stal en dan ook nog iedere middag open, is dat allemaal vrijwilligerswerk?

Die vraag wordt regelmatig door bezoekers van Kinderboerderij Ommen gesteld. Toch is het echt zo. Het lukt al sinds 1993 om de tientallen dieren goed te verzorgen en ook nog eens rond de tienduizend bezoekers per jaar te verwelkomen. Het heeft ongetwijfeld veel te maken met het uitgangspunt van de medewerkers dat het werk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Zoveel werk verzetten met vrijwilligers heeft wel tot gevolg dat de Kinderboerderij eigenlijk altijd op zoek is naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment met name dierverzorgersgastvrouwen/-heren en begeleiders van educatieve activiteiten.


11-03-2019 

Vacature van deze week: Vrijwilliger zorgboerderij De Meulenhorst 

Evenmens is voor De Meulenhorst op zoek naar vrijwilligers die de deelnemers helpen bij hun activiteiten op deze zorgboerderij. Houd je van lekker buiten bezig zijn en vind je het een uitdaging om met mensen met een beperking te werken, kijk dan voor meer informatie bij de vacature

Er staan overigens nog zes vacatures van Evenmens op deze website. Je krijgt ze te zien als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Evenmens’ intikt en vervolgens OK klikt. Er is voor iedereen wel een passende activiteit beschikbaar.  


11-03-2019

LAATSTE KANS: vrijdag en zaterdag a.s. NL Doet. Meld je snel aan!!!! 

Komende vrijdag en zaterdag (15 en 16 maart) is het weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je kunt weer het verschil maken door je vrijwillig in te zetten voor een klus bij een stichting, vereniging of zorginstelling bij jou in de buurt. Er is ook dit jaar weer genoeg te doen, op allerlei gebied. 

Meld je dus snel aan op de website van NL Doet, alleen of samen met je gezin, collega’s of sportvereniging, zoek een klus die je aanspreekt en steek je handen uit de mouwen! Je helpt een organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook! 


04-03-2019

Vacature van deze week: Mentor bij Mentorschap Overijssel Gelderland

De Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland verzorgt via het inzetten van daarvoor opgeleide vrijwilligers het mentorschap voor mensen die niet in staat zijn zelf de regie over hun leven te voeren.

De stichting verzorgt het werven, opleiden en begeleiden van de vrijwillige mentoren, en tevens de match tussen cliënt en mentor. 

Meer informatie in de vacature, op de website van de stichting en in dit filmpje.


25-02-2019

Vacature van deze week: Taalcoach bij Taalpunt Ommen

Vind je het leuk om op een informele manier laaggeletterden te helpen met beter leren lezen en schrijven? Of nieuwkomers met het beheersen van de Nederlandse taal? Dan ben je van harte welkom als taalcoach.

Voor je aan de slag gaat volg je dit voorjaar een basiscursus voor nieuwe taalcoaches. De cursus is 4 x 3 uur. Je krijgt informatie over de doelgroep waarmee je gaat werken en je leert hoe je op een speelse en niet schoolse manier je cliënt kunt ondersteunen.

De coördinator van het Taalpunt maakt samen met jou een plan voor de begeleiding. De coördinator beschikt over materialen en biedt ondersteuning.

Kijk voor meer informatie bij de vacature Taalcoach voor laaggeletterde en de vacature Taalmaatje voor nieuwkomer.


19-02-2019

Vacature van deze week: vrijwilliger Back on Track of Home-Start

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Je kunt er terecht voor algemeen maatschappelijk werk, school- en bedrijfsmaatschappelijk werk, sociaal raadslieden, Formulieren Brigade en groepswerk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

De Kern is op zoek naar vrijwilligers voor de ondersteuningsprogramma’s Back on Track en Home-start.

Back on Track is gericht op leerlingen van groep 8 die het lastig vinden om de overstap te maken naar het voortgezet onderwijs en voor jongeren die al op het voortgezet onderwijs zitten, maar het daar moeilijk hebben.

Home-Start richt zich op ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Je geeft als vrijwilliger gezinnen een steuntje in de rug door een luisterend oor te bieden of een handje te helpen bij praktische zaken. Op basis van de vragen van het gezin adviseer je vanuit je eigen opvoedervaring.


14-02-2019

Vrijwilligersevenement 2019: De Gemeentereiniging

Om de vele vrijwilligers in de gemeente Ommen te bedanken voor hun fantastische inzet, wordt hen ook dit jaar weer een feestelijke avond in de Carrousel aangeboden. 

De werkgroep Vrijwilligersevenement kwam cabaretgroep De Gemeentereiniging op het spoor en heeft deze heren weten te strikken voor drie avonden: 1, 2 en 3 april 2019

Geef je op bij het bestuur van de organisatie waar je als vrijwilliger actief bent. Zij vragen dan een gratis toegangsbewijs voor je aan. 

De organisaties ontvingen deze uitnodiging van wethouder Bart Jaspers Faijer en noteerden na het lezen ervan ongetwijfeld de volgende datums met uitroeptekens in hun agenda: 

  • vóór maandag 18 maart 2019: kaartjes aanvragen bij Vrijwilligerssteunpunt Ommen
  • op woensdag 27 maart 2019: bestuurslid haalt bestelde kaartjes op in de hal van het gemeentehuis: tussen 15.00 en 19.00 

11-02-2019

Doe mee met NL Doet!

De lente komt er weer aan. En dus ook NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 15 en 16 maart kun je weer het verschil maken door je vrijwillig in te zetten voor een klus bij een stichting, vereniging of zorginstelling.

Ook in de gemeente Ommen doen we weer mee. Er is ook dit jaar genoeg te doen, op allerlei gebied. 

Wil je – alleen of samen met je gezin, collega’s of sportvereniging - een dag(deel) de handen uit de mouwen steken? Ga dan naar de website van NL Doet, zoek een klus die je aanspreekt en meld je aan. Je helpt een organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook! 

N.B. Organisaties: Een nieuwe klus aanmelden kan ook nog steeds, op diezelfde website.


11-02-2019

Vacatures van deze week: Zet je talenten in bij de Saxenburgh Groep

Bij de Saxenburgh Groep zijn, net als bij andere organisaties voor zorg en welzijn, veel vrijwilligers actief en men is eigenlijk continu op zoek naar aanvulling voor een heel divers aanbod van vrijwilligersactiviteiten.

Van gastvrouwen en –heren bij de verschillende vestigingen tot kookvrijwilligers en van iemand die het gebruik van de braintrainer begeleidt tot een houtbewerker voor de dagbesteding.

In totaal staan er op dit moment 18 vacatures van de Saxenburgh groep op deze website. Daarin kan iedereen wel iets van zijn gading vinden.

Je krijgt die vacatures in beeld als je rechts op deze pagina op de knop ‘Vacatures’ klikt, dan in het vakje achter Organisatie ‘Saxenburgh groep’ intikt en vervolgens OK klikt.


14-01-2019

Jaarverslag Oranjefonds

Iedereen kent waarschijnlijk het Oranje Fonds. Van NL Doet, de grootste vrijwilligersactie in Nederland die jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden, of van Burendag in september. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Het is er voor iedereen die wil bijdragen aan de sociale verbinding in Nederland en de Cariben. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het fonds.

Het jaarverslag 2018 staat nu online en biedt een inspirerend beeld van wat het fonds allemaal doet.


04-02-2019

Vacatures van deze week: Stagebegeleider bij het Vechtgenotenhuis

Stichting Vechtgenoten heeft in Ommen en omgeving geen introductie meer nodig. De stichting is in de wijde omtrek bekend door inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’ aan de Beerzerweg en door het organiseren van een scala aan activiteiten. Op deze manier biedt de stichting (ex-)kankerpatiënten en hun naasten diverse mogelijkheden om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten.

De stichting draait geheel op de inzet van een gemotiveerde ploeg vrijwilligers. Op dit moment zoekt deze ploeg een stagebegeleider die leerlingen van Praktijkschool De Maat begeleidt bij het schoonmaken van het Vechtgenotenhuis.


28-01-2019

Vacatures van deze week: Stichting Weekje Weg

Stichting Weekje Weg biedt al ruim 35 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen. Dat is mogelijk dankzij de steun van diverse gemeenten, fondsen, donateurs en, niet te vergeten, een enthousiast team van vrijwilligers. 

Dus heb je een weekje over in de zomer, zorg dan samen met Stichting Weekje weg en andere vrijwilligers voor een waardevolle en onvergetelijke zomer voor deze gezinnen. Meld je aan als BegeleiderAnimator of Contactpersoon.  

Klik op het logo of één van de functienamane voor veel meer informatie over Stichting Weekje Weg, functie-inhoud en training. 


14-01-2019

Vacatures van deze week: Aan de slag bij Tinnen Figuren Museum

In het voormalig stadhuis van Ommen aan de Markt is een bijzonder museum gevestigd: het Nationaal Tinnen Figuren Museum.  

Het museum, gerund door een dertigtal vrijwilligers, bezit een unieke en omvangrijke collectie tinnen figuren,  opgesteld in bijzondere diorama’s. Daarnaast is er aandacht voor de fijnschilderkunst, verzorgt men demonstraties tingieten, zijn er tijdelijke exposities en worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. 
Kortom, het museum is Leuk, Leerzaam en Levendig!

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. Op dit moment zoekt het museum een coördinator voor de dagelijkse leiding van het museum (coördineren vrijwilligersinzet, uitvoeren administratieve werkzaamheden, organiseren activiteiten in het museum). Daarnaast zijn er ook vacatures voor rondleider/activiteitenbegeleider en kassamedewerker.  


07-01-2019

Vacatures van deze week: Bestuurders Veilig Verkeer NL afd. Ommen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is dé maatschappelijke organisatie die -al meer dan 80 jaar- werkt aan verkeersveiligheid in Nederland. Iedereen is verkeersdeelnemer, iedereen heeft belang bij veilig verkeer. VVN streeft er naar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te inspireren, te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid.

De lokale afdeling in Ommen is ter aanvulling van het bestuur op zoek naar een Secretaris en een Pennningmeester (beide uiteraard m/v). Klik op de vacaturenamen voor meer informatie.


 

Nieuwste vacatures

Maatjesvrijwilligers Hei en Dennen
Leuke dingen doen met wat oudere cliënten van Hei en Dennen, maatjeswerk. Op de kamer... lees verder>>

Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)
Houd jij het overzicht en heb je oog voor mensen? Als afdelingscoördinator Eveneme... lees verder>>

Logistiek medewerker (vrijwillig)
Zorg jij ervoor dat alles draait, rijdt, rolt en aanwezig is bij onze afdeling en op ... lees verder>>

Coördinator/organisator EHBO aan doelgroepen (vrijwillig)
Heb jij hart voor EHBO en specifieke doelgroepen? Iedereen EHBO! Dat is de missie... lees verder>>

Management ondersteuner (vrijwillig)
Heb jij talent voor het plannen van afspraken? Het Rode Kruis in IJsselland helpt... lees verder>>

Koffie/thee moment in het weekend
Komt u gezelligheid brengen rond de koffie tijd bij de bewoners in Nijenhaghen? we zi... lees verder>>

Wandelaars!
,Wandelt u graag en vindt u het leuk om dit gezellig samen te doen. Wandelen door het... lees verder>>

Begeleider Digitaal Café
Ben je handig met de tablet, smartphone, internet? Ontdek je graag nieuwe apps en sit... lees verder>>

Ccoba vrijwilliger voor organisatie culturele lezingen
Ccoba is de culturele commissie van Bibliotheek Ommen. Tussen september en april orga... lees verder>>

Evenementen hulpverlener (vrijwillig)
Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Kom jij ook helpen? Het afgelopen jaar hebb... lees verder>>

Twitter-icoon
Inlog-icoon